Ketkä päättävät taloyhtiön pihapuista

 

Porraskäytävän ilmoitustaululla oli tiedote:
”grillikatoksen vierestä kaadetaan viisi kuusta elokuun alussa. Perusteluina, että yhdestä katkesi latva talvella, yhdestä on latva kuivunut ja muut eivät kasva suorassa. suuri turvallisuusriski että kuuset kaatuvat syysmyrskyssä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Isot ”korpikuuset” eivät kuulu kerrostalon pihaan vaan niiden paikka on metsässä jota Lentävänniemessäkin vielä on runsaasti.”
Miten terveistä kuusista nyt yhtäkkiä olis tullut niin suuri turvallisuusriski? Kun ei myrskyt ole kaatanut niitä niiden yli neljänkymmenen vuoden aikana kun talot ovat täällä olleet? Päinvastoin luulisi jäljellä jäävät kuuset kaatuvan helpommin kun ovat harvemmassa. Kuvan oikeanpuolinen latvansa menettänyt kuusi suojaa viereistä korkeata kuusta. Se jää myös oksistoltaan  muotopuoleksi kun kumppani kaadetaan.
Mitään kuivunutta latvaa en löytänyt. Leimatuissa kuusissa oli latvat täynnä tuoreita käpyjä.
Harvoin löytää puun joka kasvaa luotisuoraan.
Ison kauniin männyn kaatamistakin oli suunniteltu, mutta naapuri pelasti sen menemällä puhumaan hallituksen puheenjohtajalle.
Muutamalta asukkaalta on kuulemma mielipidettä kysytty. Minun käsitykseni mukaan kaikilla osakkailla pitäisi olla oikeus osallistua kiinteistön maisemallisesti merkittävään päätökseen.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu