selviydytään tai sitten ei

Salo -cityn selviytymissuunnitelmaan liittyvät kuntalaiskuulemiset on nyt saatu päätökseen. Keskiviikkona oli kuulemispaikkana Rekijoki, eilen torstaina Perniö.

Minä kiersin kaikki paikat. Kuulin, kuuntelin, jossain avasin suutanikin. Vanhustenhoidosta jotain taisin sanoa, jos se oli jotenkin etukäteiskysymysten osalta esillä.

En tiedä, mikä oli kuntalaiskuulemisten hyöty.

Veikkaisin, että ei ihmeempi.

Tämmöiset keikat olisi pitänyt tehdä aikoja sitten (vinkiksi kuntaliitosta kuolaaville).

Ne olisi pitänyt tehdä heti, kun kuntaliitos (1.1.2009-) Salon alueen kunnissa oli nuijalla pöytään kopautettu. Silloin sitä olisi tarvinnut tehdä kaupunginosakierroksia ja esitellä kaupunkilaisille mitkä ovat cityn lakisääteiset tehtävät ja mitkä ei. Silloin sitä olisi tarvinnut kansalta kysyä mitä mieltä he mistäkin asiasta olisivat ja millaisin tärkeysjärjestyksin/-painotuksin.

Nyt kyl kuultiin ja kuunneltiinkin, mutta jos joku kaupunkilaisista vähänkin tarkemmin mietti tykönänsä muutamien palvelujen seliseliä missä mennään (esim. kuljetukset, liikenne), niin luulis korvien välissä raksuttavan, että ei tässä cityssä mitään hetkessä tehdä. Ei niin mitään. Eikä aina edes oikein.

Täällä päätetään ja täällä perutaan, varmaan vähän parutaankin. Viimeisin esimerkki on tämä: Salo perui odotetusti terveydenhoitajien lomautukset 

http://www.sss.fi/uutiset/528495.html

Mutta ei sen näinkään mene kuin mitä nettisalkkari Perniön tilaisuudesta informoi:

”Sosiaali- ja terveysjohtaja Kai Saarimaa lupasi, ettei hammashoitolaa lakkauteta. Hän sanoi, että kiinteistössä tehdään tarvittava remontti, kunhan syy nykyisiin ongelmiin löytyy.”

Se menee näin: Toimialajohtajat esittelevät ja valtuustoon valitut päättävät mitä tehdään!

Meillä selviydytään tai sitten ei..

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu