Tampereella kuohuu Orvokkimerenkin ääressä

Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa käsiteltiin "talouden tasapainottamiseksi" kehitelty säästöohjelmaa jossa mm. yritetään kaivella senttejä köyhimmän väen ennestäänkin tyhjistä taskuista, monille välttämättömiä maksuja korottamalla ja tärkeitä palvelujta lakkauttamalla. 
Saahan täydennystä Kelalta tarvittaessä, sanovat jotkut. Monet joutuvatkin varmaan siihen turvautumaan nyt viimeistään. Ainakin eläkeläiset.  Kynnys on korkea monilla koko ikäänsä leipäänsä tienanneella jonka eläke on pudonnut vuosi vuodelta alittaen köyhyysrajan.   

Työikäisiin on kai aktiivimalli jo purrut,  eläkeanomuksiakin on enemmän kuin ehditään käsitellä.

On päivänselvää, ettei vasemmistoliitto voinut näin pahasti luistaa perusperiatteistaan sorrettujen puolesta toimivana poulueena. Olisihan se ollut lähestulkoon poliittinen itsemurha.
Tähän asti koaliittio on käsittänyt kaikki valtuutetut yhtä lukuunottamatta.   Muut nyt paheksuvat ja esitetään syytöksiä populismista ja  vertauksia rusinoiden poimimisesta pullasta!  Oikeistolainen valtaenemmistö heittää ulos koaliitiosta.

Siten on kai entistä helpompaa  laatia linjauksia pitkin poikin, ilman häiritseviä vastlauseita. Lehmänkaupatkin ja metsien lahtaukset käy kädenkäänteessä ja Sätkeniemenkin kalliot räjäytetään tasamaastoksi. ja kosken kuohunnat peitetään mieluiten kannella. 

 
Mitkä rusinat?  Onko kieltäytyminen  viimeistenkin elintason rippeiden riistämisestä köyhimmiltä jotain rusinoita?
Pullataikina tosin on paisunut jo yli laitojen  ja ekonomistit laskeskelevat milloin se lässähtää.

Totta kai turhautuneen ja epätoivoisen kansanosan puolustaminen tuottaa tulevissa vaaleissa ääniäkin. Ei vasta kolmen vuoden päästä kuten pormestari Lyly kuvittelee, vaan mahdollisissa maakuntavaaleissa ja tietenkin tulevissa eduskuntavaaleissa. 
Tompere ei todellakaan ole mikään periferia, vaan suuruudenhulluteen sairastuneiden "kultaisen  vasikan" palvojien aihettaman kaaoksen vallassa. Vetovoimainen kaupunki johon kaikki haluavat muuttaa. Täynnä kirskuntaa, vilskettä ja myllerrystä. 

Paljasjalkaiset surevat ja monet ovat hyvin vihaisiakin. Joku kertoo itkeneensä rakastamiaan menetettyjä metsiköitä.

Oravannahkaa ojentava onnea tuottanut kauppiaskin vietiin lukkojen taa.  
Olisiko  enne rahan vallan loppumisesta? 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu