Tätä kautta Isola-Miettiselle..

Hannele Isola-Miettinen on tälle blogipalstalle kirjoittanut sananvapaudesta. Hyvä kirjoitus.

Isola-Miettinen kysyy mikä hidastaa/ edistää sanan käytön vapautta.

Minä tarraan sanaan hidastaa. Se on lievä sana. Salossa kun on ilmennyt selvää estämistä. Vanhustyön palvelut ovat tästä olleet viime päivinä yksi selkeä esimerkki.

Turun Sanomat olisi haastatellut kotipalveluasioissa yhtä vanhusta, mutta lehti ei haastattelua saanut. Sen esti vanhuspalveluiden johtaja. Kotihoidon henkilöstö ei saa antaa haastatteluja eikä järjestää niitä esimiehen tietämättä. Se oli peruste. Se on marssijärjestys. Ja sitä perustetta puolusti myös sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja.

Kumpikaan heistä ei tainnut ajatella marssijärjestystään loppuun saakka. Unohtivat, että kyllä tässä maassa sananvapaus on. Jos ei saa antaa haastattelua niin ainahan voi kirjoittaa. Voi kirjoittaa lehtien yleisön osasto ja tätä mieltä -palstoille. Kiitos myös tämän blogiosaston.

Luottamushenkilöiden roolia olen tällä alueella peräänkuuluttanut. He ovat paljon vartijoita. Heidän tulisi olla valppaina. Heidän tulisi ymmärtää oma roolinsa. Hehän viime kädessä kunnan palveluistakin päättävät. Luottamushenkilöiden tulisi kuulla ja kuunnella kuntalaisia. Kuulla myös työtä tekevää henkilöstöä, sillä siihen ei pidä tuudittautua, että tehtäväalueestaan ”ihan pihalla” olevat johtajat sitä PARASta ehdotuksissaan ja esityksissään pöytään tuovat. Ja haastattelujen sensurointia, sana-on-vapaa -estonappulan käyttöä heidän ei ainakaan tulisi missään vaiheessa eikä missään tilanteessa kuntansa virkamiesten käytäntönä hyväksyä..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu