EU muovikassien kimpussa

Nyt se sitten etenee. EU:ssa on sovittu, että muovikassien käyttöä vähennetään. Vuosi sitten marraskuussa EU hehkutti, että täyskieltokin on mahdollinen.

Jaa, että mikä vika? Siis muovisissa kasseissa ja pusseissa. Nooh, yks väittämä näyttää olevan, että ne päätyvät liian usein valtameriin ja uhkaavat kaloja ja muiden eliöitä.

Hups vaan. Miten se on esim. minun kohdallani mahdollista, kun meri on kaukana kun mikä. En muista, että olisin koskaan, en missään meren (tai yleensä veden) äärellä ollessani heittänyt muovipussukkoita veteen, en ole jättänyt rannallekaan, enkä heitellyt mistään laivasta. Ruokakaupassa käyntiinkin minulla on omat kassit ja pussukat ja ne ovat kankaisia.

Mutta minkäs teet, kun perunat, porkkanat, omenat, sipulit, tomaatit, kurkut on johonkin pussukkaan kerättävä. Että niitten kanssa etenee punnitukseen. Että niille saa hinnan. Muovista käärettä on ruokakaupat täynnään, joten kyllä töitä riittää, jos joku päivä edessä olisi muovien täyskielto.

EU:n aikana on jo nähty, kuultu ja koettu, että Suomi suhtautuu jokaiseen määräykseen kuolemanvakavasti. Kaikki tehdään, mitä esitetään. Suosituksissakin toimitaan just prisiis eikä niinkuin muutamissa muissa EU -maissa, jotka toimivat sinnepäin tai eivät välitä määräyksistä yhtään mitään. En nyt kehtaa mitään maata erityisesti mustalle listalle nostaa, sillä oletan, että lukijakin jotain tietää.

Mutta rakas Suomi ja me suomalaiset. Nyt voisivat EU:n Suomen päässä toimivat määrysten toteuttajat ottaa ohjelmistoonsa nuo kirotut saastuttajat eli muovikassit ja -pussukat. Ja ihan vaan niin pian kuin mahdollista. Voisivat tehdä ensalkuun vaikkapa "irlantilaiset". Irlannissa on kassien käytön rajaamiselle asetettu vero. Ottavat 0,22 euron maksun ja kertovat, että se tepsii. Kasseista on tulossa "katoavaa luonnonvaraa"..

Eikös meillä voitaisi tehdä samalla tavalla?

Siinä sitä olisi pientä tulon poikasta valtion pohjattomaan kassaankin.

Olisi niin kauan, kun niitä muoveja vielä liikkeellä on.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu