kitinää ja kritiikkiä kuntauudistuksen "kirkkoteiltä"

Kuntaministeri Henna Virkkusen kuntakuulemisjalkautuminen Turussa on ollut kylmää kyytiä hänelle ja hänen uusiksi haaveilemille ”kirkkoteille ja kuntakartoille”

Eilen on kuultu Turun seudun kuntien kuntauudistuksen ja muutosten tarpeen tahtotila.Jos kunnat saavat päättää liitoksista, niin viesti on selvä. Turun naapurikunnissa yksikään ei halua liittyä keskuskaupunkiin. Keskuskaupunki kyllä haluaisi jonkun kunnan itselleen. Ja Salo. Täälläkin ollaan valmiina, jos ei muuta niin selvittämään liitosten hyviä ja huonoja puolia. Kolmas selvittämistä liputtava kaupunki on Uusikaupunki. Uudenkaupungin rahatilanteesta en tiedä, mutta Salon ainakin on sellainen, että ei tässä enää mitään selvityksiä tarvita, ei siihen, että joku meihin liittyisi tai että meidät jonnekin liitettäisiin. Rahatilanteemme on katastrofaalinen: http://www.sss.fi/uutiset/324158.html

Jos minä olisin kuntaministeri niin viheltäisin nöyrästi kuntauudistuspelin nyt poikki. Jos tässä jotain selvitystä kaivataan niin se olisi ”Ei -listan” laatiminen. Antaisin jo kuntaliitostilannetta eläville kunnille tehtäväksi laatia lista, johon on koottu kaikki mahdollinen mihin ei ainakaan pidä uskoa, kun kuntaliitoksen selvitysmies tai -nainen kunnantalon pihalle porhaltaa.

Salon kaupungissa moka on ollut se, että järjestämissopimus on ollut aivan liian löyhä ja kaks: valta  on annettu toimialajohtajille.

Kokonaisuuden hahmotus ja kustannustietous ( miten mikäkin palvelu edullisesti ja laadukkaasti järjestetään ja hoidetaan) on ollut hukassa kuntaliitoksen alusta saakka.

Valtuusto on ollut ja on siis pelkkä kumileimasin. Se tunnustetaanko se, se on oma juttunsa se. Päättäjistä jako taitaa olla 25-50. Tuo suurempi joukko on toimialajohtajiin uskova. Se mitä kaupunkilaiset ovat palvelujen lakkautuksista ja heikennyksistä mieltä, sitä tuo ryhmä ei pahemmin ole kuullut eikä kuunnellut. Ei ole kuunnellut edes kuntaliitosselvittäjän ( Arto Koski) meille hehkuttamia ja kuntaliitoksen järjestämissopimukseen kirjattuja aluetoimikuntia. Lakkautuslistalla nekin.

 

..

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/325036/Virkkunen+Turun+seutu+on+yksi+ma…

http://www.salo2009.fi/

http://www.salo.fi/attachements/2011-02-21T07-57-4889.pdf

http://salo.tjhosting.com/kokous/20121012.HTM

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu