Kutsu yhtiökokoukseen

Taloyhtiössä, jossa olen asunut parikymmentä vuotta, kutsu yhtiökokoukseen on aina tullut asiaankuuluvine liitteineen perille vähintään kaksi viikko ennen kokousta.
Viime toukokussa pidettyyn kokoukseen kutsu saapui viikkoa ennen kokousta.
Kun ihmettelin asiaa, isännöitsijä pahoitteli postin hidasta kulkua, kirje oli postitettu kaksi viikkoa ennen kokousta ja se riittää. Myös hallituksen puheenjohtaja piti kutsun toimittamisaikaa laillisena.

Nykyisin posti toimittaa kirjeen perille pääasiallisesti neljässä työpäivässä. Kirje saapui postiluukkuni ilmoitetussa ajassa kun helatorstai oli vapaapäivä.
Mielestäni viikko on liian lyhyt aika muuttaa mahdollisesti sovittuja tapahtumia kalenteriinsä.

Asunto-osakeyhtiölain yhtiökokousta käsittävässä 6. luvussa § 20 sanotaan:
Kokouskutsu on toimitettava aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään kahta viikkoa ennen yhtiökokousta. Yhtiöjärjestyksessä voidaan pidentää lyhyempää määräaikaa ja lyhentää pidempää määräaikaa.

Otettuani facebookissa ja chatilla yhteyttä joihinkin lakimiehiin selvisi, että Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto on tulkinnut ”toimitettava” tarkoittavan postituspäivää. Minä olen tulkinnut, vakiintuneen tavankin mukaan, sen tarkoittavan kutsun perille saapumista.

§ 22:
Kokousasiakirjat, niiden nähtävänä pitäminen ja lähettäminen
Hallituksen päätösehdotukset sekä viimeinen tilinpäätös, toimintakertomus, tilintarkastuskertomus ja toiminnantarkastuskertomus on vähintään kahden viikon ajan ennen kokousta pidettävä osakkeenomistajien nähtävänä kokouskutsussa ilmoitetussa paikassa. Nämä asiakirjat on myös viivytyksettä lähetettävä osakkeenomistajalle, joka niitä pyytää. Lähettämisestä saa periä hallituksen vahvistaman kohtuullisen maksun. Asiakirjat on lisäksi asetettava nähtäväksi yhtiökokouksessa.

Kiinteistöliiton ja Isännöintiliiton juristien tulkintaa kokouskutsun toimittamisen ajankohdasta on ilmiselvästi ristiriidassa tämän yhtiökokousta käsittelevän pykälän kanssa. Kutsun liitteenä toimitetut asiakirjat eivät olleet nähtävillä kaksi viikkoa ennen kokousta.

Onko digiaika jo pilkkonut ajattelun logikka siten, ettei osata käsitellä kun yhtä pykälää kerralla?
Tai eikö lähteenä käyttämäni finlex sittenkään ole ajantasainen vaikka niin väitetään?

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu