Säilyvä ammatti

”Hyvää Päivää! Kuinka voin auttaa?” 

Puhelu meni, ei suinkaan lauantaina käymääni kauppaan, vaan johonkin valtakunnalliseen yhteyspaikkaan. Sieltä ei puheluita kuulemma mihinkään yhdistetä, ei vissiin ollut edes yhdistämismahdollisuutta, mutta PuhelinKeskuksen-NaisMyyjän yhdistelmä selitti, että asiani voitaisiin hoitaa tässä ja nyt ja Hänen kanssaan. 

Just juu! Mikäs siinä. Jatkoimme puhelua ja keskustelua. Olin astianpesukoneen puutteessa ja esikatselmukset eri liikkeissä viime viikolla tehnytTiesin, mihin koneeseen päätyisin, mutta ei minun sitä puhelimitse pitänyt ostaa. Piti vaan kysyä, jotta oliko valintani kohdetta jo saatavilla. 

Tämä uutinen Työnantajien vaatimukset muuttuvat: ”Nämä hakijat viedään käsistä” nousi ajatuksiini ihan sitä mukaa, kun puhelu eteni ja erityisesti tämä lauseen pätkä: ”.. työmarkkinoilla arvostetaan tulevaisuudessa hyviä it-valmiuksia, kielitaitoa ja sosiaalisen median työkalujen käyttövalmiuksia, tiedonkäsittelyn ja analysoinnin ja esiintymisen taitoa.”

Astianpesukoneesta tietävä, tämä puhelimen toisessa päässä oleva nainen tiesi tasan tarkkaan miten hänen piti edetä, jotta kauppa syntyisi ja miten mm. maksu hoidettaisiin. ”Juu, annat vaan pankkikorttisi numeron, niin tulee maksetuksikin saman tien. Toimitusmaksu on 3 euroa”, rva/neiti puhelinmyyjä lirkutti. 

Muutaman ostoksen olen netin kautta tehnyt ja siinä Visaa vinguttanut, mutta puhelimitse en pankkikortin numeroani ole noin vaan antanut. En tähän mennessä, mutta ”kert se o ensmäst”, sillä eilen annoin. Ja sähköpostiosoitteeni. Se taas kuului siihen sarjaan, että sitä kautta saisin puhelinostoksestani kuitin. Niin kuin sitten sainkin, kun sähköpostini jonkun ajan kuluttua avasin.

Puhelun päätyttyä minulla oli hetken aikaa aika pöllämystynyt olo. Että noin vaan ostin koneen puhelimitse, PuhelinMyyjältä.  Kun toivuin, niin soitin PutkiMiehelleni. Että tulisitkos korjaamaan vuotavaa hanaa (sen korjaamista hän tiesi jo odottaakin) ja siinä samalla asentaisit paikoilleen astianpesukoneen. 

Putkimies ei lirkutellut, että päivää vaan, hoidan homman puhelimitse. Mies lupasi tulla paikan päälle. Lupasi tulla torstaina. Ihan livenä! 


Eläköön putkimies!


Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu