Julkista vai yksityistä?

Tällä blogipalstalla on Vesa Hack 3.4.2009 kirjoittanut perusterveydenhuollosta. Esittänyt, että se tulisi kokonaan ulkoistaa. Kommenttejakin on saanut vinon pinon. Puolesta ja vastaan. Kommentin olen minäkin hänelle kirjoittanut ja tuon sen tähän omaksi jutukseen. Tuon siksvarten, että vaikka olen kotisivujeni blogeissa, täälläkin, arvostellut joitain uuden Salon toimintoja ja palveluja, niin Salon terveyskeskuksen lääkärivastaanottoa, aikojen saamista, lääkärien palvelua tai heidän tasokkuuttaan en voi moittia.

Eli joskus jotain hyvääkin:

Meillä Salossa Muurlan kaupunginosalaisilla on omalääkäri. On ollut paikallaan pysyvä tapaus. On ollut jo pitkään. Hänen työvuosiaan en edes muista. Rva tohtorilla on potilaidensa tuntemus vauvasta vaariin ja kokemusta vaikka toisille jakaa. Eikä rva tohtori vierasta pieniä leikkauksiakaan. En ole koskaan kuullut, etteikö häneltä saisi vastaanottoaikaa. En myöskään ole kuullut rutinoita siitä, etteikö hän paneutuisi potilaansa vaivoihin. Päinvastoin.

Kun katselen Salon seudun kansanterveystyön kuntayhtymän toimintakertomusta 2008 ja sieltä tätä aluetta, johonka entinen Muurlakin kuului, niin kuvaus viime vuoden toiminnoista näyttää ihan hyvältä. Asiakaskyselykin on toimitettu. Jos jotain on valiteltu niin se on ollut puhelinajan vähyys per päivä, henkilökunnan vähyys ja se, että vastaaonotolle ei ole päässyt ilman ajanvarausta. Mutta jos kyselyjä on ollut 215 ja kiitettävän palautteen on antanut 204, niin eihän tässä mistään katastrofaalisesta lääkäriongelmasta voi puhua. Ei meidän seutukunnalla.

 
Julkista vai yksityistä? Tässä kohdin voin ilomielin todeta: eläköön ja jatkukoon nykyinen perusterveydenhuolto. Yksityisiä lääkärikammareita en kaipaa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu