Kuka kertoisi minulle?

Eilen pisti silmiini paikallislehden uutinen, joka kertoo, että syyskuun 10. päivästä eteenpäin EU vaatii kuorma-autonkuljettajille jatkokoulutuksen. Jos meinaa ammatikseen ajaa, niin on suoritettava 700 euroa maksava lisäkoulutus.

Lisäkoulutus, sen hinta on niin merkittävä, että esim. Salossa VPK:n vedenkuljetuspalvelut loppuvat. Heillä ei ole varaa moiseen koulutukseen.

Palokuntalaiset ovat korvausta vastaan täyttäneet yksityisten ihmisten vesialtaita ja paljuja ovat he myös kaupunkia auttaneet, mm. kastelleet puistojen kukka-alueita.

Vedenkuljetuksen lopettaminen on em. sakin kukkarossa iso lovi. Uima-altaiden, paljujen ja kaivojen täyttö on tuonut kassaan vuosittain 15 000- 20 000 euroa. Rahoilla on kunnostettu mm. palokunnan kiinteistöä ja hankittu uutta kalustoa. Nyt tuo "rahahana" loppuu.

 

Niin. Että mitäs tilalle? Mistä tuloja? 

 

Kuka kertoisi minulle, kenen päästä tämäkin hullutus ihan oikeasti on?  

 

 

 

 

Salkkarin juttu on tässä:

Salon VPK lopettaa vedenkuljetukset syyskuussa

Salon Seudun Sanomat 26.7.2014 07:00:25

sta rullaa säiliöauton letkuja kuljetusasentoon. Syksystä lähtien vedenkuljetusta ei tehdä enää ilman hälytysajotarkoitusta.

Kari Vendelin Salon VPK:sta rullaa säiliöauton letkuja kuljetusasentoon. Syksystä lähtien vedenkuljetusta ei tehdä enää ilman hälytysajotarkoitusta.

Salon VPK:n tuttua säiliöautoa ei enää ensi talvena nähdä jäädyttämässä Salon luistelukenttiä. EU:n ammattikuljettajadirektiivi vaatii syyskuun 10. päivästä eteenpäin, että kuorma-autonkuljettajan on suoritettava erillinen ammattikuljettajan jatkokoulutus, jos ajaminen on ammattimaista. Se lopettaa myös Salon VPK:n vuosia kestäneen yhteistyön Salon asukkaiden ja kaupungin kanssa.

– Yhden kuljettajan kouluttaminen maksaa 700 euroa, eikä meillä ole sellaiseen varaa. Muutos tarkoittaa sitä, ettemme enää syyskuun alusta eteenpäin tee vesialtaiden tai paljujen täyttöjä yksityishenkilöille ja myös yhteistyömme kaupungin kanssa päättyy, harmittelee palokunnan päällikkö Janne Nurmi.

Vedenkuljetuksen lopettaminen on suuri menetys Salon VPK:lle. Nurmi laskee, että uima-altaiden, paljujen ja kaivojen täytöistä sekä kaupungille tehdyistä töistä on saatu vuosittain noin 15 000–20 000 euroa. Rahoilla on kunnostettu muun muassa palokunnan kiinteistöä ja hankittu uutta kalustoa.

– Pelastuslaitokselta saamallamme sopimussummalla ei paljon remonttia kiinteistöihin tehdä, eikä autokalustoa uusita, joten tulevaisuus menee täysin uudelleen suunniteltavaksi.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu