rakkaus vai pakkonaiminen?

Kunnilla on kuukauden verran aikaa sorvata kuntauudistuksen ensimmäiseen vaiheeseen laaditulle kuulutus-, anteeksi kuulemislomakkeelle jotain.

Vaan mitäpä väsäävät esimerkiksi Salon ympärillä olevat kunnat? Somerolla, Koskella, Marttilassa, Paimiossa ja Sauvossa ovat jo varmasti nähneet ja kuulleet miten Salon kymmenen kunnan kolme vuotta vanha kuntaliitos voi. Hyvin se ei voi

http://www.sss.fi/uutiset/318446.html

vaikka viime viikolla kuulin, jotta esim. pääministeri olisi hehkuttanut Salon 1.1.2009 tapahtuneen liitoksen olevan ookoo.  Ei siis kukaan ole hänellekään oikeita taloutemme lukuja ym. tietoja menneestä kolmesta vuodesta kertonut. Outo juttu! 

Taloustieteen professori Matti Viren on todennut

http://www.sss.fi/uutiset/321198.html

että kuntien rahoitusongelmat eivät riipu niiden koosta. Kustannuksiin ja tehokkuuteen vaikuttavat kunnan toimivuus ja se kenellä on vastuu johtamisesta.

Salossa kuntaliitos mahdollisti sen, että valta kaupungin palvelujen ja toimintojen live -elämän suunnittelusta on ollut toimialajohtajien hyppysissä ja hyvinhän he ovat pistäneet rahaa palamaan.

Valtuuston pitäisi kantaa vastuuta tapahtuneista, mutta mites sitä kannetaan, kun on hallintosääntö

http://www.salo.fi/attachements/2011-02-21T07-57-4889.pdf

joka mahdollistaa toimialajohtajien vallan käytön ja kun maalaisjärjellä ajattelevia päättäjiä on aivan liian vähän. Suurin osa valtuutetuista on sitä mieltä, että virkamiehen esityksiin pitää uskoa ja jos ei usko virkamiehiin niin sitten uskotaan siihen mitä oman puolueen enemmistö, ts. ryhmä päättää. Valtuusto-ottelut, jos äänestämisen paikka on eteen paukahtanut, ovat pääsääntöisesti päättyneet luvuin 25-50. Se mikä tästä sentään tekee mielenkiintoisen on se, että alakynteen jääneessä joukossa on valtuutettuja yli puoluerajojen.        

Salon tilanne on surkea

http://www.sss.fi/uutiset/314694.html

joten ihmettelen mistä naapurikunnasta se KuntaLiitosKosija meillekin 13.4.2012 mennessä ilmestyy. Ihailusta tai rakkaudesta ei ainakaan!

Ihmettelen myös miten uudistusta ajava hallituksen sakki, se joka on parisuhteessa ( tai missä suhteessa nyt onkin), on itse päätynyt puoliskonsa valintaan? Jos ei ole ollut rahaa, niin oliko edes rakkautta vai pakottiko joku?

Pitääkö KuntaLiitosNaiminen toteuttaa väen väkisin, vaikkei yhtään tykkää NaapuriKunnasta ja vielä pahempi, jos naapuri on jo valmiiks persaukinen TyhjäTaskuParooni?

Vai Auervaaratko nyt ovatkin liikkeellä?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu