Kasvukaupungin tippaleipähallinto

Olin äsken Tampereen kaupungin järjestämässä kaavoitustilaisuudessa, jossa esiteltiin uuden "urbaaninin" lähiön kaavoitussuunnitelmia, ratikkalinjauksia ym. 
Kokeiluluontoisesti oli esitelmään liitetty mobiilikysely jossa kokouksen osallistujat saivat osalllistua kännykköillään galluppiin. Vastaukset ilmestyivät heijaistettuna graafeina melkein saman tien. 

Niin paljon on yhtäkkiä perustettu uusia suunnitteluyksiköitä uusine virkoineen, että tällaisten leikkipelien suunnitteluunkin riittää aika. Tällaisessa tilaisuudessa, jossa kaupungin virkailijat tapaavat kasvokkain asukkaita olisi sentään mielekkäämpi käyttää liikenevä aikaa keskusteluun.

Mutta ehkä kasvu- ja kilpailuideologiaan uskovat eivät halua mitään kritiikkiä kuullakaan.  Päättäjät kun ovat valinneet  myönteisen suhtautumisen tällaiseen trendiin.

Jotenkin tuli absurdi fiilis kun näitä kaikkia satoja miljoonia vaatineet investoinnit ja lukuisat uudet hyväpalkkaiset virat vertaa eiliseen valtuuston hyväksymään säästöpakettiin jossa kaivetaan senttien ennestäänkin tyhjistä taskuista.

Selvisi sekin että kaupungin suunnittelijatkin ovat huomanneet, että nykyisessä tippaleipähallinnossa,  johon entinen byrokratia on vaihtunut, esiintyy tiedonkulun ongelmia.  Joku yksikkö  saattaa suunnitella ja toteuttaa vaikkapa kalliita tierakennelmia jota kohtapuolen toinen yksikkö joutuu repimään. Suunnitelmien synkronointi on ilmeisen haastava; sen on  huomannut varmaan useimmat asukkat jotka joutuvat vuosikaupalla elämään vallitsevan mylleryksen keskellä.

Tällaiset tilaisuudet ovat kuitenkin tärkeitä ja kävin useita antoisia keskusteluita kaupungin virkailijoiden kanssa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu