Valtakunnassa kaikki hyvin

Aika loppuu!

"Kataisen hallitus tavoitteli hallitusohjelmallaan 250 uutta esitystä. Kolme ja puoli vuotta myöhemmin eduskunnan viime syyskauden alkaessa Stubbin hallituksella oli urakasta kesken vielä yli puolet. Tässä joukossa olivat hallituksen asettamat kärkihankkeet. Asioita on siirretty ja pyöritetty käytettävissä olevan ajan takarajoille. Johtamista ei voi syyttää liiasta jämäkkyydestä. Nyt aika on loppumassa. Eduskunta jää vaalilomalle 13. maaliskuuta."

Edelläoleva on entisen maaherran tekstiä. Eläkkeellä oleva Rauno Saari on aikaisemminkin hallituksen tekemisiä ihmetellyt, mm. heinäkuussa 2014 näin: "Ei maailma tähän sekoiluun kaadu. Viitisenkymmentä vuotta sitten meillä oli lähes 550 kuntaa, viime vuonna 320 ja ensi vuoden alusta tapahtuu kolme liitosta, mukana Liedon ja Tarvasjoen liitos. Mutta kuntarakenteen kokonaisuudistusta ei saada aikaan, ei vaikka selvityksiä ja erillisselvityksiä ja monen kaltaisia kiviä asetellaan parhaillaankin polkujen reunoille. Aika loppuu myös Aleksander Stubbin hallitukselta. Rokan sanoin ”tää sota” on hävitty. Lopussa lienevät hallituksen halutkin."

En ole maaherra, enkä -herratar, mutta kyllä tässä ihan tavallisen kansalaisen oikeudella on minullakin ollut mahdollisuus mussuttaa (lue: sanoa sanottavani) siitä missä mennään. 

Ei kovin hyvin pyyhi omassa kotokaupungissakaan, tässä kuntaliitos-Salo -cityssä (1.1.2009-). Maaliskuussa 2012 kirjasin tänne puheenvuoro -palstalle näin: "Salon kaupungissa moka on ollut se, että järjestämissopimus on ollut aivan liian löyhä ja kaks: valta on annettu toimialajohtajille. Kokonaisuuden hahmotus ja kustannustietous ( miten mikäkin palvelu edullisesti ja laadukkaasti järjestetään ja hoidetaan) on ollut hukassa kuntaliitoksen alusta saakka."

Nyt on kevät 2015. Samat ovat sanat ja sanomiseni edelleen. Emme ole malliesimerkkikunta, emme ainakaan kuntaliitosten toteuttamissaralla. 

Viime vuodet on pyöritty ja häärätty, tohkattu ja tuskailtu sopeuttamis- ja selvitytymis– mitä nyt ovatkaan ohjelmien teossa, eikä loppua näy.

Apuakin on pyydetty.  Minä en ulkopuolisten konsulttien palkkaamisesta tykkää, mutta tästä viimeisimmästä, jota avuksi pyydettiin olisin tykännyt. 

Fiksu mies sanoi kiitos ei. Arno Miettinen ei lähde avuksi Salon sopeutusohjelman teossa

 

 

Näin meillä! Mites teillä?

Menevätkö kuntanne perustehtävät ja kuntanne valtuustotasolla määritellyt arvot joka tavalla yks yhteen? Taloutenne on hyvässä kunnossa ja toimintakate vilkuttaa plussaa?

Teillä päin, teidän kunnassa on rahaa ja aikaakin, on vaikka mihin. Eikun vaalilomalle nyt vaan! Valtakunnassa kaikki hyvin.  

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu