Sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteet uuteen muottiin?

Uusinta uutta tälle päivälle:

Ministeri Risikko Tampereella 31.8.2009: Sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenteet uusiksi

Risikko toteaa mm. , että ”sosiaali- ja terveydenhuollon tehokkaan järjestämisen kannalta paras ratkaisu olisi riittävän vahva, itsenäinen kunta”.

”Uudistus on kuitenkin painottunut lähinnä kuntarakenteen uudistamiseen, jolloin kansalaisen asema sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen käyttäjänä on jäänyt toissijaiseksi”, Risikko totesi.

 ”Jos kuntarakenteessa ei päästä riittävän vahvoihin kuntiin, on sosiaali- ja terveydenhuollon toiminta turvattava alueellisesti. Nyt on korkea aika tehdä linjaratkaisut”, Risikko painotti.

 

Ei muuta kuin parahdus: Joko taas? Joko taas korjataan, paikataan, muodistetaan?

Ei ole paljon aikaa siitä kun jollekin totesin, ettei taida nykytilanne kauaa aikaa riittää ja että  mihinkähän suuntaan Salonkin tarttee jatkossa navigoida alueen laajentamista varten. Turkuun vai Helsinkiin?

Se, että kansalaisen asema sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen käyttäjänä on jäänyt toissijaiseksi, siinä rouva ministeri tuo esille sen, että on kuullun ymmärtäminen ( kentän, elävän elämän kuunteleminen) on ainakin jollain lailla rouva ministerin hanskassa!   

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu