Absurdistan

Niin vain Al-holin aikuisia tuli Suomeen. Virallisen tiedonannon mukaan Turkin kautta, jonne he olivat itse päässeet karkaamaan leiriltä. Kuinka uskottavaa on, että nämä ihmiset pääsevät leiriltä Turkkiin ja sieltä Suomeen ilman Ulkoministeriön ja erityisedustajan apua? 3 aikuista ja 9 lasta tuosta vain löytävät tiensä leiriltä ulos ja Turkin kautta parilla lennolla Suomeen? Ulkoministeriön mukaan heidät palautettiin takaisinmaksuperiaatteella. He maksavat siis valtiolle takaisin matkaan menneen summan. Näkisi vaan. Meillä on ollut lukuisia ihmisiä pitkin maailmaa, joille ei takaisinmaksuperiaatteella ole matkoja maksettu, edes hädässä. Nyt onnistui. Terroristiseen toimintaan osallistuneille. Sotasankareille?

Supon mukaan leirillä olevat aikuiset muodostavat Suomelle turvallisuusuhkan. Siltikin homma junailtiin salassa ja ulkoministeri Haavisto antoi vielä perjantaina haastattelun, jossa toteaa ettei leiriltä pääse ulos lähinnä siksi, että kurdihallinto haluaa luoda oikeusjärjestelmän, jossa terrorismiin syyllistyneet tuomittaisiin paikan päällä. Tulee väkisinkin vaikutelma, että Haavisto hämäsi kansaa.

On käsittämätöntä, joskaan ei tältä hallitukselta yllättävää, että maahamme avustetaan islamilaista valtiota rakentamaan menneet naiset. Uskomatonta touhua.

Viime viikolla hallitus sai läpi ulkomaalaislain muutoksen, jolla kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat saavat jäädä maahan jos menevät pelloille. Ensi viikolla hallitus laajentaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden etuuksia niin, että ne kattavat lastensuojelun jälkihuollon palvelut 25-vuotiaaksi asti. Jälkihuoltoon kuuluu muun muassa asunto, toimeentulo, apua opintoihin (ei tarvitse ottaa opintolainaa), mahdollisuus harrastaa, mahdollisuus vapaa-aikaan ja matkailuun sekä oikeus tavata perhettä, itsenäistymisvarat jne. Lisäksi uskoisin, että ennen kesätaukoa tuodaan vielä turvapaikanhakijoiden oikeusapua lisäävä lakiesitys eduskuntaan.

Maamme on vakavimmassa paikassa sitten sodan. Meillä on terveyskriisi, joka on edelleen päällä ja jo nyt nähtävissä oleva talouskriisi, joka tullee kurittamaan koko kansaa vielä pitkään. Lisäksi Eu:n velkaunioni ja liittovaltiokehitys kummittelee ja on viemässä Suomen entistä ahtaammalle taloudellisesti. Mutta mitä tekee hallitus? Edellä mainittuja parannuksia turvapaikanhakijoiden etuihin, haalii terroristiseen toimintaan osallistuneita Syyriasta ja teinipoikia Kreikan leireiltä. Touhu on totaalisen käsittämätöntä.

Elämme Absurdistanissa. Punavihreässä todellisuudesta irronneessa kuplassa. Tämä ei olisi mahdollista Suomessa, sisukkaan ja nokkelan, katajaisen kansan maassa.

https://www.hs.fi/

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006524262.html

https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/jalkihuolto

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_65+2020.aspx

https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f806a9c44

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498#L3P11

https://www.verkkouutiset.fi/supo-palaavat-naiset-todennakoisesti-jatkavat-terroristista-toimintaa/

MariRantanen1

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja www.marirantanen.fi mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu