Mihin mielipiteen esittämisen innostus katosi?
Edellisen puheenvuoroni viimeiseksi kommentiksi heitin ihmettelyn mihin bloggaajien virta on hävinnyt? Tarkoitan nyt näitä vaalien aikana täällä US -puheenvuorossakin häärännyttä kuntavaaliehdokassakkia.
Vaalien aikana täällä oli kirjoittajia pilvin pimein ja puheenvuorot etenivät sellaisella vauhdilla, että hyvä kun niitä kerkes lukemaan.
Mihis kirjoittamisen into heitin kohdalla nyt loppus? Äänestyksen tulokseen vai mihin?
Jos ei ole tullut valituksi valtuustoon, niin ei se sitä tarkoita, että nyt ruvetaan Herra ja Rouva Olemattomiksi. Lautakuntapaikoilla työskentely tulee monelle eteen ja niillä paikoilla sitä osaamista tarvitaan sekä mielipiteitä ja puheenvuoroja. Nyt se oman kunnan eteen tehtävä työ vasta alkaa! Vai aikooko täältä poistunut bloggaaja olla vaan ja ruveta kumileimasimeksi?
Yks vastaus on tullut:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Kai Tuovinen: ”Näinhän se menee. Vaalit ovat taas monelle onnellisesti takanapäin. Eli nyt voi taas paitsi ummistaa silmänsä niin lopettaa myös kirjoittelun. Ainakin seuraaviin vaaleihin asti. :)”
Että näinkö todella?
Ilmoita asiaton viesti
Vaalit ovat taas monelle onnellisesti takanapäin. Eli nyt monet voivat taas paitsi ummistaa silmänsä niin myös yhteydenpidon äänestäjiinsä. Aina siis seuraaviin vaaleihin saakka. Näinhän se on mennyt.
Näin, että läpimenneiden ehdokkaiden työ alkaa vasta nyt. Onneksi olkoon vaan kaikille tasapuolisesti puoluekantaan katsomatta.
Hoitaako tuota annettua luottamustehtävää miten, äänestäjän kannattaa arvioida joka päivä.
Ilmoita asiaton viesti
Just näin: ”Hoitaako tuota annettua luottamustehtävää miten, äänestäjän kannattaa arvioida joka päivä.”
Seurantaa, seurantaa ja seurantaa.
Jos oma valittu ( valtuustossa tai lautakunnassa) lipsuu lupauksistaan, niin sitten on käytävä kimppuun vaan ja tiukattava mistä moinen johtuu!
Ilmoita asiaton viesti
Tuo seuranta vain monelta usein unohtuu. Ja äänestäminenkin suoritetaan ulkomuistista tai sen perusteella onko naama taas seiskan kannessa vai ei..
Ilmoita asiaton viesti
No näinhän se on.
Aika moni äänestäjä on langennut siihen mitä ehdokas on lupaillut, mutta jättää seurannan. Ja sit parutaan, kun mikään ei muutu!
Ilmoita asiaton viesti
Minä tein päinvastoin eli jätin täällä kommentoinnin vähemmälle kuntavaalien ajaksi. Tämä kun ei ole meidän kunnan kannalta oleellinen paikka vaalimainonnalle. Luotin facebookiin ja pamfletteihin joita jaoimme postilaatikoihin. Se tuotti tuloksen RKP valtaisen kunnan äänestykseen. Kolme ehdokasta, yksi läpi, kaksi varalle. Ei huono saavutus ensikertalaisille =)
Nyt alkaa vasta työ tässä kaupungissa.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään tänne ehdokasaikana kirjoittanut kuin yhden blogin.
Ei tämä muutoinkaan ole se paikka, jossa minua äänestäneet liikkuvat. Isolla osalla ei ole edes tietokonetta.
Facebookissa olen, mutta en sielläkään pahemmin itseäni tyrkytellyt enkä keskusteluihin osallistunut.
Uskon, että minua on seurattu viimeisen neljän vuoden ajan enemmänkin paikallislehtemme kautta. Kirjoitan sinne tätä mieltä -palstalle:
http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/leht…
Ilmoita asiaton viesti
Olette niin oikeassa!
Yhdistyksissäkään vaalivastaavien pesti ei pääty vielä vaan kestää kauden ymbärs. Vastuuväellä ei vielä saa pudota työhanskat kädestä. Heillä – ja yhdistysten jäsenillä ylipäätään – on näköalapaikka kuntapoliitiikan tekemiseen.
Läheskään kaikki vain eivät kuulu näihin yhdistyksiin. Pitäisi markkinoida näitä perään katsomisen keinoja (joita ovat?) myös muille asukkaille.
Paikallislehdistö jaksaa seurata tekemisiä hetken verran – vuoden vaihteessa. Entä sen jälkeen? Pitääkö istuntoja alkaa videoida?
Ilmoita asiaton viesti
Tähän alle laitoin äsken facebookista bongatun linkin eli paikan mistä voi ruveta valtuustoon valittuja seuraamaan. Kaikkia siinä ei ole! Harmi harmi!
Valtuuston kokousten videointia on yritetty. Jarkko Anttila hoiti sen yhden kerran näytiksi, että mikään vaikea juttu se ei olisi, ja aloitekin on ollut, mutta eihän Salo -cityssä tommoset jutut noin vaan etene.
Videointi olisi paikallaan, sillä se näyttäisi ja kertoisi millä tietämyksellä valittu sakki liikkuu ja miten asioista päättää, ts. ihan ite vai ryhmän hirttosilmukassa!
Ilmoita asiaton viesti
Tämä linkki kannattaa katsoa ja pitää tallessa:
http://yle.fi/uutiset/jaahas_mita_tulikaan_luvattu…
Salostakin on vedetty niinniin selkee lista esille että!
Ilmoita asiaton viesti
Paikallislehti on hyvä kanava. Ongelma on usein vain siinä, että julkaiseminen voi joskus kestää siellä turhankin pitkään. Pahimmillaan juttu tulee ulos yli kuukauden päästä eikä sitäkään aina tiedä tuleeko ulos laisinkaan, jollei siellä ole palstaa.
Näilläkin palstoilla on se hyvä puoli, että juttu tulee ulos pilkulleen sellaisena kuin se on tarkoitettukin. Ja sensuurikin on ihan jokaisen omista näppäilyistä kiinni. 🙂
Valtuustoistuntojen tuominen äänestäjän ulottuville helpottaa myös omalta osaltaan valtuustotyöskentelyn seurantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen meitin paikallislehteen esittänyt, että antakaa enemmän tilaa mielipidekirjoituksille. Nyt niitä ei ole kuin pari kolme per lehti.
Sen kyl tekivät, että muutamana torstaina on ollut yks sivullinen juttuja. Toivottavasti jatkossakin eli ettei se vaan jää vaalien aikaiseksi infon/inhon sivuksi!
Ilmoita asiaton viesti
http://www.sss.fi/mielipiteet/kolumni/408283.html
”Jos vanhasta aseveliakselista puhutaan, Salossa se säilytti täpärästi enemmistönsä. Kokoomus ja SDP saivat yhdessä 26 paikkaa, eli niillä on yhden äänen enemmistö.”
Ainakaan yksi kokoomusääni ei taida olla itsestäänselvyys.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä! Voip olla, että niitä on kaks!
Ilmoita asiaton viesti
Salossa onkin mielenkiintoinen tilanne, kun Keskustalle ja SDP:lle on tullut samat paikkamäärät. Ja Perussuomalaiset lisäsivät sielläkin asemiaan kovasti.
Poliittisten voimasuhteiden muutokset kuntakentässä taivuttelevat monia ”aseveliakseleita” monessakin valtuustossa. Toivottavasti. Ehkä luutuneet käsitykset saavat edes hieman huutia.
Ilmoita asiaton viesti
Luutuneille käsityksille huutia. Jes Jes! Sitä tarvitaan!
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin tämän juuri hetki sitten sinun edelliseen blogiisi kun en huomannut tätä viimeisintäsi, joten pannaanpa tämäkin oikeaan paikkaan.
Samat sanat, näinhän se menee.. Vaalit ovat ohi ja voi taas hengähtää seuraavia rauhassa odotellen.
Katselin tuossa yhtä Hesarin launtaista juttua (27.10.) joka keskittyi Helsingin valtuutettujen haastatteluun. Sekin vain lisäsi tätä vaalimasennusta.
Moni heistä koki, että eniten valtaa on kaupunginjohtajalla ja kaupunginhallituksella.
Seuraavaksi eniten valtaa apulaikaupunginjohtajalla ja virastopääliköillä ja virkamiesjohdolla.
Masentavin mielipide oli tämä: ”Minulle oli yllätys, että pahin vastustaja kunnallispolitiikassa ei ole toiset puolueet vaan jäykkä ja muutosvastarintainen virkamieskoneisto. Vain kuusi vastaajaa oli sitä mieltä, että virkamiesvalmistelu on avointa, läpinäkyvää ja selkokielistä.” (?) Kyselyyn vastasi 57 valtuutettua.
Kun tähän listaan vielä lisätään ne puolueiden itsekkäät jarrumiehet, jotka alkavat varmistelemaan paikkojansa jo seuraaviin vaaleihin, niin miten asiat voivat yleensä mihinkään edistyä… Kysyn vaan?
Tavallista äänestäjää jo ihmetyttää tuo liiankin voimakas puoluekuri, joka näin puusta katsoen tuntuu jo liiankin ahdistavalta ajatukselta. Tunnen aika monta hyvää ja oikeamielistä politiikkoa, mutta kyllä minäkin epäilen heidän mahdollisuuttaan saada oikeasti ääntään kuuluviin. Pieni johtotroikka kertoo mitä tehdään ja sitten vain painamaan nappia. Tämä ajatus tekee monille liian pahaa ja jäädään sitten vain kotiin nukkumaan
Ilmoita asiaton viesti
”Pieni johtotroikka kertoo mitä tehdään ja sitten vain painamaan nappia.”
Semmosta on nähty, kuultu ja koettu Salo -cityssäkin, vaikka muuta väitetään. Ne, jotka on eri mieltä, saavat kuulla kunniansa, vaikka siinäkin huudetaan, jotta ei pidä paikkaansa.
Meillä on tämän valtuustokauden aikana kaksi valtuutettua kipannut ittensä ulos kokoomuksen sakista: Raimo Honkanen ja Mikko Lunden. Raimo meni Keskustan listoille sitoutumattomana ja Mikko Perussuomalaisiin. Mikon saama äänimäärä oli vallan huikea:
http://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/2012/kuntavaalit…
Luulis olevan miettimisen paikka muutamille, mutta pelkään pahoin, että tässä ”meitin kokoomus voitti voiton huumassa” siitä ei pahemmin välitetä!
Ilmoita asiaton viesti
Tässä taitaa olla salolaisten tarkistettu lista:
http://www.salo.fi/attachements/2012-10-30T07-26-3…
Facebookista tuon huomasin, kun Nikkasen Saku ilmoitti, että hänelle oli tupsahtanut 40 ääntä tarkistuksessa. Saku kysyy ja kyl minäkin ihmettelen, että kui tommone on mahdollista. Muutaman äänen heiton ymmärtää, mutta 40 on jo paljon!
Ilmoita asiaton viesti
Tuo Nikkasen suuri äänimäärän muutos tarkastuslaskennassa voi selittyä ainoastaan sillä, että ennakkoäänet on jätetty huomioimatta lopullisessa laskennassa tai jonkun äänestysalueen äänet ovat jääneet lopputuloksesta pois.
Jos Nikkasen kohdalla on tapahtunut näin suuri virhe, kuinka monen muun kohdalla tilanne on sama?
Ilmoita asiaton viesti
Sakulle mukava yllätys. On tyyppi, joka ei ainakaan isolla rahalla ole valtuustopaikkaansa ostanut. Ei Lundenin poikakaan!
Ilmoita asiaton viesti
Tuota voikin kysyä. Paljonhan tuo 40 ääntä on kuntatasolla ihan Suomessa. Toivottavasti ei ole kuitenkaan hyvin yleistä meillä.
Mutta näitähän on tapahtunut jo suuremmissakin mittakaavoissa tuolla USA:n presidentinvaaleissa. Ihan kahteenkin kertaan. Saapa nähdä, mikä farssi siellä nyt saadaan aikaiseksi.. Siellä on muodostunut jo perinteeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kuopiossakin eräs keskustalainen sai tarkistuslaskennassa 99 ääntä lisää jo saamansa 253 äänen päälle. Keltä äänet siirtyivät, sitä ei Savon Sanomien juttu kerro. Aina sattuu ja tapahtuu..
Ilmoita asiaton viesti
Ohoh! Tuo on jo vallan hurja luku!
Ilmoita asiaton viesti
Nämä Honkasen ja Lundenin äänet ovat siis tavallaan protestiääniä Kokoomuksen politiikkaa vastaan, jos laveasti tulkitaan. Puoluekannalla ei kuntavaaleissa juurikaan ole väliä, jos ehdokas täyttää äänestäjän vaatimukset.
Ilmoita asiaton viesti
Nii. Ajatteles, jos Honkanen ja Lunden olisivat viel kokoomuslaisia! Mutta samaa mieltä olen: en kaipaa puolueitten jaa-ei vääntöjä, vaan sitä mitä yksittäiset valitut asioitten hoidosta ajattelevat. Tarttis olla tiuhaan tahtiin esim. asiakastyytyväisyyskyselyjä, niin tulis tavallisen kuntalaisen mielipiteet esille. Palveluntarvetilanteessa kuntalainen ei ihan enteks selvitä tai katso sitä mikä puolue palvelun on järjestänyt tai järjestämättä jättänyt. Takkuilevassa tilanteessa ( pyytää mutta ei saa) kehotan senkin kyl selvittämään ja tukistamaan ( antamaan karttakepistä), jos tarvis.
Ilmoita asiaton viesti
”Minulle oli yllätys, että pahin vastustaja kunnallispolitiikassa ei ole toiset puolueet vaan jäykkä ja muutosvastarintainen virkamieskoneisto. Vain kuusi vastaajaa oli sitä mieltä, että virkamiesvalmistelu on avointa, läpinäkyvää ja selkokielistä.”
Ja himmelit ovat olleet enempi kasvamaan päin kuntaliitostenkin yhteydessä. Ei ole vähentynyt, kuten joku voisi äkkiarvaten luulla.
Ilmoita asiaton viesti
No ei ole vähentynyt. Ei todellakaan!
Ilmoita asiaton viesti
Meikäläisellä menee nyt joku päivä yllätystuloksesta johtuen. Palataan sitten blokkaamaan. Käyn kyllä vilkuilemassa kirjoituksia.
Ilmoita asiaton viesti
Huomasin, huomasin jo eilen, että olet Valittu!
Onneks olkko!
Pidä pintas jatkossakin!
Ilmoita asiaton viesti
Mietittävää tässäkin:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54698-syylliset-ka…
Ja tosi hyvä kommentti Heikki Porkalta:
http://jarmovirmavirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12…
Ilmoita asiaton viesti
Tuleva valtuutettu Halkilahti, mi en täältä lähde ku niskapersotteella.
Ilmoita asiaton viesti
Sinut minä täältä viimetteks pois tuuppaisin.
Nii. Että jatka ny vaa! Sitä kirjoittamistas!
Kaik luen, vaikken pahemmin ole kommentoinutkaan.
Tässä kommentoin, kun aihe oli tuttu:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94849-s…
Olis muuten ihan ok aihe nytkin. Minä toivon, että kuntaliitostoohotus tukehtuu ja kuntaministerin haaveilemiin kuntakarttoihin käytetään pyyhekumia. Vahvoja peruskuntia hokevat tarvittavan, mutta mistä niitä nyt sit muka löytyy, kun kohta kaik kunnat ovat persaukisia..
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas olen seurannut näitä siun kirjoituksias, joista on jäänyt melko yksiselitteisesti sellainen mielikuva, ettei peruspalveluasiat vaan hoidu itsestään, kun rajoja siirrellään. Rahaa palaa entiseen malliin, ellei enempikin ja kansalaisia kiikutetaan milloin minnekin.
Ilmoita asiaton viesti
Näin mennään eikä loppua näy!
Ilmoita asiaton viesti