Sopeutetaan ja sopeudutaan tai sitten ei

Kerrotaan, että parisuhteessa  seitsemäs vuosi voi olla vaikea, sellainen kriisinen. Jos  sellaista on, niin onkohan se ilmiö tarttunut myös kuntaliitoksiin?

Salossa, tässä kymmen kunnan kuntaliitoksessa (2009) nyt ainakin rakkaus on taas kerran koetuksella. Ja onhan tässä murheita ollut melkein alusta lähten. 

Kuntaliitoksen kosimisvaiheen aikoihin aivan liian moni uskoi, että esimerkiksi Nokia  olisi meillä aina. Oikein sellainen rahahana! Ei ollut ja vaikka mitä haaveilisi, niin on ymmärrettävä, että uutta Nokiaa ei näköpiirissä ole.

Pitkäaikaistyöttömiä meillä on niin paljon, että  niillä asuttaisi nykyiset Muurlan ja Kuusjoen kaupunginosat, entiset Muurlan ja Kuusjoen kunnat. Kaupungin palveluja  on karsittu tai kokonaan lopetettu, säästöjä on haettu ja haetaan sekä virkamiesten että luottamushenkilöiden toimesta, mutta kyllä tässä jo viides vuosi menee niin, että kaupungin tulos on alijäämäinen.

Tänään saimme eteemme viimeisimmän ohjelman, jolla talouttamme sopeutetaan ja jos kaupunginjohtaja Rantakokkoon on uskominen niin tämä on vihoviimeinen. Uusimmalla ohjelmalla Salon talous on hänen mielestään tasapainossa vuoteen 2018 mennessä. 

http://www.salo.fi/paatoksentekojatalous/sopeuttamisohjelmavuosille20162018/

Meillä ei nyt lomauteta, ei esitetä uusia taksoja, ei verojen korotuksiakaan, ei ei, meillä tehdään vain rakenteelisia ja toiminnallisia muutoksia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että  valtuutetut joutuvat 15 kesäkuuta mennessä listaamaan mitä vielä lakkautetaan: kouluja pois, lukioverkkoa pitäisi tiivistää, synnytykset ja lastenosasto ovat jatkuvalla on-off -listalla jne. ja kun kaupunkilaiset ja luottamushenkilöt eivät ole vielä edellisistäkään palvelujen karsimisista ja lopettamisista toipuneet, niin onhan tässä miettimisen paikka.

Tästäkö me unelmoimme, kun 1.1.2009 naimisiin mentiin?  

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu