ikiystävällinen ikäihmisten maa

Kun aika on vai onko vieläkään?

Suomesta tehdään iki-, anteeksi, ikäystävällinen maa. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ryhtyy valmistelemaan toimenpideohjelmaa kestävästi ikääntyvälle Suomelle. On kuulemma ollut asiansa kanssa maikkarin aamuohjelmassakin.

Kerrotaan, että toimenpideohjelmassa on otettava kantaa muun muassa asenteisiin, esteettömään ympäristöön, asumiseen, liikkumiseen ja liikenteeseen, sosiaaliturvaan, työn ja eläkkeellä olon yhteensovittamiseen, osallistumiseen, palveluihin, ennaltaehkäisevään toimintaan, omaisten tukimuotoihin, järjestöjen tukemiseen, osaamiseen ja koulutukseen sekä rahoitukseen.

http://uutisverkko.wordpress.com/2012/08/08/suomesta-ikaystavallisempi-y…

Toteutuukohan siinä sivussa tämäkin:

”Vanhustenhuollon kokonaisuus voidaan mielestäni hahmottaa vain yhdellä tavalla: Kaikkien mahdollisten viranomaisten, muidenkin kuin sosiaali- ja terveydenhuollon ja asuntoviranomaisten suunnitelmat niiltä osin kuin ne koskettavat vanhuksia, tulisi yhdistää yksiin ja samoihin kansiin siten, että ne yhdessä ja yhteisesti painottaisivat ja kehittäisivät toimivia kokonaisuuksia sekä selkeitä työ- ja tehtäväjakoja.”

Lainaus on alustuspuheenvuorosta, jonka olen pitänyt Itä-Suomen sosiaaliturvapäivillä Kuopiossa vuonna 1984.

Luit oikein.
Vuosi oli 1984.

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1771…

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu