kuullaan, kuunnellaan ja kannellaan!

Salon alueen paikallislehti uutisoi yks päivä, että Marttilan ja Kosken kunnat aikovat kuntauudistusasiassa kuunnella kuntalaisiaan. Molempien kuntien hallitukset ovat valtuuttaneet johtoryhmän valmistelemaan kyselyn toteuttamista.  

http://www.sss.fi/uutiset/321999.html

Meillä Salossa ei kuulla eikä kuunnella. Salon tilanne on ilmeisesti jo kuntauudistuksen seurantaryhmässäkin nähty, koska ryhmän jäsen, kansanedustaja Petteri  Orpo on kuitannut kaupunkimme tulevaisuuden näin: ”Salossa on kannettu niin iso vastuu, että en helposti liittäisi siihen nyt mitään uutta.”
Eiköhän totuus ennemminkin ole se, että ihan helpolla meitä ei kukaan enää edes kaveriksi huolisi. 

Kaveria eivät halua kemiönsaarelaisetkaan. Kansanedustaja Orpo on alkuviikosta Kemiönsaarella käydessään saanut kuntauudistukselle kylmää kyytiä ja selvän sanoman: Paraisten kanssa ei yhteen haluta. Yksi peruste eille tuntuu olevan hankala matka.
Kansanedustaja Orpo on lohduttanut, että pakkoa ei tule, mutta jotain tulee ja se on selvittämisen pakko. Pitää olla avoin selvitystyölle!

Mitä tekee Asikkalan kunta? Se kantelee

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kuntauudistuksesta-kantelu-oikeu…

Kunta aikoo pyytää, että oikeuslansleri keskeyttää käynnissä olevan
kuntien kuulemismenettelyn ja palauttaa uudistuksen valmistelun lailliseksi.

Kun kuuntelee kuntaliiton lakimies Prättälää

http://kunta.tv/web/guest?fileId=113381

niin hänhän sanoo suoraan, että vasta sen jälkeen kun kuntiin lähetetyt selvitysmiehet/-naiset ovat tehtävänsä, siis tämän selvityksen tehneet ( aikaisintaan syksyllä), vasta sen jälkeen kuntien pitää osata sanoa mitä tekevät.

Vasta syksyllä juu tai ei.

Mitäs jos kunnissa tehdään nyt ihan turhaa työtä?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu