Meillä lepsuillaan. Mites teillä?
”Kansanedustajat ovat kyselevinään, ministerit vastaavinaan.”
http://yle.fi/uutiset/tutkija_eduskunta_lepsuilee_hallituksen_valvonnassa__taysin_teatteria/7126919
Kun tuo mukautetaan Salon kaupunkiin, niin se tarkoittaa, että luottamushenkilöt ovat kyselevinään ja virkamiehet vastaavinaan.
Vai mitä mieltä olet seuraavasta?
10.3.2014 Salon kaupunginvaltuuston kokouksessa annettiin vastaus joulukuussa 2013 jätettyyn pyyntöön: ”Sosiaali- ja terveystoimi velvoitetaan mahdollisimman pikaisesti tekemään ehdotus siitä, miten vanhustenhuollossa edistetään kotona asumisen ja muun laitoshoitoa edeltävän asumisen mahdollisuuksia.”
Pyyntö löytyy täältä http://salo.tjhosting.com/kokous/20133112-3.HTM
Ihan vaan kysyn, jotta mitä tolkkua Sinä annetusta vastauksesta saat? Selkeän infon siihen mitä kysyttiin? Vai?
Onko virkamiesten tieto-taito-osaaminen, asioiden selvittämisten taso tämäntapaista muuallakin päin Suomea?
Em. kokouspäivän Salon Seudun Sanomat kertoi totuuksia salolaisesta vanhustenhoidosta, vaikka vain pari viikkoa aiemmin oli salin täydelle salolaisia kerrottu vanhustenhoidon tässä cityssä olevan kaikin puolin laadukasta ja valtakunnallisten suositusten mukaista, ettei vaan jopa astetta parempaakin.
Nooh, onhan meillä mm. tällaista hyvää: Laitospaikkojen määrän tavoite on, että se on alle maan keskiarvon.
Kun kaupunkilaiset antavat moitteita, ettei tämä vanhustemme live-elämä nyt ihan sitä ole mitä mainostetaan ja hehkutetaan, niin sitten tuupataan syy päättäjien niskoille: ”Meidän on tultava toimeen sillä, mitä valtuusto on myöntänyt”.
Tosi on. Päättäjät päättävät, mutta miltä pohjalta, ts. kuka/ketkä ne taustoitukset ja esitykset hullunpöllöille päätöksille on alunperin antanut? Eihän se päättäjien tehtävä ole. Vai onko?
Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg on sitä mieltä, että eduskunta lepsuilee, kansanedustajat tyytyvät kehnoon tiedonsaantiin.
Hyvin on homma levinnyt ja edennyt myös kuntatasolle ja ainakin Salon kaupunkiin!
Ilmoita asiaton viesti
Olin kotikuntani valtuuston varavaltuutettuna yhden kauden verran, jonka istuin sosiaalilautakunnassa. Minulle se riitti muun muassa siksi, että minun piti jäsenenä hyväksyä juridisesti kestämättömiä perusteluita vain sen takia, ettei esittelijä viitsinyt tekstiä muuttaa. Tuumasin, että hullun hommaa.
Kyllähän noissa hommissa on paljon helpompi olla jeesmiehenä vaan, joka painaa nappia kuten ministerit käskevät tai sitten kunnissa kuten virkamiehet esittelevät.
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
No yks ilmoittautuu. Yks kunta löytyy. Kiitos tiedosta!
Ilmoita asiaton viesti
Rakennemuutosta Salon vanhuspalveluissa lienee todellakin tehty, se pitänee paikkansa. Mahtaako esimerkiksi muistisairaiden muistineuvolakäynti olla osa vähennettäviä ostopalveluita? Ilmeisesti näin on koska kontrollikäynti pitäisi muistisairaan omatoimisesti itse tai hänen ”muka omaishoitajansa” järjestää.
Olenkin tässä tullut siihen johtopäätökseen, että mitään vanhuspalvelulakia ei tarvita, palveluita kun ei ole ja määrärahoja ei siis ”valtuusto ole jakanut”. Sen sijaan uudistuvassa hyvinvointiyhteiskunnassa voitaisiin säätää vanhustensuojelulaki. Vanhuksia voitasiin suojella samoin perustein kuin vanhoja rakennuksia, perinnemaisemaa tai luontoa. Vanhuksethan ovat myös osa kulttuuriperinnettä, toki eivät niinkään katoavaa kansanperinnettä koska vanhusten määrä yhteiskunnassamme kasvaa niin, että ennusteiden mukaan vuonna 2030 sataa työikäistä kohti on jo runsaat 40 yli 64-vuotiasta. Tarkoittaako tämä sitä, että vanhuksista tulee jonkinlainen ”ongelmajäte”?
Nyt kun muistisairaat vanhukset lojuvat kodeissaan oman onnensa nojassa, kannattaa näin kevään korvalla valmistautua talkootyönä hoidettaviin etsintöihin, jos niihinkään ei satu löytymään määrärahoja. Joku lähtee kukkia poimimaan ja toinen nappaa sienikorin kainaloon, kas eihän muistisairas muista onko kevät vai syksy.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos.
Siinä se.
Oikea nimi tarvittavalle laille: Vanhustensuojelulaki!
Ilmoita asiaton viesti
Salolaista menoa ja meininkiä:
http://www.sss.fi/uutiset/600348.html
”Leikataan ja kiristetään saantiehtoja!
Näin Salon kaupunki valmistautuu vanhusten kotihoitoon ja kotihoidon mahdollistamiseen. Samalla tavoite on vähentää laitospaikkojen tarvetta.
Sos.ja terv.lautakunnan puheenjohtaja kirjoitti jokin aika sitten, että vanhusten kotihoidosta ym. ei leikata. Vanhustenpalvelujohtaja kertoi illassa, että resursseja vähennetään 15 hengellä ja saantiehtoja kiristetään. Siis leikataan resursseja ja kiristetään palvelujen saantiehtoja.
Siis niiltä, jotka ovat tämän maamme hyvinvoinnin rakentaneet.”
http://www.sss.fi/uutiset/605123.html
”Hölmöläisten hommaa…
Kyllä tuo säästö tietää suuria kustannuksia erikoissairaanhoidossa. Huomasin tämän omakohtaisesti vähän aikaa sitten kun äitini ei päässyt sairaalasta jatkohoitoon terveyskeskussairaalaan vaan odotti sairaalan sisätautiosastolla yli viikon paikkaa. Ja jatkohoitopaikkaa ei hänelle TK:ssa ollut, koska ei saatu ketään kotiutettua terveyskeskussairaalasta, kun ei ollut niitä jatkohoitopaikkoja… Kaikilla ei ole omaishoitajaa kotona, eikä vanhuksia voi heitteillekään jättää, vai voiko?”
Ilmoita asiaton viesti