Riittääkö kuntaliitosten rakkaus?

Kuvasarja yksistä häistä palautti mieleeni yhden täällä esillä olleen kirjoitukseni:  kuntaliitoksesta eroaminen?

Kuntaliitosnaimisia tapahtuu, kuka kulloinkin esittelijänä (selvitysmiehenä), mutta ei vaan näy  eroamisia tapahtuneen. Rakkautta riittää vai riittääkö.

Meillä päin (kymmenen kunnan kuntaliitos 1.1.2009-) aina silloin, kun nk. palveluverkkoon puututaan, rakkaus on pikkuisen koetuksella. Viimeisin särö on syntynyt, kun Salon kaupunginvaltuusto päätti lakkauttaa Rekijoen koulun. 

Päätösesitys kertoo kuinka paljon töitä kouluverkon selvittämiseen on tehty. Liitteitä on vino pino, mutta onko jäänyt jotain lukematta, kun lopputulokseksi tuli muitakin kuin rekijokelaisia hämmästyttänyt päätös. Jäljelle jääviin kouluihin kohdistuu vaikka mitä korjattavaa, uudistettavaakin esitetään (viimeinen sivu), joten jo Hölmölässä ymmärretään, että ei tässä sitä saatu aikaiseksi mitä tavoiteltiin.

Saloa esitellään ja halutaan kuvailla kylien kaupunkina, mutta kyllä 12.5.2014 tehty päätös vie pohjan sellaiselle tohkaamiselle. Ei tässä muutoinkaan mitään plussapisteitä jaellaSalon tarkastuslautakunta moittii johtamista, Salon Seudun Sanomat 21.5.2014 09:42:26

"Salon tarkastuslautakunta moittii Salon kaupungin johtamista viime vuotta koskevassa arviointikertomuksessaan. Lautakunta kirjoittaa yhteenvedossaan, että johtamisessa on ollut puutteita ja päätöksenteko on ollut paikoin lyhytjänteistä.

Se muistuttaa, että kaupungin toiminnan on pohjauduttava strategisiin linjauksiin ja palvelutarpeiden analysointiin pitkällä aikavälillä. Lautakunnan mielestä kaupungin johdon on sitouduttava linjauksiin, ja yksittäisten päätösten tulee olla yhdenmukaisia pitkän aikavälin suuntalinjojen kanssa."

Someron suunnassa seurataaan salolaista kuntaliitosavioliittoa ja ollaan selvästikin valppaina. Joku tässä vikittelee:  "Tervetuloa Somerolle 13.5.2014 21:35 [näytä] Kyllä kyläläiset voivat vaikuttaa yhteisillä tahdonilmaisuilla vaikuttaa siihen, että haluavatko Rekijoen ja Hirvelän kyläläiset kuntajakomuutosta, siten että heistä tulee somerolaisia. Somerolla on hyvät palvelut paljon lähempänä kuin Salossa."

 

Niin. Että tämmöistä kuntaliitosonnea ja -arkea meillä päin!

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu