kuntaliitosmalliksi tai sitten ei

Täällä kun niitä kuntaliitosintoilijoita riittää, niin joku voisi tuupata pientä vinkin poikasta mitä Salon kaupungissa tulisi nyt tehdä.

Kuntauudistuksen seurantaryhmän jäsen, kansanedustaja Petteri Orpokin kuittasi kaupunkimme tilannetta viime viikolla näin: ”Salossa on kannettu niin iso vastuu, että en helposti liittäisi siihen nyt mitään uutta.” Maalaisjärkinen tavallinen tallaaja ymmärtää asian näin: Salolaisuutta ei muille kannata kaupata eikä suositella.

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1006…

Kolme vuotta on kuntaliitosta rämpitty. Tätä piti tulla:
 ”Yhtenä vahvempi kuin osiensa summa
Suomen suurin monikuntaliitos toteutuu Salon seudulla 1.1.2009. Seudun kymmenen kuntaa, Halikko, Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla, Perniö, Pertteli, Salo, Suomusjärvi ja Särkisalo, päättivät 11.6.2007 hyväksyä kuntajakoselvittäjä Arto Kosken tekemän esityksen kuntien yhdistymisestä. Uuden 55 000 asukkaan kunnan nimeksi tulee Salo, ja se ottaa käyttöön kaupunki-nimityksen. Uuden kunnan vaakunaksi tulee nykyisen Halikon kunnan vaakuna.”
http://www.salo2009.fi/

Tällaista on meno nyt: ”Salossa valmistellaan rajuja toimia kaupungin menojen kasvun pysäyttämiseksi.
Jos mitään ei tehdä, nykyisten palvelujen tuottaminen maksaa neljän vuoden päästä 70 miljoonaa euroa enemmän kuin nyt. Nykyisillä tuloilla ei pystytä kattamaan tämänkään vuoden menoja. Salossa on valmisteilla vuoteen 2016 ulottuva sopeutusohjelma, jolla kaupungin menot pidetään viime vuoden tasolla. Kun palkat ja hinnat kuitenkin nousevat, menojen jäädyttäminen tarkoittaa, että kaupunkilaisten saamat palvelut heikkenevät.
http://www.sss.fi/uutiset/324158.html

Olemme kaukana taitavasti yhdistyneestä, kehittyvästä viherkaupungista, jossa luova teknologia, rikas kulttuuri ja vireä maaseutu kohtaavat, ja jossa eri-ikäisten ihmisten on hyvä elää, opiskella, tehdä työtä ja harrastaa!

 


Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu