Yhdessä vaiko yksin?

Somerolainen Teuvo Havia kysyy 19.4.2009 uudensuomen blogissaan miksi Someroa pakotetaan? Pakotetaan yhteistyöhön jonkin toisen kunnan tai kuntien kanssa, vaikka tiedetään, ettei siitä ainakaan mitään kustannussäästöä synny. Kyse on PARAS -hankkeesta.

Minä olen somerolaisten näkemyksiä kannattanut alusta saakka. Täältä, tämän blogiosaston arkistosta löytyy mm. lokakuinen 2008 juttuni.

Havia on sitä mieltä, että PARAS -hanke on ollut susi jo syntyessään. Muutakin olen kuullut. Muun muassa, että PARAS -hanke on kuin tyhjä lautanen buffet -pöydässä!

Susi tai tyhjä lautanen. Ihan sama. Kun pääkokki = valtiovalta on ihan pihalla elävästä elämästä ja taskulaskinkin on vallan hukuksissa, niin eihän tässä mitään muuta ole odotettavissa kuin susien ulvontaa tai tyhjien lautasten kolinaa. Ulvontaa, kolinaa tai kilinää. Mitään rahan kilinää ei tästä parasta-pöytään -ideasta nyt ainakaan näy syntyvän. Päinvastoin!

Jos kunnallispolitiikkaan kaivataan luovuutta niin on se nyt kumma, miksei esimerkiksi somerolaisten anneta tästä olla yhtenä esimerkkinä. Jos somerolaiset selviytyvät perusterveydenhuollostaan paremmin yksin kuin että heidät pakkonaitetaan jonkin toisen kunnan kanssa, niin eikö valtiovallan pitäisi huutaa hurraata ja antaa somerolaisten ”sooloilla”, ts. antaa heidän toteuttaa nämä ajatuksensa.

En ymmärrä miksvarten peräänkuulutetaan hyviä käytäntöjä, jos ja kun niitä ei sitten käyttöön hyväksytäkään!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu