Kysymys, johon peruspalveluministeri tuskin enää vastaa

Seuraava hallitus tuntuu olevan työllistetty jo ennen ennenkuin on edes tiedossa mitkä puolueet, ketkä ihmiset siellä istuvat.

Uusi hallitus on kuin paraskin PeriKunta, joka saa selvitettäväkseen vanhan hallituksen jäämistön. Rahaa ei ole odotettavissa, mutta sotkujen selvittämistä kyllä riittää: kunta-uudistus, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus, vanhustenhoidosta hoitajamitoitus, sitten "paskalaki", anteeksi jätevesiasetus, mitä noita nyt onkaan. Kaikki riipin rääpin.  

Ja mikä on viimeisin kohellus?

Minun mielestäni se on nk. paperittomien terveydenhuolto, sen järjestäminen. Läpi se ei mennyt, kiitos Kari Rajamäen. Mies oli sitä mieltä, että asia, esitys oli huonosti valmisteltu, Rajamäen uralla huonoin 32 vuoteen. 

Minä ihmettelen sitä, miksi peruspalveluministeri Susanna Huovinen edes käytti hallituksen loppumetreillä energiaansa tuollaiseen, kun täällä ihan oikeasti kirjoilla olevilla asukkailla, esimerkiksi vanhuksillamme asiat ovat huonosti. Todella huonosti.

Jos vanhustenhoitoon ei rahaa irtoa, niin mistä rahat näille paperittomille? Rajamäen tiedon mukaan heitä on esimerkiksi Pietarissa (siis ihan vieressämme) miljoona, plus 50 000 HIV -potilasta. Mistä hoidon rahat, jos tänne olisivat tulleet?  

Ei taida peruspalveluministeri tuollaiseen enää vastata! Tuskin edes lukee tätä! Tuskin kukaan muukaan, joka eduskuntaan seuraavaksi pyrkii. Nyt on kiirus miettiä ihan jotain muuta!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu