Ei kiitos, ei tätä enää

Kyllä kivistää. Nimittäin pääkopassa. Ja se mikä kivistää on asioitten esittely. Ei ennen vanhaan vaan näin touhuttu ja toimittu kuin mitä nyt.

Mikä siinä on, että tässä maassa asioitten hoito on mennyt, luisunut jonnekin sivuraiteille? Ja ihan sama onko kyseessä valtion virkamiehet, -naiset tai kuntien vastaavat.

Mitään ei taustoiteta kunnolla (ei ole päättäjien tehtävä), mitään ei esitellä kunnolla (ei tämäkään päättäjien juttu) , puoltekoista esitystä (ja tuon eteen päättäjät joutuvat) työnnetään nk. lausunnoille valiokunnasta, työryhmästä, lautakunnasta (mitä noita nyt onkaan) toiseen ja niitten kierrosten jälkeen ollaan entistä sekavammassa tilanteessa. Yhtäällä hehkutetaan, että byrokratiasta pitäisi päästä eroon, mutta toisaalla sitä senkun lisätään vaan.

Viimeisin kohellus on kaikkien tiedossa oleva Sote, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, niiden uudelleen järjestäminen. Nyt ollaan ja ihmetellään, jotta

– mitä siitä tulee vai tuleeko mitään?

– edetäänkö perustuslain vastaisesti vai voitaisiinko siitä kiemurrella jollain konstilla ulos?

– miten hoituu rahoitus?

– kuinka suureen ahdinkoon kuntia ihan oikeasti voidaan työntää?

Ja muuten: mihin se kuntien itsemääräämisoikeuskin oikein meinataan hukuttaa?

Jos pelkästään edellä olevissa kompuroidaan ja takellellaan nyt, niin mitäpä tuo kaikki tulee merkitsemään yksittäisen kansalaisen kohdalla tulevaisuudessa? Ainakin luvataan. Luvataan paljon. Luvataan monipuolisempia palveluja kaikille ja kaikkialle, läpi Suomen. Kai siinä jotain yhdenvertaisuudestakin on hehkutettu.

Kun jo toisella silmällä näkee, että ei tästä sitä aikaiseksi saada mitä alunperin ajateltiin, niin eikö olisi syytä ottaa ja viheltää SotePeli poikki? Ja niin täydellisesti poikki ja pois päiväjärjestyksestä, että asiaa ei työnnetä enää edes vaalien jälkeiseen aikaan!

Annetaan uudelle tulevalle hallitukselle mahdollisuudet keksiä ja laatia ihan omat ohjelmansa, "omat kohelluksensa". Ja toivomusten saattelemana: Jospa keksivät jotain upouutta, hyvää ja huom. toteuttamiskelpoista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu