Mihin suunnistat IkäIhminen?

Joulun aikoihin pisti silmiini Kauppalehdessä ollut juttu, joka kertoi ulkomaille suunnistavista saksalaisista eläkeläisistä. On kuulemma pikkupakko lähteä ulkomaalaiseen hoitopaikkaan, koska kustannukset omassa maassa ovat nousseet liian korkeiksi. Saksalaisen hoivakodin maksu on keskimäärin 3000 euroa kuukaudessa. Ulkomaille muutto ei ole kaikille ollut mitenkään mieleinen, vaikka esim. hoidon tasoa pidetään ulkomailla parempana kuin kotimaassa.

Mites meillä?

Näyttää siltä, että suomalaisen vanhustenhoidon nykymeno on sensorttista, että jos ei ihan nyt, niin 10 vuoden kuluttua meillä lienee vastassa Saksan Malli. Tämän päivän eläkeläiset ovat tottuneet menemään, tulemaan, matkustamaan vaikka maailman ääriin. Kyllä heillä, kun rollakelkan käyttäjiksi siirtyvät, muistista nousee yhdellä jos toisella joku käydyistä lämpimistä, ystävällisistä, edullisista lomakohdemaista ja sitten työnnetään rollan suunta sinne.

Miksi? Siksi, että pitää olla rahakas jo pelkästään kotona asumiseen, tähän, jota niin hehkutetaan olevan ikäihmisille se paras ja inhimillisin.

Jos apua tarviit, niin kyllä sitä saa. Sitä saa rahalla. Mutta mitäs sanot hinnoista:

http://salo.tjhosting.com/kokous/20121208-13.HTM

http://salo.tjhosting.com/kokous/20121209-7.HTM

Mietis nyt vaikka turvapalvelua! Turvalaite ja hälytyspäivystys on 25 rahaa, sit siihen vielä turva-auttaja a 20 rahaa.

Montako keikkaa kukkarosi kestää?
Mitäs saisit noilla summilla esim. Thaimaan taivaan alla?

Tätä olen vähän lyönyt hanttiin, mutta en enää kovin kauan. Kypsyn se näköjään minäkin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu