kummallinen komissio
Nyt putosin kärryiltä. EU:n mielestä elintasoamme uhkaavat ikääntyminen, elinkeinoelämän rakennemuutos ja kilpailukyvyn katoaminen kansainvälisillä markkinoilla.
EU:n mielestä suomalaisten eläköitymisikää tulisi korottaa ja esim. eläkeputkesta pitäisi luopua. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää vanhojen ihmisten työllisyyteen.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50928-eu-antoi-5-kaskya-suomalaisten-eli…
Vanhojen ihmisten?
Missä se ”vanhan” raja taas kulkikaan?
Eihän sitä määritellä edes tulevaan vanhuspalvelulakiin!
Jos toteuttaisimme nuo EU:n meistä informoimat epäkohdat, niin mihin sitä kuntauudistusta enää tarvitaan? Eikö tältä väitteeltä mene pohja pois? “Kuntauudistus on komission mielestä Suomessa tarpeen nimenomaan siksi, että ikääntyvän väestön aiheuttamat terveydenhuollon kustannukset pysyisivät aisoissa.” Vai onko ennuste se, että ollaan sekä että. Ollaan töissä ja sairastetaan!
Jos se noin menee, niin hyvästi kuntauudistus!
Ja samaan syssyyn: hyvästi eläkeiän nosto!
Ja mitä se muuten EU:lle kuuluu mitä me Suomessa teemme! Ettei vaan olisi jonkun kuntauudistusfanin vartavasten meille tilaama infonpätkä?
” erityistä huomioita vanhojen ihmisten työllisyyteen”
Meneekö tässä kaks kärpästä yhdellä iskulla?
Arno Miettinen on eläkeikäinen ( kuukauden päästä 64 v). Tänään hän on viimeistä työpäivää Rauman kaupunginjohtaja.
Huomenna mies alkaa selvittää valtionosuuksien jakoperusteita osana Suomen kuntaremonttia.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2012/05/31/…
http://yle.fi/uutiset/kuntaremontti_rauman_kaupung…
Ilmoita asiaton viesti
Arno Miettinen oli aikoinaan Salon kaupunginsihteerinä, mutta katsoi parhaimmaksi lähteä Vihtiin, kun maa alkoi polttaa jalkojen alla Lounais-Suomen säästöpankin valtavan huijauksen tultua julkisuuteen. Hän kun kuului silloiseen isännistöön mm. kartanonomistajan Kalle Pettilän, manalle menneen ministerin Reino Breilinin jne. kanssa.
Ko. herrat eivät tajunneet, miten Uotin veljekset bulvaanina heitä veivät kuin litran mittaa joulukuussa. Nuo olivat taloudellisen libertarismin ensi askeleita, joita viitoittamassa oli ratsumies Wegelius.
Arno oli mainettaan fiksumpi kaveri, jolla oli ihan oikeasti älliä päässä enemmän kuin ylioppilastodistuksessa.
Mukava, jos Arno jaksaa askarrella näiden asioiden kanssa vielä eläkepäivinään.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Marjatta. Kyllä nuo kuntauudistusfanit kehtaavat tilata noita infonpätkiä, en eppäile yhtään. He tekevät mitä tahansa, mikä tukisi heidän päämääriä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin.
Pariin kertaan piti tuo uutinen
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50928-eu-antoi-5-k…
lukea, enkä siltikään ymmärtänyt.
Tämä lause on ihan hullu: ”Kuntauudistus on komission mielestä Suomessa tarpeen nimenomaan siksi, että ikääntyvän väestön aiheuttamat terveydenhuollon kustannukset pysyisivät aisoissa.”
Ikääntyvän väen tarttis tehdä töitä, mutta silti he ovat ongelma!!!
VoiVoi!
Ilmoita asiaton viesti
Ministeri Virkkunen kertoi tänään Perussuomalaisten eduskuntaryhmälle ”kuntauudistuksesta”. Vanhoja lorujaan luki. Kaikesta näki, että pallo on pahemman kerran hukassa.
Ainakin se on varmaa, että alkuperäinen malli on tuhoon tuomittu. Nyt yritetään jotain välimuotoa…
Ilmoita asiaton viesti
Ihmeesti rouva ministeri jaksaa. Päätä ei silittele ei juur kukaan!
http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Blogit/2012…
http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Blogit/2012…
Ilmoita asiaton viesti
Tuntuu niinkuin ajattelisit, että tämä napinpainoporukka Arkadianmäellä päättää ”meidän” linjaukset?
75% laeistamme tulee Brysselistä ja linjauksista noin 110% tulee Brysselin kautta.
Ehkä Sinua kiinnostaisi katsoa EVM-kulissien taakse? Paljon lukemista, mutta hyvin dokumentoitua. Siinä koko sirkus näkyy paljaana – ja lopputulos ihan kuukauden sisällä.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Sniff!
”Ku se oliski vaa Arkadianmäe Sakki jota saisis haukku ja sormel osoitta!”
..
Jos olisin nuorempi, niin muuttaisin muualle. Kauas pois EU:n vaikutuspiiristä.
Ja ”napinpainoporukka”! Hyvä sana. Pitääpä pistää ”muistitikulle”. On ne kyl aikamoisia puhekoneitakin. Tekstiä ja seliseliä tulee, eikä loppua näy! Välillä sitä ihmettelee, että millainen olotila Kataisella, Virkkusella, Urpilaisella ym. päivän päätteeksi on? Uskovatko itsekään, kun kotiinsa menevät, sanomisiinsa?
Tätä kautta: http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=128859
löytyy mm. Henna Virkkusta!
Ilmoita asiaton viesti
Olen minä ennenkin ihmetellyt, että mistä noita ”napinpainajia ja kumileimasimia” oikein tulee.
Luottamustehtävään haluttaessa ( kunta- tai eduskunta) melkein kaikki ovat ehdokasvaiheessa niinniin tietäviä ja osaavia ja vaik mitä ja hups, kun vaalit on käyty, niin sit mennään lauman mukana.
Eivät ihan kaikki, mutta niin paljon kuitenkin, että maalaisjärkiset jää, jos äänestystilanteita tulee, häviölle.
Ilmoita asiaton viesti
Arkadianmäen napinpainoporukan lähin esimies on vänrikki Nappula.
Vai pitäisikö se olla ”Napinpainajapataljoona”? Nappulaliiga?
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisten eläkeikä ei liene Euroopan sisämarkkinoiden toimivuuden kannalta mikään merkittävä asia. Siispä kyse lienee jostain syvemmästä integraatiohaaveesta.
Ehkä EU:n talouselämän ja virkamiesten kokonaisedun kannalta kaikkien pitäisi paiskia töitä niin kauan kuin virtaa riittää, ja sitten mennä elämään säästöliekillä jonkin suurkunnan keskuskaupungin keskitettyyn vanhainkotiin.
(Voisi tosin ajatella niinkin päin, että nyt, ollessamme rikkaampia kuin koskaan, Suomi voisi ottaa ihan oman, hieman leppoisamman asenteen vanhusten hyvinvointiin.)
Ilmoita asiaton viesti
No vanhainkoteihin emme ainakaan enää tulevaisuudessa pääse.
Ne ovat vanhanaikaisia.
Ne joko lakkautetaan kokonaan tai niitten ulko-ovilla muutetaan nimikyltti. Nimikylttiin tulee PalveluTalo.
Se homma toimii niin kauan, kun KELA ystävällisesti kustantaa asukkaiden vuokrat.
Palveluista ei niin väliä.
Ai niin, unohdin.
Onhan meillä VirtuaaliHoito:
http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106770-vi…
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Syömistarpeensa VirtuaaliVanhus hoitaa tällä vempaimella:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/paivan-kuv…
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
Sullahan on omat aivot ! Miten noin fiksu henkilö voi olla kokoomuksessa ?
Mitä huoltosuhteeseen tulee, niin ei se miksikään muutu, vaikka suomessa olisi vain 1 kunta. Yhtä monta huollettavaa suhteessa huoltajiin jäisi.
Kirjoitinkin jo aikaisemmin sanomaleti Karjalaiseen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen kirjoitukseen vastineen seuraavasti:
Merja Mäkisalo-Ropponen perää karjalaisen suoranlinjan kirjoituksessaan 19.02.2012 asiallista keskustelua kuntaliitoksista ja kuntarakenteista. Liirum-laarumin jälkeen hän tuo esille ,että mitään tekemättä monikansalliset terveysalan yritykset valtaavat suomen. ”Kuntauudistuksen tarkoituksena on estää tämä kauhuskenaario” , hän kirjoittaa.
Jos saan olla erimieltä,niin kyllä se on just toisin päin Merja Mäkisalo-Ropponen. Näillä liitoksilla on tarkoitus luoda isoja , yli 100 000 henkilön kuntia, joille monikansalliset yritykset voivat tarjota palvelujaan. Ei Mehiläinen Oy ole kiinnostunut 5000 asukkaan kuntaan tarjoamaan palveluja, vaan heillä on intresseissä tarjota palveluja laajemmalle pohjalle, eli n. 100 000 hlö. tai isommille ryhmille.Hallituksen intressit ovat nykyisin myös saman kaltaiset , yksityistää kaikki,kuten Finnair. Tarkoituksena on , ettei kunnat tai valtio maksa terveydenhoitoa, vaan ihmiset itse. Kenellä siihen sitten on varaa?
Kuinka siinä sitten käy? Kun kilpailutetaan , niin joku yksityinen kilpailun voittaa, mutta saako Teerivaaran asukas palvelun edullisemmin yksityiseltä, vai kunnalta? Uskaltaisin väittää, että kuntalainen saisi palvelun edullisemmin omasta kunnasta, kunnan tarjoamana,kuin yksityiseltä, vai onko Mäkisalo-Ropposella näyttää laskelmia terveydenhultopalveluista, jotka yksityinen tuottaa reuna-alueella asuvalle edullisemmin, kuin oma kunta?
Haluaisin tuoda esille vielä mielipiteeni siitä, mihin tällä kaikella keskittämisellä pyritään. Tavoitteena ei suinkaan ole edullisemmat palvelut tai kansalaisten tasavertainen kohtelu perustuslain mukaan, vaan kaiken takana on euroopan liittovaltiokehitys ja sen toteuttaminen. Meitä suomalaisia ollaan viemässä kohti liittovaltiota ja Natoa, jossa karsitaan pieniä päätäntä-elimiä pois, jotta hallinto olisi suoraviivaisempaa ja keskitetympää. Valtaa keskitetään niille harvoille johtajille, jotka tulevaisuudessa päättää saatko sinä pissiä rappusilta, vai et.
Näen tämän vallankeskittämisen tulokset mielessäni vuonna 2040, eikä se ole kovin mielekäs näky täällä euroopan reuna-alueella, Itä-Suomen maakunnassa. Tällä kehityksellä Helsinkikin on euroopan syrjjäkylä vuonna 2040. Minkälaisen arvon saa Joensuu, puhumattakaan Polvijärvestä, kun Brysselistä jaetaan investointi-, maatalous-tai toimeentuloavustuksia,… vuonna 2040?
Ilmoita asiaton viesti
”Aivot”? Juu on minul. On ne vielä jollain lailla tallella. Ja verenpainekin on hyvä: 131/76.
Kui kokoomuslaine? Saa siel joku tämmöne känkkäränkkäki olla!
Live -elämässä istun kotokaupungin tark.ltk:ssa, joten ei mun onneks tartte ”politikoida”.
Ilmoita asiaton viesti
Sit keskittäminen!
Mihin sillä pyritään?
Tämä pitää paikkaansa: ”Tavoitteena ei suinkaan ole edullisemmat palvelut tai kansalaisten tasavertainen kohtelu!”
Esim. kuntaliitoskaupunki Salossa ( 1.1.2009-) on jo moneen kertaan nähty, kuultu ja koettu, että rahaa palaa, mutta jälki on tämmöstä:
http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/leht…
http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/leht…
Ei noilla ”Yläpään Päättäjillä” mitään oikeita laskelmia kuntaliitoksista, tai palvelujen keskittämisistä ja ulkoistamisista ole. Kunhan hokevat jotain epämääräisyyksiä ja sitä, että kaikki pitkän päälle on ”näin ja näin pare”. Höpöhöpö!
Ilmoita asiaton viesti
Paikkansa pitää tämäkin: ”Mitä huoltosuhteeseen tulee, niin ei se miksikään muutu, vaikka suomessa olisi vain 1 kunta. Yhtä monta huollettavaa suhteessa huoltajiin jäisi.”
Niinpä jäisi:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Em. blogin eka lisukkeeni oli tällainen:
Katainen on kovana, mut niin olen minäkin.
Kiukkunen kirjoitus tuli, mutta alkaa kyllästyttää ja raivostuttaakin se, miten vanhusten määrä on yks, jota koko ajan nostetaan esille näissä kuntaliitostarpeissa ja -perusteluissa.
Jää semmonen maku, että ikäihmiset ovat kuntien persaukisuuteen syypäät.
Kun kerran alkuun pääsin niin voisin jättää Kataiselle ja Urpilaiselle tämmöset terkut:
Saatte vetää kuntarajat vaikka Helsingistä Tampereelle, Tampereelta Ouluun tai Oulusta Utsjoelle tai ihan mihin vaan, mutta miettikää ensin mistä tässä ihan oikeasti on kysymys.
Sehän sanotaan laissa kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070169
Eikä siitä tartte lukea ja työn alle ottaa muuta kuin ensimmäinen pykälä ja sieltä nämä:
1. kehittää palvelujen tuotantotapoja ja organisointia
2. uudistaa kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmiä sekä
3. tarkistaa kuntien ja valtion välistä tehtäväjakoa
Keksikää noihin kolmeen kohtaan hyvät mallit, nostakaa esiin hyvät käytännöt ( hyvin toimivia kuntiakin on) ja miettikää sen jälkeen kuka tekee, mitä tekee, mitä se maksaa, mitä se saa maksaa!
Aloittakaa nyt vaikka terveydenhuollosta.
Terveydenhuollon kimppuun tässä käydä tarttis ja erityisesti erikoissairaanhoidon.
Ne tässä kuntia kuristaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei katteeks käy Arno Miettistä ja hänen Virkkuselta saamaansa tehtävää!
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2012/05/31/…
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Marjatta,
meille suomalaisille tulivat nämä tiedot ilmoituksina.
Meillä on tietääkseni kallispalkkaisia edustajia kyseisessä paikassa.
Mitä he tekevät, mitä he osaavat ja miksi meille tiedottaa jokin taho heidän ylitsensä?
Jossain ontuu ja pahasti.
Mitä ne henkilöt mainostetuissa tehtävissään saavat aikaan, jos meitä suomalaisia kohdellaan näin?
En osaa luottaa yhteenkään suomalaiseen EU- parlamentin jäseneen.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä.
Luottamus menee vain kerran!
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta Halkilahti: Vaikka en tunne teitä lähemmin, niin silti rohkenen todeta, että vaihtamalla paranee. Siis puoluetta vaihtamalla. Tarjolla olisi ainakin yksi…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos tarjouksesta.
Tuonne ylemmäs jo johonkin väliin tuuppasin vastausta kysymykseen:
Kui kokoomuslaine?
Se oli, että ”saa siel joku tämmöne känkkäränkkäki olla!”
..
Jos olisin taikuri niin vois olla, että lakkauttaisin kaikki puolueet. Kuntavaalit ovat pitkälti henkilövaalit, mutta kun vaalit on ohi, niin aivan liian moni valittu lipsahtaa. Äänestäjien pitäisi vaatia allekirjoitus lupausten lappuun, jotta voisivat sit tukistaa ja pitää valittuaan ruodussa, oli puolue mikä tahansa!
Ilmoita asiaton viesti
Vaihtoehto puolueen vaihdolle lienee myös se, että muuttaa kokoomuksen linjauksia puolueen sisältä käsin. Puolueen sisällä ei taida olla yksimielistä tukea harjoitetulle kuntapolitiikalle, joten siitä voisi aloittaa.
Perussuomaliset voisiva myös selkeyttää kuntaliitoskannanottojaan. Vieläköhän tavoiteena on kuntien lukumäärän pudottaminen pariin sataan tai jotain sinne päin? Tässä kuntaliitosasiassa ei taida olla täysin ”viattomia” puolueita. Perussuomalaiset kuitenkin parhaasta päästä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kuntien määräällä ole merkitystä.
Merkitystä on sillä, että niissä tehdään oikeita asioita, supistetaan järkyttävän suurta hallintoa ja hoidetaan kuntaa järjellä eikä tunteella.
Esimerkiksi Salossa hallintomenot ovat 164 miljoonaa euroa, joka on 44 prosenttia koko kaupungin menoista.
Väkeä on väliportaassa, jotta päät yhteen kolisevat.
Kuntavaaliohjelmat ovat tietysti erilaisia kunnasta riippuen. Mikä toimii yhdessä kunnassa, ei välttämättä toimi toisessa.
Pakkoliitosten jälkeen, kuten Salossa, palvelut ovat karanneet syrjäkyliltä keskustaan, joka tarkoittaa sitä, että kunnan laitamat kuihtuvat. Lähidemokratiaa ei saada koskaan toimimaan ja koko järjestelmä on niin hidas, kankea ja raskas, ettei se vain yksinkertaisesti toimi.
Rakennellaan strategioida ja hallintohimmeleitä, jotka jäävät valmistuttuaan arkistoon pölyttymään.
Ilmoita asiaton viesti
Takkusta taitaa linjausten uusiminen olla.
..
Ja Salo -city!
Toukokuisessa valtuustoseminaarissa ( sain kutsun tark.lautakuntalaisena) minä revin rintsikkani.
Seminaarissa porukka jaettiin puolueittain työryhmiin.
Min en siitä tykännyt.
Pyysin päästä aluetoimikuntalaisten joukkoon, kun muutenkin olen niitten toimintaa puolustanut.
Siel mää ( omapäine) sit olin!
Se oli hyvä työryhmä!
Ilmoita asiaton viesti
Ei minustakaan kuntien määrä ole itsetarkoitus. Toisaalta en näe mitään perusteluita ajatukselle, että kuntien määrää tulisi vähentää nykyisestä. Jos puhutaan taloudellisuudesta ja toimivuudesta, monet pienet kunnat toimivat oikein hyvin, ja voisivat toimia esimerkkeinä muillekin. Juuri tällaisia pieniä mutta tehokkaita kuntia hallitus on ainakin meillä päin pyyhkimässä pois kuntakartalta.
Kuntauudistuksen voisi yhdistelyjen sijaan rakentaa yhtä hyvin suurimpien mammuttien pienkunniksi jakamisen ympärille. Mutta paras kai olisi lähteä siitä, että pidetään historialliset kunnat, joihin ihmiset ovat tottuneet. Jos jossain on erityinen tarve liittää tai pilkkoa, niin näin voidaan tehdä, mutta oletusarvoisesti kannattaa mieluummin pitää kiinni vakiintuneesta ja toimivasta ja ihmisten omaksi kokemista rakenteista kuin mennä hallituksen huonosti perustellun hetkellisen muutosvimman mukana.
Hallituksen keskusjohtoinen ajattelutapa ei myöskään minua miellytä. Suomessa on kaksi demokraattisen päätöksenteon tasoa – paikallinen demokratia kuntatasolla ja valtakunnallinen eduskunnan kautta. Ihan hyvä periaate. Ei ole erityistä tarvertta alistaa paikallisdemokratiaa pääkaupungin suoraan komentoon.
Minusta hyvä kuntakoko ja hyvät kunnat ovat sellaisia, joissa kuntalaiset kokevat yhteenkuuluvaisuutta, ja siksi haluavat puhaltaa yhteen hiileen.
Ylisuurta hallintoa voisi ehkä supistaa tehokkaasti pilkkomalla suurimpia kuntia pienemmiksi, ja lähidemokratiaa toteutetaan kai parhaiten pienissä kunnissa.
Ilmoita asiaton viesti
.. ” monet pienet kunnat toimivat oikein hyvin, ja voisivat toimia esimerkkeinä muillekin.”
Just noin, mutta milläs se saadaan mahtumaan kuntauudistusfanittajien korvien väliin? Missä on ne heitin fakta -laskelmat? Ei ole näkynyt!
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta!1
Suomen suurimmat ongelmat ovat itseaiheutettuja.
Tässäpä muutama tärkeysjärjestyksessä:
1. Euroopan unioni
2. Humanitaarinen maahanmuutto
3. Valtava valtion ja kuntien byrokraattiapparaatti
4. Pimeät ja harmaat työmarkkinat
5. Kehitysapu.
Noista voitaisiin kevyesti leikata 5-6 miljardia per vuosi ilman, että yksikään suomalainen huomaisi yhtään mitään.
Ja voilá!
Suomen talous olisi kunnossa.
Ilmoita asiaton viesti
Juu.
Tiedossa, tiedossa.
”Täsä olis lissä lista jatket”:
http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107294-mis…
Ilmoita asiaton viesti
Just kun pääsin tämän puheenvuoron: http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
kautta huomauttamaan terveydenhuollosta, että sen kimppuun tarttis käydä ja erityisesti erikoissairaanhoidon, niin jo tippuu uutista:
”Hallituspuolueet ovat päässeet sopuun sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta.”
http://yle.fi/uutiset/kuntaliiton_haatainen_kehuu_…
Niitä on enemmänkin:
http://yle.fi/uutiset/nykyiset_sairaanhoitopiirit_…
http://yle.fi/uutiset/aki_linden_hus_kymenlaakso_j…
http://yle.fi/uutiset/keskusta_haukkui_hallitusta_…
Huhhuh!
Tässä kohdin taidan kallistua keskustalaisten kuoroon!
Ilmoita asiaton viesti
Ei EU:n komissio mitään aivan ihan itse keksi omassa pikku päässään. Vaan sanomat tulevat kyseisestä maasta. Komission teksti on aivan selvästi kirjoitettu Kataisen esikunnassa työnantajien avustuksella. Ja kyllä siinä Olli Rehnikin on ollut mukana. Siis varsinainen sylttytehdas löytyy Helsingissä Kansakoulunkujalta ja Etekärannasta.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla noinkin.
Loppuun saakka ei nyt oltu infoa mietitty.
Ja tämäkin viel:
” Jos kansainvälisten innovaatiivisten kasvuyritysten määrä ei lisäänny merkittävästi, Suomi on vaarassa menettää paikkansa EU:n huippumaana, komissio toteaa.”
Huippumaa?
Vieraitten hyysäämises vai?
Ilmoita asiaton viesti