tyhmät kunnat

Kyllä kunnat tyhmiksi luokitellaan. Vai mitä sanot tästä:  ”Jos kunnat määrittelisivät osan palveluista itse, eivät sote -alueen asukkaat saisi yhdenvertaisia palveluja kuten uudistuksen tarkoituksena on.”

Noin toteaa sote-uudistuksesta Varsinais-Suomen tilannetta ratkova selvitysmies Harry Yltävä Salon Seudun Sanomissa tänään. Yltävän mielestä Forssa tarvitsee Someroa, se tarvitsee sitä tuekseen, mutta Salo pärjää omillaan. 

http://www.sss.fi/uutiset/457350.html

Salo on siis jäämässä omilleen, ts. meille ei tyrkytetä ketään eikä meitä tyrkytetä sote -uudistuksessa mihinkään muualle. Miksei? Siks, että selvitysmies Yltävä on sitä mieltä, että palvelujen harmonisoinnista kertyi kuntaliitoksen jälkeen Salossa yllättävä menoerä.

Yllättävä menoerä! Ei sitä semmosta silloin meille ennustettu eikä kerrottu, kun selvitysmies Arto Koski Salon alueen kuntia yhteen vikitteli. Päinvastoin. Meistä piti tulla vaik mitä.

Kunta- sekä sosiaali- ja terveyshuollon palvelurakenneuudistuksessa on noussut ja nousee esille uusia sanoja, joitten sisällöstä mitä ne tarkoittavat, tavallinen kansalainen ei ymmärrä yhtään mitään. Ei välttämättä päättäjätkään.

  

Vai mitä Sinulle kertoo sana palvelurakenne? 

Miten sen määrittelet? 

Mitä se ihan oikeasti on?

 

Sana harmonisointi valkeni ainakin minulle tänään. Sehän on yhtä kuin palvelujen ja toimintojen karsimista. Eihän meillä Salo -cityssä ole muuta ollutkaan kuin karsimista. 

Yhdenvertaisuus. Tarkoittaa mitä tarkoittaa, mutta kyllä se Salon seudulla tapettiin samalla minuutilla, kun kuntaliitos sai AaKosken Aamenen eli 1.1.2009.

Näillä mennään. Kiitos palvelurakenneuudistuksen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu