Eläkeikä ylös ja seitsemänkymppisenä tukipohjalliset!
Eläkeiän alaraja nousee. Neuvotteluissa ollaan Suomenmaan tiedon mukaan loppusuoralla. Kansakin tämän ymmärtää http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/kansa_alkaa_ymm%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4___el%C3%A4kei%C3%A4n_noston_tarpeen_7016637.html
Mieleeni nousee nyt (kuinka nouseekin?) emeritusprofessori Martti Kekomäen helmikuussa esittämät ajatukset:
”70-vuotiasta ei saa terveeksi. Aina voi nyppiä syyliä ja tehdä tukipohjallisia. Mutta lääkärien pitää tajuta, että jokaiseen hoitoon käytettävä raha on pois muilta potilailta.”
Niin!
Kuusvitoseen saakka olet/olisit siis ”virkee ja tärkee”, mutta viiden vuoden kuluttua: hups ja heijaa, olet pelkkä rasite, taakka ja terveyden- ja sairaanhoidon kauhistus!
Mites kansa tuon ymmärtää? Ei vissiin muuta kuin että: nautitaan vuosista 65-69!
Nyt unohtuu se tärkeä seikka, että ikäihmiset ovat merkittäviä lääketeollisuuden asiakkaita. Ilman heidän ostovoimaansa tämäkin tutkimus, kehitys ja tuotantoala kärsisi laskusuhdanteesta.
Kyllä ikäihmiset ovat tässä suhteessa edelleen voimavara.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on. Ja verojakin maksavat!
Ilmoita asiaton viesti
”Suomessa on noin 130 000 muistisairasta. Uusia diagnooseja tehdään yli 13 000 tänä vuonna”, kertoo Yle tänään. Ei tarvita kovin monimutkaista laskelmaa kun voidaan päätellä miten paljon pelkästään muistisairaiden kelakorvatun lääkityksen osuus on yhteiskuntamme rahavirroista.
Ja tietysti täytyy muistaa, että ilman kunnallista hoitoa ja palveluita nämä vanhukset säästävät yhteiskunnalle yli 2 miljardia euroa vuosittain. Mikä muu väestöryhmä pystyy samaan?
Ilmoita asiaton viesti
Ja mitä otetaankaan omaishoitajien selkänahasta?
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nyt-se…
Ilmoita asiaton viesti
”Vain pieni osa omaishoitajista saa tukea.” Tarkoittaako tämä nyt sitä, että harmaa talous kukoistaa jo ja ”että myös Suomessa harmaa talous hoivatyössä yleistyy, jos kotiin saatavia palveluja leikataan ja omaishoidon tukeminen virallisena systemaattisesti alimitoitetaan.”
Toinen mielenkiintoinen uutinen on tämä:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/koulut…
”Koulutetuilla on hyvin korkeassa iässä odotettavissa enemmän elinvuosia kuin työntekijäammateissa toimineilla” kertoo linkin uutinen. Nyt kun ollaan nostamassa oppivelvollisuusikää voidaanko olettaa että myös elinikäennustetta täytyy nostaa?
Hyvin koulutettujen ansiotaso työelämässä on korkeampi ja johtaa siihen, että myös eläke on korkea, joten tulevaisuudessa vanhukset pyörittävät entistä suurempaa pottia kansantaloudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tohtoriopiskelija Linda Enrothilla on ollut melkoinen joukko tutkittavanaan.
Onkohan professori Kekomäki tuota huomannut?
Ja gradupalkinnonkin on Enroth saanut.
Minä en tällaiseen
”Koulutetuilla on hyvin korkeassa iässä odotettavissa enemmän elinvuosia kuin työntekijäammateissa toimineilla. Sosioekonominen asema vaikuttaa siis kuolleisuuteen myös vanhimmissa ikäryhmissä.”
ihan noin vaan usko!
Entisessä elämässä (= vanhainkotityö yli 40 vuotta) näki, että oli niitä ikäihmisiä (80-90v) 60 ja 70 -luvullakin. Ei heillä täkäläisissä maalaismaisemissa silloin mitään ihmeellisiä koulutaustoja ollut!!
Eikä oltu tiukkapipoja ruokavalionkaan suhteen..
Ilmoita asiaton viesti
http://mikkoahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174506-…
Ilmoita asiaton viesti
http://www.sss.fi/uutiset/668983.html
SAK:n Lyly: Eläkeneuvotteluissa meneillään loppumetrit
STT 26.8.2014 14:00:56
SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan eläkeneuvotteluissa on luvassa tiivis ilta. Vielä on hänen mukaansa kuitenkin liian aikaista ennustaa, syntyykö työuraratkaisu yön aikana.
Isot asiat ovat Lylyn mukaan vielä auki. Neuvoteltavaa riittää vielä pienistä asioista.
– Onko meillä ratkaisua huomenaamulla, sitä ei voi ennustaa kukaan, Lyly sanoi SAK:n työmarkkinaseminaarissa Helsingissä.
Ilmoita asiaton viesti