vie vanhus ulos

Vie vanhus ulos -haastekampanja alkaa huomenna 9.9. ja jatkuu 12.12.2013 asti. Kampanjassa haastetaan järjestöjä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä ulkoilemaan ikäihmisten kanssa. 

http://www.sss.fi/uutiset/531260.html

Viesti on selvä ja selkeä. Kuka tahansa voi ilmaista välittämistä ja arvostusta tuntemalleen ikäihmiselle. Haastekampanjan tavoitteena on tarjota ikäihmisille ulkoilumahdollisuus säännöllisesti ja turvallisesti, ja silloinkin,  kun on ”rupuset kelit”

Kampanja on hyvää tarkoittava, mutta on se toisaalta myös surullinen. Syksy ja talviaikako vain se ongelma on? Onhan meillä näitä omaan kotiin unohdettuja ikäihmisiä ympäri vuoden, heitä, joilla ”pääkoppa” pelaa, mutta jalkojen kanssa alkaa olla kiikun kaakun. Todella monen kohdalla tilanne on se, että yksin ei uskalla ulos ja asioille lähteä, eikä lähipiirissä ole ketään, joka veisi ja auttaisi. Ulkoile siinä sitten.

Laitoskodeissa asuvat ovat samassa tilanteessa. Jos paikassa ei rollalla tai pyörätuolilla esteettömään liikkumiseen mahdollistavaa piha-aluetta ole, niin kyllä ulkolenkille meno tyssääntyy. Vain harvassa paikassa hoitohenkilökunta ehtii enää avuksi. Ei ole paljon aikaa tästä uutisesta: Ulkoilemaan pääsee, jos maksaa ulkopuoliselle ulkoiluttajalle.

 

Tämä kampanja ei ulkoilu- asiointireissusta rahasta!

Mitä tässä muuta toivoo kuin, että kampanjasta tulisi ympärivuotinen!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu