Meillä lepsuillaan. Mites teillä?

”Kansanedustajat ovat kyselevinään, ministerit vastaavinaan.”

http://yle.fi/uutiset/tutkija_eduskunta_lepsuilee_hallituksen_valvonnassa__taysin_teatteria/7126919

Kun tuo mukautetaan Salon kaupunkiin, niin se tarkoittaa, että luottamushenkilöt ovat kyselevinään ja virkamiehet vastaavinaan. 

Vai mitä mieltä olet seuraavasta?

10.3.2014 Salon kaupunginvaltuuston kokouksessa annettiin vastaus joulukuussa 2013 jätettyyn pyyntöön: ”Sosiaali- ja terveystoimi velvoitetaan mahdollisimman pikaisesti tekemään ehdotus siitä, miten vanhustenhuollossa edistetään kotona asumisen ja muun laitoshoitoa edeltävän asumisen mahdollisuuksia.” 

Pyyntö löytyy täältä http://salo.tjhosting.com/kokous/20133112-3.HTM

Ihan vaan kysyn, jotta mitä tolkkua Sinä annetusta vastauksesta saat? Selkeän infon siihen mitä kysyttiin? Vai? 

Onko virkamiesten tieto-taito-osaaminen, asioiden selvittämisten taso tämäntapaista muuallakin päin Suomea?

Em. kokouspäivän Salon Seudun Sanomat kertoi totuuksia salolaisesta vanhustenhoidosta, vaikka vain pari viikkoa aiemmin oli salin täydelle salolaisia kerrottu vanhustenhoidon tässä cityssä olevan kaikin puolin laadukasta ja valtakunnallisten suositusten mukaista, ettei vaan jopa astetta parempaakin. 

Nooh, onhan meillä mm. tällaista hyvää: Laitospaikkojen määrän tavoite on, että se on alle maan keskiarvon.

Kun kaupunkilaiset antavat moitteita, ettei tämä vanhustemme live-elämä nyt ihan sitä ole mitä mainostetaan ja hehkutetaan, niin sitten tuupataan syy päättäjien niskoille: ”Meidän on tultava toimeen sillä, mitä valtuusto on myöntänyt”.

Tosi on. Päättäjät päättävät, mutta miltä pohjalta, ts. kuka/ketkä ne taustoitukset ja esitykset hullunpöllöille päätöksille on alunperin antanut? Eihän se päättäjien tehtävä ole.  Vai onko?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu