Vähempikin riittäisi

A-talkissa oli taas Kasvu&Kilpilu-uskovaisten keskustelukerho. Miksi ei mukaan oteta keskustelijoita jotka edes kyseenalaistaisivat talouskasvun siunauksellisuutta? Nyt jo kulutamme moninkertaisesti maapallon uusiutuvia varantoja. Eli kestävä kehitys edellyttäisi kulutuksen ja tuotannon radikaalia vähentämistä.

Tällä ylituotannon tasolla talouskasvu lisää pahoinvointia. Silti ekonomistit ja poliitikot uskovat talouskasvun siunauksellisuuteen ja tarpeellisuuteen
Parinsadan vuoden takaiseen talousteoriaan uskotaan kuin Jumalan sanaan.  Vaikka kapitalistisen talousjärjestelmän perusrakenne on edelleen sama markkinatalouden ehdot ovat olennaisesti muuttuneet.

Edelleen uskotaan, että kilpailu pitää hinnat kurissa. Kuitenkin nykyaikana kaupallinen kilpailu edellyttää korkeita mainos ja markkinointikuluja jotka nostavat hintoja. Kilpailu  aiheuttaa myös massiivista tuotteiden hävikkiä. Sekin laiteaan myytyjen tuotteiden hintoihin.

Kilpailun sijaan tarvittaisiin yhteistyötä ja järkevää työnjakoa. Näin säästettäisiin luonnonvaroja, parannettaisiin tuotteiden laatua ja voitaisiin kehittää teknisten laitteiden standardeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu