Kananojan kysymykset kuntavaaliehdokkaille

Aulikki Kananoja on sitä mieltä, että vanhusten laitoshoito saa nyt liikaa huomiota ja esim. lakikeskustelu on vahvistanut sitä harhaa, että vanhukset olisivat yhtä, yhtenäistä massaa.

Kananoja on pitkän työrupeaman tehnyt sosiaalipuolen konkari,  joten suosittelen haastattelun lukemista. Elävä elämä on opettanut monenlaista. ”Kuulemista, ei lässytystä”

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ylisosiaalineuvos-aulikki-kanaoj…

Haastattelu on mielenkiintoinen, mutta siihen nousee myös hyvää lisuketta syksyn vaaleihin. Kananoja on mukana Valtaa vanhuus -liikkeessä

http://www.valtaavanhuus.fi/ajankohtaista/2

ja on tehnyt viisi kysymystä, jotka voi esittää kuntavaaliehdokkaille:

1. Miten kaikessa kunnan suunnittelussa, muussakin kuin sosiaali- ja terveyspalveluissa ja vanhuksille suunnatuissa palveluissa, kuullaan vanhoja ihmisiä?
2. Miten jo olemassa olevat hyvät käytännöt saadaan leviämään, sekä oman kunnan sisällä että kuntien välillä?
3. Miten kulttuuri- ja liikuntapuolella huolehditaan, että vanhojen ihmisten toimintakyky säilyy?
4. Miten huolehditaan, että kaikki viralliset sektorit (yhdyskuntasuunnittelu, asuminen, rakentaminen, kulttuuri, liikunta, työväenopistot, ikääntyvien yliopistot, sosiaali- ja terveyspuoli jne.) pelaavat yhteen?
5. Tekeekö kunta yhteistyötä yritysten kanssa, että vanhat ihmiset otettaisiin huomioon myös yksityisissä palveluissa – että esimerkiksi kaupat huomioisivat esteettömyyden?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu