Toiset terveiset peruspalveluministerille

Lähetin marraskuussa terveisiä peruspalveluministeri Susanna Huoviselle. Voi olla, että terveiset ovat hänen eteensä edenneet. Voi olla, että eivät.

Ja mikäkö oli aihe?

Aihe oli ministerin Ylelle antama info, vähän kuin pieni uho: vanhuspalvelulakia on vielä muutettava, täsmennettävä ja hoitajamitoitus on saatava velvoittavammaksi.

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1809…

Yritin googlettaa missä pisteessä rouva ministerin esitys tällä hetkellä on, mutta mitään infoa en asian ympärille löytänyt. Uutta uhoamista kyllä oli. Ja tuoretta: Sote-uudistus ei romuta julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyötä.

Peruspalveluministeri antaa ymmärtää, että sote -uudistuksella on aito mahdollisuus muuttaa toimintatapoja, korjata puutteita ja säilyttää toimivat elementit. Ja lisää ministerin painotuksia: "Ikääntyvän väestön, erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden tai mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakkaiden haasteista ei selvitä ilman parempaa integraatiota. Siksi uudet sote-alueet ja tuotantovastuualueet joutuvat kansallisen ohjauksen valvonnassa hyvin tarkasti suunnittelemaan, miten kansalaisen asiasta otetaan kokonaisvaltainen ote. Ei kuulu meidän luukulle -asenne joutaa jo historiaan".

Enpä tiedä mitä tähänkin taas sanoisi, mitä ajattelisi. Eipä juur muuta kuin, että mitäpä jos lähettäisin uudemman kerran terveisiä peruspalveluministerille. Terveiseni menkööt seuraavan kysymyksen muodossa:

Uskotteko Te, arvoisa rouva ministeri ihan oikeasti, että kansalaisen mahdolliseen palvelutarpeeseen otetaan/saadaan  nyt sote -uudistuksen myötä kokonaisvaltainen ote?

Tuleeko sitä parannusta esim. tämäntapaiseenHiljaisuus puhuu – kotihoito palveluineen. 

Kun tuon em. jutun lukee, toivottavasti ministerikin, niin kyllä hurraata pitää huutaa, jos sote -uudistus luukulta luukulle -juoksuttamiset esimerkiksi vanhuksiltamme ja heidän omaisiltaan poistaa.

Hurraamisen aihetta myös siihen, jos tulevaisuudessa palveluiden käyttäjät, siis me kansalaiset tunnemme olevamme uudistuksen pääosassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu