Halutaanko vanhustemme hoito koko maailman tietoisuuteen?

Jos eläisimme normaalia aikaa, niin laittaisin taas "puheenvuoron postia" peruspalveluministeri Huoviselle. Aiheena olisi mm. nämä uutiset

Eläimetkin asuvat paremmin kuin vanhukset – pannaan yksin kuolemaan kotiin

Sairaala kotiutti ilman ruokaa ja lääkkeitä

Viestilaput 90-vuotiaan tyttärelle kiellettiin

Kysyisin, että tietääkö rva ministeri noista jotain? Tietääkö myös sen, että kotihoidossa työskentelevät eivät vanhustemme kotitilanteista uskalla kertoa omilla nimillään?

Edellisessä puheenvuorossani nostin esille kysymyksiä ja ihmettelyjä. Ne oli tarkoitettu vanhusten asioista päättäville poliitikoille (mukaan lukien tietysti myös peruspalveluministeri), mutta eihän noita kukaan nyt lue.

Nyt ei ole normaali aika, nyt pitää valmistautua vaaleihin. Nyt pyritään eduskuntaan ja tehdään vaalityötä. Vuorokauden tunneista ei kaikkeen riitä. Vanhuksiin nyt viimeiseksi.

Ja jos/kun oman paikkakunnan vanhuspalvelujen tähän päivään päivitetyt ohjelmat ja palvelusuunnitelmat sekä -esitteet kertovat pelkkää hyvää (kunnan vanhustyö on valtakunnan tason ohjeistuksen mukaista tai ainakin melkein) ja kun myös edellisiltä vuosilta kootut toimintakertomukset kertovat samaa (valtakunnan ohjeistuksissa mennään, lue laitospaikat alas, kotihoito tavoite numero yksi), niin eihän tuollaisia lööpityksiä, että asiat huonosti ovat, kannata edes uskoa.

Mutta uskokaa nyt Te vanhat politiikan konkarit ja Te uudet paikkaa hakevat, että tilanne kentällä ihan oikeasti on sitä mitä kerrotaan.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/superin-selvitys-paljastaa-kotihoidon-tilanne-katastrofaalinen/4731190

Ei pientä lastakaan yksikseen kotiin jätetä. Miksi niin tehdään yksikseen pärjäämättömän vanhuksen kohdalla?

Haluatteko/odotatteko, että vanhustemme kotihoidon kurjistunut tilanne kerrotaan ensin jossain ulkomaan uutisissa? 

Haluatteko/odotatteko, että hoitavan henkilöstön työssä uupuminen ja sananvapaus nostetaan sekin ensin esille ulkomailla ja sitten vasta alatte täällä ihmetellä mitä pitäisi tehdä?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu