Vanhuus! "Muoti-ilmiön" kohteenako?

Aina välillä sitä ihmettelee itsekseen onko nyt niin ”muodissa” oleva vanhusten kotihoidon inhimillisyyden ja edullisuuden hokeminen vain joku valtakunnan tason, sosiaali- ja terveysministeriön tilaama mainos. Mainos, jolla saadaan iskostettua ikääntyvä väki kiertämään kaukaa esimerkiksi kaikki vielä toiminnassa olevat maamme vanhainkodit. Kun vielä saadaan, on saatu muutama laitos silmätikuksi siitä kuinka asukkaat hoidetaan huonosti ja kuinka henkilöstöä on liian vähän, niin johan on tavallisella työssäkävijälläkin sellainen olo, että näin Suomessa mennään, että vaivaistalojahan nuo tuollaiset paikat ovat. Lisämausteeksi tuikataan, että laitosten ylläpito on mielettömän kallista ja että ne passivoivat, ne laitostuttavat asukkaansa.

 

Minusta on äärettömän surullista, että näin, tällä tyylillä kaikki maamme vanhustenhoitolaitokset on saatu ja tuomittu jotenkin kelvottomiksi.

Eivät ne kaikki mitään kelvottomia ole. Eivät kaikki ole edes kalliita.

Oma entinen työmaani löytyy netistä. Kiitos esitystaiteilija Kristina Junttilan. Kristinan blogi ja hänen ottamiaan kuvia löytyy nimellä pysähdykajalakodissa ( http://pysahdykajalakodissa.blogspot.com/ ). Kun noille sivuille pysähtyy ja seuraa mitä tavallisessa, yhdestä maamme vanhainkodissa, arkena ja pyhänä tapahtuu, niin ihmettelen, jos joku vielä sanoo, että ”kyl on kamalaa”!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu