Hei, meitä pimitetään

Tähän samaan uutiseen

"Kangasalan kunnanjohtaja Oskari Auvinen kertoo Uudelle Suomelle, että Pirkanmaan kehyskunnat yllättyivät kuullessaan, ettei sote-rahoitusmallin valmistelusta ole olemassa julkisia asiakirjoja."

törmäsin uusimmassa Kuntalehdessä

Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia, Orivesi, Vesilahti ja Ylöjärvi olivat siis pyytäneet ministeriöltä sote-uudistuksen rahoitusmalliin perusteita, mutta olivat saaneet vastaukseksi, että laskelman perusteita ja valmisteluaineistoa ei voida toimittaa, koska po. materiaali on tehty ainoastaan virkamiesten omaan käyttöön. 

Pirkanmaan kuntia Sosiaali- ja terveysministeriön vastaus ei miellyttänyt, joten kunnat jättävät päätöksestä valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Mitäpä tuohon muuta kuin että hyvä on.

Hyvä on, että valittavat.

Jos sote -uudistuksen rahoitus tulee koskettamaan yli kolmea miljoonaa suomalaista ja valtiovarainministeriön tekemä selvitys tietää, että verotus nousee, niin onhan tässä nyt todella syytä peräänkuuluttaa asian valmisteluun liittyviä asiakirjoja. Että mitä niissä on?

Muutama päivä sitten kritisoin sitä, että asioitten hoito on tässä maassa luisunut jonnekin sivuraiteille. Tämän päivän uutisesta tulee olo, että on tainnut tippua raiteilta kokonaan. 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu