kuntaliitosvastarintaa

No hyvä, että edes jotain infoakin alkaa tihkua siitä, missä mennään: Kuntaliitosselvittäjä Arto Koski availee liitosselvitysten osalta ”info-ovea” ja kertoo millaisia johtopäätöksiä tähänastisista kuntaliitoksista on saatu, myös siitä onko ehkä jotain opittavaa.

 

Selväksi tulee ainakin se, että jos ulkoinen paine koetaan isommaksi kuin kunnan sisäinen oma ajatus, tarve, halu lähteä naapurin kanssa kimppaan, niin se jos mikä vetää ”puolustusvaihteen” päälle ja syntyy lukkiintuneita tilanteita. Tampereen alueella tällaista on ja myös Lahden suunnalla.

 

Nooh, en minäkään riemusta hurraata huutanut, kun Salon valtuusto 18.11.2013 päätti selvityksen tekemisestä Someron kaupungin kanssa.

 

Valtuuston kokouksessa kysyin kaupunginjohtajalta, että onko tämä nyt ihan pakko? Mitään velvollisuuttahan Salolla selvityksen tekoon ei olisi. Minusta annettavassa vastauksessa olisi pitänyt näkyä se, että selvitysidea ei ollut Salon vaan Someron.
Kristillisten valtuutettu teki siihen ihan hyvän ehdotuksenkin, mutta eipä kelvannut.
Ei myöskään se, kun vihreitten valtuutettu esitti, että selvityskustannukset menisivät somerolaisten kukkarosta.

 

Ei millään pahalla Someron suuntaan, mutta kyllä minä ainakin toivon, että selvitys (mahdollisesti tehtävä selvitys) jää vain kosimiseksi, mutta että se ei yllä häihin saakka!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu