Kananojan kysymykset kuntavaaliehdokkaille
Aulikki Kananoja on sitä mieltä, että vanhusten laitoshoito saa nyt liikaa huomiota ja esim. lakikeskustelu on vahvistanut sitä harhaa, että vanhukset olisivat yhtä, yhtenäistä massaa.
Kananoja on pitkän työrupeaman tehnyt sosiaalipuolen konkari, joten suosittelen haastattelun lukemista. Elävä elämä on opettanut monenlaista. ”Kuulemista, ei lässytystä”
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ylisosiaalineuvos-aulikki-kanaoj…
Haastattelu on mielenkiintoinen, mutta siihen nousee myös hyvää lisuketta syksyn vaaleihin. Kananoja on mukana Valtaa vanhuus -liikkeessä
http://www.valtaavanhuus.fi/ajankohtaista/2
ja on tehnyt viisi kysymystä, jotka voi esittää kuntavaaliehdokkaille:
1. Miten kaikessa kunnan suunnittelussa, muussakin kuin sosiaali- ja terveyspalveluissa ja vanhuksille suunnatuissa palveluissa, kuullaan vanhoja ihmisiä?
2. Miten jo olemassa olevat hyvät käytännöt saadaan leviämään, sekä oman kunnan sisällä että kuntien välillä?
3. Miten kulttuuri- ja liikuntapuolella huolehditaan, että vanhojen ihmisten toimintakyky säilyy?
4. Miten huolehditaan, että kaikki viralliset sektorit (yhdyskuntasuunnittelu, asuminen, rakentaminen, kulttuuri, liikunta, työväenopistot, ikääntyvien yliopistot, sosiaali- ja terveyspuoli jne.) pelaavat yhteen?
5. Tekeekö kunta yhteistyötä yritysten kanssa, että vanhat ihmiset otettaisiin huomioon myös yksityisissä palveluissa – että esimerkiksi kaupat huomioisivat esteettömyyden?
Jos nuo kysymykset esittää salolaiselle kuntavaaliehdokkaalle ( kaikkia ei ole vielä julkistettu), niin voi olla, että vastauksia ei ihan heti tipu.
Jos nuo esittää nyt sosiaali- ja terveyslautakunnassa istuvalle, niin vastaus on, että meillä on kaikki ihan ok.
Ja niin onkin.
On teoriassa, mutta ei käytännössä
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
http://salo.tjhosting.com/kokous/20121012-13.HTM
Jos ja kun, meillä joku kehtaa esittää, että nyt olisi jotain epäkohtaa jossain
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2012/08/26/…
niin löytyy vino pino sekä virkamiehiä että luottamustenhenkilöitä, jotka kinaavat, että “ei pidä paikkaansa”.
Toivottavasti tämä on vain salolainen ongelma!
..
Ja terkut Aulikille, jos satut tämän näkemään.
Olemme joskus istuneet samoissa palavereissa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyviä kysymyksiä, joita voisi käyttää myös niin, että ”vanhusten” tilalle vaihdettaisiin ”nuoret”. Harvoin nostetaan esille esim. tyhjäkäynti, jossa n. 20 aikuista käsittelee nuorten ongelmia, eikä mitään ratkaisua ole saatu aikaan: yhteistyö, vastuu ja aito ongelmien ratkaisuun pääseminen eivät toteudu.
Mutta blogi huomioiden pysykäämme asiassa. Itse pulman luonne liittyy siihen, mitä oikeasti voisi saada aikaan, jos nykyisilläkin resursseilla, jos fiksusti toimittaisiin. Pahimmillaan – yksityisyyden suojaan viitaten – omaisille ei kerrota mitään, jotta hekin voisivat osallistua ja auttaa vaikeissa tilanteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä kuulee jatkuvasti
”.. omaisille ei kerrota mitään, jotta hekin voisivat osallistua ja auttaa vaikeissa tilanteissa.”
vaikka on jo tämä: http://pre20090115.stm.fi/ka1202801063405/passthru…
Tuleva laki http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?fold…
s. 41-
on helppo nakki kiertää:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1157…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Marjatta.
Noita suosituksia on tehty pitkin 2000-lukuakin ja kyllä niissä laatu ja kaikki ”xyz-lähtöisyydet” on mainittu. Seuraako, vastaako ja lukeeko kukaan näitä aikaisempia juttuja eduskunnussa, kun koko ajan lykätään uutta?
Nimikkeitä nuorille eli samaa sekamelskaa:
”peruskoulun terveydenhoitaja”, ”kuraattori”, ”työkkärin tukihenkilö”, ”KOHO-projektin nuorisovastaava”, ”nuorisopsykiatrian hoitaja ja lääkäri”, ”työohjaaja”, ”työvoimatoimiston nuoriso-ohjelma”, ”Fendari: nuorten työpajavastaava”, ”terveyskeskuksen omalääkri”, ”Bovallius-Instituutti”, ”Petrea-kuntoutusohjelma”, ”Paletti-kuntoutus: sos.työntekijä, psykologi, lääkäri”, ”työvalmentaja”, ”neuropsykologi”, ”magneettikuvauslääkäri”, ”Raina-Säätiön nuoripalvelut”, ”Kaupungin työkeskuksen nuorisopalvelut”, ”koulupsykologi”, ”nuorisopsykiatri”, jne.
Käsiä siis riittää:
Tuo edellä lueteltu virkamiesjoukko on toki tyytyväinen omaan toimintaansa, mutta ei juuri keskenään yhteyksiä pidä, seurantaa ole, eikä tulosten ja kokonaisuuden perään kysytä. Rahaa palaa, lisää pyydetään ja huonovointisuus lisääntyy. Ja: omaiset pidetään pihalla.
Päteeköhän tämä myös ikäihmisiin?
Ilmoita asiaton viesti
Luulen, että ihmettelyysi
”Seuraako, vastaako ja lukeeko kukaan näitä aikaisempia juttuja eduskunnussa, kun koko ajan lykätään uutta?”
on vastaus EI.
Kunnissakin se menee niin, että kun valtuustoryhmät pohtivat onko esityslistalla oleva ehdotus oikein vai väärin, onko se kustannustietoinen, onks vaihtoehtoja esitetty ym. taustoitusta, niin siihen tyydytään, kun yks toimialajohtajaa myötäilevä kertoo, että ”homma hanskassa, kaikki ok”.
Lait ja asetukset sekä suositukset hoidetaan pois päiväjärjestyksestä rimaa alittaen.
Mitä isompi kunta, sen hullumpaa touhua.
Kantelujen kautta saattaa joku rima jossain joskus tipahtaakin, mutta harvemmin!
Ja ihan sama peli se on, oli sit kyseessä nuoret tai ikäihmiset.
Ilmoita asiaton viesti
Inhottavan vaikeita kysymyksiä ja alan kyllästyä säästöistä jankuttamiseen joten voiko heittää takin ympäri ja korjata ongelmat lupaamalla jokaiseen miljoonan jos toisen?
Jos nyt koitetaan niin kouluissa alkaa informaation suhteen wilma palvelu joka saattaa osoittautua oikein hyväksi portaaliksi koska internet nyt on selkeästi helpoin väline. Pitäisi kartoittaa kuinka moni minkäkin ikäinen tietokonetta osaa käyttää 65:sta veikkaisin että melkein kaikki.
https://wilma.salo.fi/
Liikunta ja esteet nyt luulisi olevan helposti korjattavissa.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen jo sen ikäinen, että ei ainakaan mun samanikäis -ystäväpiirissä kovin montaa tietokoneen käyttäjää ole. Eikä ole edes innostusta, hyvä kun kännykällä puhelujaan vastaan ottavat.
Sitten liikunta ja esteet.
Johonkin tuuppasin talteen hiljan tulleen oppaan. Ei kait siinä mitään valittamista ole. Tai no, minä vilkaisin vaan ikäihmisten osuuden. Kyl siel tarjontaa oli Liikkuvista Leideistä Aikamiesten 70 + jumppaan.
Mutta esteet. Esteettömyyden eteen tälle citylle tulee viel tenkkapoo. Meinaan ikäihmisten hoiva- ym. paikkojen, laitosten ym. Siinä ei auta ”teoriassa niinjaniin hyvää hehkuttelut”, kyllä niitten tarttis olla sitä livenäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Et Mikko muuten arvaakaan mitä kaikkea Sinulta viel tullaan kysymään!
Ilmoita asiaton viesti
” harhaa, että vanhukset olisivat yhtä, yhtenäistä massaa. ”
Hyvä havainto. Minulla on lähituttavapiirissä 80-90 -vuotiaita, jotka elävät erittäin aktiivista elämää, pyytävät verkoilla kalaa, tuottavat satoja kiloja puutarhamarjoja joka kesä, käyvät mustikassa, hoitavat metsää.
Tämä ”vanhuskeskustelu” on ollut vieraannuttavaa ja vähän keinotekoista, vanhempaa väestöä ulkopuolelta katsovaa, kohteeksi tekevää. Keskustelu on ollut ”tuotantotaloudellista” ja käyttänyt etääntynyttä konemaista sanastoa.
Minulla on muistikuva että aiemmissa eduskuntavaaleissa (2007 se varmaan oli) demarit nostivat keskeiseksi teemakseen vanhuspolitiikan. He hävisivät sillä kertaa vaalit. En tyrmää enkä väheksy ”vanhusteemaa” mutta ei se saa olla ulkopuolelta katsovaa ja sen takia epäuskottavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin on minullakin minua iäkkäämpää ystäväkaartia, ei tietsikan käyttäjiä, mutta muuten niinniin meneviä, että meikämimmi meinaa jäädä joskus jopa toiseks!
Ilmoita asiaton viesti
Olen mää Kataistakin yrittänyt valistaa:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
Eilen puhuttiin Haikossa pienellä naisporukalla vanhuksista. Kaikilla meistä on aiheesta kokemusta. Yksi totesi juuri tuon, että miksi ei puhuta näistä hyväkuntoisista selviytyjävanhuksista. Olisi syytä puhua heitäkin niin kuva ei jäisi niin yksipuoliseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä.
Miksei puhuta?
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
Luin tuon juttusi ja todellakin ne jotka kynnelle kykenevät ovat muuttamassa muualle. Usea kaveri on hankkinut kodin Espanjasta ja siirtymässä sinne joko osittain tai kokonaan. Jääköhän tänne niitä köyhempiä ja heikkokuntoisempia? Maksammeko me täällä olevat heidän kotitalousvähennyksensä ja kotiensa remontitkin? Näin ainakin on puhuttu.
Ilmoita asiaton viesti
Jospa heille järjestetään Soininvaarat:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
Ulkomaillako vanhuksiamme kuunnellaan? Mitä jos eivät puhu espanjaa tai thaikieltä? Miten silloin suu pannaan. Toki tulkkeja saa avuksi, mutta voihan tulkki kertoa jotain muuta kuin sen mitä vanhus todella haluaa selvittää. Aina se sympatia ei riitä hoidoksi, tarvitaan kykyä ottaa viestejä vastaan. Kun saa toisen avautumaan, voi helpottaa myös toisen oloa. Kielipuoliset eivät siihen kykene. Anoppikin käyttää pohjalaisia sanoja, avaa niitä minulle, mutta pystyisikö espanjalainen sellaiseen kielen ymmärtämiseen? Ei varmasti. Huomaan, että alakulo katoaa vanhukselta, kun saa palata vanhojen aikojen muisteluun ja kun niistä muistoista voi joku vielä olla kiinnostunutkin. Entä huumori, sehän ei luonnistu välttämättä eri kulttuurien kesken senkään vertaa. Mitä siis tuolla ulkomaisella hoidolla haetaan ja saadaan?
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs päivä se oli, kun uutisissa oli, että espanlaisia sairaanhoitajia kielikoulutetaan meille töihin tuloa varten?
Ilmoita asiaton viesti
Salon yhteislyseon ylioppilasluokka vuosimallia 1952
http://www.sss.fi/uutiset/381357.html
Näyttävätkö vanhoilta ja raihnaisilta?
—
Kuvan madamet ovat saaneet valkoisen lakin 1952 ja minä ( ikää minullakin jo) menin tuona vuonna vasta eka luokalle kansakouluun!!
Ilmoita asiaton viesti
Iso rooli kunnissa on vanhusneuvostoillakin, jos ne vain nostaisivat profiliiaan ja ajaisivat vanhusten etuja. Mutta kun nämä neuvostot ovat vailla päätösvaltaa, vain lausunnonantajia. Neuvostoa kyllä kuullaan, mutta aivan sama, mitä esittävät, ne tyrmätään kuitenkin viimeistään lautakunnassa.
Kovaa meteliä on ikäihmisten eduistaan ruvettava pitämään, muistakaa mennä kaikki kynnelle kykenevät vaikka valtuustoehdokkaiksi!? Myös pidettävä huolta, etteivät muut harrasta ikärasismia.
Vaikka ei se valtuusto paljon vaikuta, enemmänkin lautakunnat ja esittelijäviranhaltijat. Asiat kun tuntuvat menevän enemmistön mukaan kh:n ehdotuksen mukaisesti. Tarvittaisiin siis ennalta asioihin puuttumista.
Ilmoita asiaton viesti
Vanhusneuvostoissa ei saisi olla muita kuin ikäihmisiä!
Ei tarkastuslautakuntaankaan kaupungin edustajia tunketa!
Ilmoita asiaton viesti
Itseäni harmittaa,kun keskustelu vanhuudesta pyörii enimmäkseen rahan ympärillä.Molemmat iso-isäni olivat kuolleet kun synnyin,oma isäni menehtyi liikenneonnettomuudessa v.-08,86 vuotiaana,omat lapseni saivat isältäni,sodan käynneeltä mieheltä, sellaista elämänviisautta jota en isänä olisi koskaan pystynyt antamaan.Vanhin poikani totesi kerran ”kun haluan saada asioihin hieman perspektiiviä,soitan papalle”.Koko vanhuudesta keskustelussa unohtuu yleensä se tosiasia,ellet tiedä menneisyytä et ymmärrä nykyisyytäkään,kirjoista ei voi kaikkea oppia.Ikä-ihmisillä on paljon annettavaa muulle yhteiskunnalle,tässä mielessä on ensiarvosen tärkeää millaisia ihmisiä valitaan esim.terveys ja sos.lautakuntiin.
Ilmoita asiaton viesti
”.. ellet tiedä menneisyytä et ymmärrä nykyisyytäkään,kirjoista ei voi kaikkea oppia.”
Kiitos.
On enemmän kun tosi.
Vaan mites tuo saadaan muutamien NykyPäättäjien korvien väliin?
Esim. meillä ”Salo on enemmän” slogania jauhaavaa sakkia löytyy.
http://www.salo.fi/linkit/salotietoa/viestintajama…
Onhan se hienoa, jos tuosta jotain irti saa.
Mää en vaa saa, vaikka sitä miten päin lukisin!
Ilmoita asiaton viesti
Tällaisella keskustelulla tehdään yli 65-vuotiaista raihinainen massa. Sitä massaa tietenkin on, kun katsoin tänään esim. Nuutajärven lasitapahtumassa olevaa satapäistä kansaa. Ylilihavia nuoria ja vanhempia, lonkkavaivaisia, ym. väkeä, jotka monet ilman keppiä pääsivät tuskin kävelemään. Näky hirvitti. Sitten joitakin laihoja, jotka polttivat tukakkaa- syy sekin hoikkavartalomaisuuteen? Vain kourallinen ”senioreja”,jotka olivat ”kekkeitä” kulkijoita.
Nämä vanhuusasiat ovat tärkeitä tänä päivänä huonossa hoidossa oleville. Siihen pitää saada ratkaisu heti. Mutta itse aiheutettu kunnottomuus, liikunnan puute, fyysisten voimien laiminlyönti, rasvamakkara ja huonot hydraatit mässäiltynä tekevät valtavaa tuhoa elimistössä. Siihen ratkaisuavain on jokaisen käytettävissä heti 6- 65 vuotias. JA SE EI MAKSA MITÄÄN !
Ilmoita asiaton viesti
Viime vuonna, marraskuussa, kiukuttelin Kataiselle huoltosuhteesta: http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Jos Karjalainen on tänään nähnyt
”Ylilihavia nuoria ja vanhempia, lonkkavaivaisia, ym. väkeä, jotka monet ilman keppiä pääsivät tuskin kävelemään. Sitten joitakin laihoja, jotka polttivat tukakkaa- syy sekin hoikkavartalomaisuuteen” ja ”vain kourallisen senioreja, kekkeitä kulkijoita”, niin mites Kataisen ennustaman huoltosuhteen sit käy?
Soininvaarastako apua?
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
Todella hyviä kysymyksiä. Miten otetaan laaja-alaisesti ihmisten tarpeet huomioon, ja yhteistyöllä. Sekin, että jaetaan hyviä ideoita, se on usein mielestäni vähän retuperälllä se jakaminen. Se on jotain vaatimattomuutta, tai sitten ihan vain omaan napaan tuijottamista.
Tuo, että miten vanhat ihmiset otetaan huomioon liikuntapalveluissa, se on tosi hyvä. Kunta voisi tarjota ilmaiset kuntosalit, se voisi vähentää sairaskuluja. Kun ollaan ketteriä 100 vuotiaiksi, ei niin kaaduta herkästi eikä katkota luitamme. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Moikka Merja.
Kysymykset ovat hyvät, mutta kun vastataan, niin vaaliehdokkaalla voi mennä sormi suuhun ja jos tulee valituksi ( johonkin ltk -paikkaan), niin sitten se vasta meneekin.
Ne lautakunnat, jotka Kananojan kysymyksiin voivat vaikuttaa, voivat vastata ”kunnassamme kaikki hyvin”.
Jos kuntiin tulee tilastokysely, niin melkein kohtaan kuin kohtaan löytyisi vastaus.
Surullisin kohta on ensimmäinen kysymys.
Melkein joka kunnassa on jo vanhusneuvostot.
Onko kuultu? -kyselyn nurkkaan on kiva kirjoittaa ”KylläKyllä”, vaikka elävässä elämässä tilanne voi olla tätä:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
http://salo.tjhosting.com/kokous/20121012-13.HTM
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2012/08/26/…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Merja!
Olet yöllä painanut ”suosittelen” -nappulaa. Just, kun olin Kimmoa lohduttanut, ettei minuakaan kukaan ole suositellut, en edes minä itse.
http://hermiitti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115770-m…
Ilmoita asiaton viesti
Eivät kaikki yli 65 – vuotiaat tietenkään ole raihnaisia mutta mikään ei viittaa siihen etteikö tietty osa ja prosentti olisi. Kauheat taudit kuten syövät ja Alzheimer ovat tragedioita mutta tämän lisäksi niiden hoitaminen tulee kalliiksi. Tämän hetken miljoona on vasta alkutilanne ja loikkaa reilussa kymmenessä vuodessa 1,5 miljoonaan. Ellei ihmeitä tapahdu ihmiset sairastavat entiseen malliin ja 1,5 miljoonasta se huonotuurinen osa saa jonkun kamalan ja kalliin taudin => SOTE menot tulevat vääjäämättä nousemaan samassa suhteessa.
Yksilöt ovat yksilöitä itsekin olen saappaat jalassa suvusta eikä yksikään isovanhempani ole hoitoa tarvinnut. Toinen isoäitini elää yhä 96 – vuotiaana kotonaan.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään niin kamalasti muita ikäihmisiä murehdi, tämän näköisiä:
http://www.sss.fi/uutiset/381357.html
mutta muistamattomien hoito tarttis olla inhimillistä, silti kustannustietoista ja järkevää.
Nyt se ei sitä ole.
Toinen ryhmä on omaishoitajat.
Voi jessus kuinka paljon he säästävät, kun he olemattomilla korvauksilla hoitavat. Ja kuinkahan paljon on niitä, jotka eivät saa yhtään mitään?
Yks Salon sotelainen teki aloitteen omaishoitajien vapaajärjestelyistä, mutta millähän konstein hän sen järjestäisi, kun on itse ollut mm. vanhainkotipaikkoja alasajamassa.
Vanhainkotimainen hoitopaikka tasaisin ajanjaksoin hoidettavalle olisi iso ilo monelle omaishoitajalle.
Sen voin sanoa kokemuksesta, sillä Kajalassahan sitä tehtiin.
Nyt sieltä viedään viimeisetkin paikat.
Piip sanon minä!
Ilmoita asiaton viesti
Omaishoidossa on kysymys rakkaudesta ja uskollisuudesta elämänkumppaniin eikä rahasta, vaikka kuinka tiukkaa tekee. Mutta, jos rakkaus muutettaisiin rahaksi se olisi niin suuri suuri summa, ettei edes Roope Ankan rahasäiliö siihen riittäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Heikki Karjalainen,juuri näin,se vaan pakkaa unohtumaan tässä keskutelussa.
Ilmoita asiaton viesti
Karjalainen ja Granlund.
Kiitos kun muistutatte, vaikka minä olenkin pikkusen huolestunut siitä mistä tulevaisuuden Omaishoitajat taiotaan.
Nykymeno on aivan liian kertakäyttöistä.
Omat vanhemmat voi jo ottaa vaikka matkojen takaa omaan kotiinsa, mutta kuinka moni pystyy jäämään töistään pois 24 tuntiseen hoitamiseen.
Entäs exät ja exän exät? Mites heidän käy?
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on tuttava 86 vuotias rouva, joka hoitaa 91-vuotiasta miestään. Hän ei halua kaupungilta omaishoidon tukea. Olen kehottanut häntä hakemaan sitä ja auttaakin hakemisessa. Vastaus on, ettei hän yhtään sen paremmin jaksa hoitaa, vaikka saisikin oamishoidon tuen. Näitä ihmisiä on varmaan paljon Suomessa.
Hän ei valita, vaikka näkökin heikkenee koko ajan. Ihailen hänen valoisuuttaan ja positiivista asennettaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja saa olla rauhassa, kun kotiin ei lappaa kaksin naisin tupatarkastajia vai miksikä yks omainen nuo tarkastajat nyt nimesikään..
Ilmoita asiaton viesti
Aulikki Kananojan listaa voisi jatkaa yhdellä kysymyksellä ja se kohdistuisi niihin luottamushenkilöihin, jotka aikovat paikkaansa uusia.
Jos tulet valituksi, niin miten olet ajatellut pestisi hoitaa?
Meilläpäin pukkaa tämmöstä uutista:
http://www.sss.fi/uutiset/385506.html
Taasko vain salolainen ongelma?
Ilmoita asiaton viesti
Oikeasti, miten vaikeaa voi olla ilmoittaa varajäsenelle hyvissä ajoin, jos ei kerran pääse paikalle? Kerran tai kaksi on tapaturma mutta se ettei 10 kertaa pääse paikalle, on jo jonkinasteista huolimattomuutta eikä siinä auta selityskään.
Ilmoita asiaton viesti
Kun luottamuspaikkoja jaetaan, niin jo siinä vaiheessa tarttis tsekata
1. onko tehtävä sopiva ( riittääkö tiedot ja taidot) ja
2. riittääkö aika ( mikä on oma työ- tai kototilanne) ja
3. pääseekö kulkemaan ( oma auto alkaa olla välttämättömyys ainakin Salo -cityssä).
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin, siinäpä hyvä kysymys Marjatta. Toinen kysymys on, jos on kysymyksessä henkilö, joka toimii nyt luottamustoimessa, mitä on saanut aikaan kaupungin/kuntalaisten hyväksi. Ei tarvita meriittilistoja, missä ja missä luottamustoimessa ollut. Minulta ainakin ensimmäiseksi Ykkössanomat tivasi hiljattain, mitä olet saanut aikaan luottamustoimessasi!
Ilmoita asiaton viesti
Terttu, tuollainen ehdottamasi gallup tulisi kyllä tarpeeseen! Tämäpä onkin jännä asia pohdittavaksi. Vaalien välillä on kova kuhina siitä että nyt justiinsa tarvitaan uusia kasvoja valtuustoon. Kuitenkin äänestyskopissa valinta herkästi osuu tuttuun kasvoon, joka on jo ”ylittänyt uskottavuuskynnyksen”. Välttämättä tuo henkilö ei ole (koskaan) saanut muuta aikaiseksi kuin tullut valituksi.
Ilmoita asiaton viesti
Nii se ”uskottavuuskynnys”!
Sitä tässä on uuden Salon syntymisen ( 1.1.2009-) jälkeen saanut monta kertaa pähkäillä, että missä se kulkee, kun seuraavat vaalit tulee.
Ei varmaan ole yksin salolainen ilmiö tämä mitä sanot:
”Välttämättä tuo henkilö ei ole (koskaan) saanut muuta aikaiseksi kuin tullut valituksi.”
Yks valtuutetuistamme kirjoitti salkkariinkin ( Salon Seudun Sanomat), että valtuustossa istuu ihmisiä, joitten ääninäytettä hän ei ole vielä kertaakaan kuullut.
Huominen salkkari kertonee kuinka moni on tänään ääninäytettä antanut. Valtuusto istuu kokoustaan nyt just.
http://salo.tjhosting.com/kokous/20121158.HTM
Esityslistaan vilkaisu kertoo myös sen missä mennään.
Valtuustomme on KumiLeimasin.
Valtaa sillä ei enää pahemmin ole!
Ilmoita asiaton viesti
Minä istun tässä KumiLeimasimessa. Olen sitä mieltä, että asioihin tulisi puuttua ennakoivasti viranhaltija- ja lautakuntatasolla. Ei paljon auta, vaikka yksi sun toinen menee pönttöön puhumaan, koska se on myöhäistä siinä vaiheessa.
Ainakin Salon hallintosääntö on siten rakennettu, että valtaa käyttävät lautakunnat ja viranhaltijat. Lisäksi valtuuston tehtävistä määrätään kuntalaissa. Lautakunnassa pitää skarppina olla. Yhtään esittelijäviranhaltijaa en nähnyt nytkään kokouksessa.
Joskus tuntuu, että valtuusto on kuin osuuskunnan edustajisto, joka ei kovin paljon muuta päätä kuin tilinpäätöksen hyväksymisestä. Ja kuitenkin kova tunku niihin paikkoihin on. Kuinka monta kansanedustajaa ja julkkista istuu HOK:ssa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tiivistelmän ehtoisesta kokouksesta kuulin, niin en kyl tiedä oisko pitänyt itkeä vai nauraa.
Tässä toisenkin valtuutetun näkemys kaupunkimme tilanteesta:
http://www.raimohonkanen.net/
2.9.2012 julkaistu juttu
..
Jos valtuutetut olisivat saaneet Kananojan kysymykset eteensä niin mitenkähän olisivat vastanneet?
Ilmoita asiaton viesti