Ylös, ulos ja lenkille plus rahapussukka mukaan.

Äitiys- ja lastenneuvolatoiminta saa tässä maassa kiitosta ja ylpeitä ollaan pahvilaatikostakin, anteeksi äitiyspakkauksesta http://www.sss.fi/mielipiteet/paakirjoitus/508317.html

Mutta mites on ja miten ihmisen käy, kun hän vanhenee? Minkälaisia laatikoita elämän loppuvaiheessa jaetaan? 

Nk.vanhuspalvelulaki tuli voimaan tämän kuukauden alusta, mutta väitän, että ei sen sisällöllä ihmeitä aikaiseksi saada.  Ei siitä sitä tule, mitä  ikäihmiset ovat tosissaan jo vuosikymmeniä odottaneet. 

Muuta ei tultane saamaan kuin lisää virkailijoita (mistähän sekin työntekijäjoukko taiotaan) ja papereitten pyörittämistä. Pitäähän sitä nyt kolmen kuukauden sisällä avunpyynnöstä (18 §) jotain vastaustakin antaa eli myönnetäänkö iäkkäälle apua vai ei ja jos myönnetään, niin kuka sitä antaa. Antaako palvelun kunta, korvausta vastaan tietysti vai ohjataanko ikäihminen yksityiselle, joka ei sekään taho mitään ilmaispalveluja jakele.

Vanhuspalvelulain tavoite ja tarkoitus on mm., että ikäihmiset saavat laadukkaita palveluja ja että heillä on mahdollisuus vaikuttaa palvelujen sisältöön ja toteuttamiseen.

Vaan mitäpä pitää tuumata tästä infosta: ”Vangeilla on paremmat olot kuin vanhuksilla palvelutaloissa”. Juttu löytyy Suomen Kuvalehdestä 

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/vangeilla-on-paremmat-olot-kuin-vanhuksilla-palvelutaloissa?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Kyse on vanhuksen ulkoilusta. Palvelutalossa asuvan vanhuksen hoitajat eivät ulkoiluttajiksi ehdi, vaan palvelun antaa joku ulkopuolinen. Sitä siis saa, mutta se maksaa: kymmenen euroa per kerta, 30 euroa viikossa (ei kuitenkaan joka päivä, vaan kolme kertaa viikon aikana).

Jos edes kolmena päivänä viikossa ulkoilee, niin jopas jotain: kukkarosta pitää kuukausitasolla ottaa yhteensä 120 rahaa. Melkoinen summa. Ei sitä edes kaikilla vanhuksilla ole.

Tiedämme ja olemme jo kuulleetkin, että uusi peruspalveluministeri Susanna Huovinen on sujuvasanainen nainen. 

Em. Suomen Kuvalehden jutussa olisi ministerillä nyt selittämisen ja selvittämisen paikka! 

Niin. Että missä sitä vanhustenhoidon osalta oikein mennään? Sitä kysyn Teiltä, arvoisa ministeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu