Vapaa mahdollisuus ja ostamisen vaikeus

Radiosta tulee ohjelmaa VR:n lipunmyynnistä tai pikemminkin myymättömyydestä, kun konduktöörit ovat lopettaneet lipunmyynnin.  Kaikkille asemille on tarkoitus asentaa automaatit.  Mutta miten ostaa lippunsa ne jotka eivät käytä nettiä tai osaa automattia käyttää?
Minäkään en meinannut alkukesästä osata, kun komentopalkki oli siirtynyt näytön ulkopuolelle.  Varautuneena hankaluuksin olin tullut hyvissä ajoin, kuitenkin olisin menettänyt  vanhojen ystävien tapaamista luokkakokouksessa ja myös matkani meren saarelle, ellei ystävällinen rouva olisi auttanut. Hän tiesi miten löytää "osta" vaikka sellaista vaihtoehtoa ei ruudulla näkynyt.
Hinta oli yllätys, olin illalla katsonut  Tampere-Turku olevan  jotain 11-12 euroa. en kuitenkaan ostanut lippua kun en vieläkään osaa oikein käyttää uutta selkasolkkuista ja epä-älykästä  huuhaa puhelintani. Nyt lippu maksoi 18 € eläkeläiselle, eli yön aikana hinta oli noussut n. 50%.
Lipun osto netissä on myös hankalaa ja aika vievää kun ei näe junavuorot hintoineen samalla sivulla. Hinta selviä vasta kun antaa osta komennon. Jos haluaa halvemman kyydin täytyy aloittaa uudelleen.  
Ainakin Onnibussiin on paljon helpompaa ostaa lippu. Se on minulle hyvinkin varteen otettava vaihtoehto, pidemmillekin matkoille,koska istuimet yhtiön busseissa ovat niin hyvät.
Ehkä tarkoitus onkin, että köyhälistö siirtyy käyttämään bussikuljetusta?
Ennen saatoin hypätä junaan kun huvitti, lipun hinta selvisi helposti aikataulukirjasta, eikä matka tarvinnut suunnitella viikkokaupalla etukäteen.
 Aikoinaan olin nähnyt kuvia Pärnusta ja kovasti teki mieli lähteä sinne kun merivesi oli vielä lämpöistä. Herätessäni eräänä aamuna päätin lähteä matkaan.  Menin sillä junalla johon ehdin ja seuraavalla laivalla Tallinaan. Iltapäivällä olin perillä. Vietin siellä joitakin ihania  päiviä , toipuen  edeltävästä rankasta ajasta.
Sellaista mahdollisuutta minä sanon vapaudeksi!

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu