Onko Sote soppa vai kakku

Pistän minäkin lusikkani tähän sotesekametelisoppaan blogiavauksen muodossa.
Naamakirjankin puolella on käyty keskusteluja joissa on monipuolisesti tullut esille kokemukseen perustuvia näkemyksiä. Kannattaisi  uudistusta suunnittelevien ja päättäjienkin tutustua näihin puheenvuoroihin ja myös kommenttiketjuihin.

Pienillä kasvukeskuksista syrjässä olevilla kunnilla on ollut suuria vaikeuksia saada  palkattua päteviä terveydenhuollon ammattilaisia, ennen kaikkea lääkäreitä. Vuokrafirmoihin turvautuminen on usein ylittänyt budjeettivarat.
Jotkut ovat kuitenkin onnistuneet ratkaisemaan ongelman ulkoistamalla kaikki kuunnalta vaadittavat terveyspalvelut isohkolle yhtiölle. Rantasalmi on tässä toiminut esimerkkinä muillekin
https://yle.fi/uutiset/3-9398071

Rantasalmella ja Sulkavalla  lähtökohtana on ollut toimintojen ja ennen kaikkea henkilökunnan ja erikoisairaanhoidon saatavuuden sujuvoittaminen.

Tässä valtakunnallisessa Soteuudistuksessa toiminta-analyysin sijaan lähtökohtana on maan jakaminen palasiin kuin jotain kakkua, ja sitten päälle lätkäistään jotain "valinnanvapautta" ja "seteleitä"! Mitä hitossa ne tarkoittavat? Se on jäänyt aika sumeaksi.

Ketkä jakaavat kakun? 

Mikä on jakovara setelien levittämiseen?

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu