salolaista sopeuttamista yksittäisen valtuutetun ajatuksin

SOPEO x), tämä Salo -cityn viimeisin sopeuttamissuunnitelma etenee. Tai sitten ei.

Ensi maanantaina se nähdään, se lopullisuus.

Minä en Pajulan koulua halua lakkauttaa. En nyt. Enkä muitakaan. 

Jos, siis jos, näitä kouluja joku päivä pitää lakkauttaa, niin kyllä pitää ihmiset toisella tavalla informeerata kuin mitä nyt tehtiin. Vähintään Vantaan mallilla! Siellä työ on kestänyt vuosia. Täällä jotkut vissiin uskovat, että homma hoidetaan kolmella kuntalaiskuulemisella.

Kun ihmisille kerrotaan asiat kunnolla, kunnon taustoituksin ja euroin, niin kyllä ihmiset ymmärtävätkin. Käskemistä, määräämistä, sanelemista, siltä se nyt maistuu. Ei kiitos, ei sellaista. Ei rekijokeja enää! Eikä karjaskyliä! 

Jos rahaa on jostain saatava, niin mun puolesta synnäri voisis lähteä vaikka heti.

Tulevat äidit voisivat tykönänsä miettiä, että kummalla on tulevaisuudessa kurjaa, itsellä vai sillä syntyvällä. Itse voi pyyhältää mittariautolla tai tuleva isä tai ambulanssi vie TYKSiin, mutta mitäs sitten, kun 7 vuoden päästä ei ole koulua lähimaillakaan. Koulua aloittavasta jo 1 km voi tuntua tyks -reissulta! Eikä se silloin ole mikään yks keikka! Se on vuosien taivallus! Joten: kummin päin suu pannaan? Parutaanko nyt vai myöhemmin? 

Maksamme synnärin pidosta "mansikoita", joka pito joku päivä kuitenkin täältä pois viedään. Lastenosastosta kyllä voisi, jos mahdollista, vähän taistellakin. Että semmoseen olisi mahdollisuuksia. Se taas on jonkun muun sakin kuin Salon valtuuston tehtävä. 

 

x) Sanon SOPEO, kun en enää kestä koko pitkän pötkön kirjoittamista!! Eikä se mikään sopeuttamisohjelma tai -suunnitelma ole. Kyllä se on "me-sopeudutaan-ohjelma"!  Melkein samaa söpöttämistä teksti kuin oli jo vuonna 2013, nyt on vain toiset vuosiluvut.

Mutta eurot. Ne karkaavat kuin Rauli Badding Somerjoen laulussa!

Siihen jo olemme tottuneetkin. Vai mitäs tykkäät tästä: 

"Huhtikuun toteutuma ei poikkea olennaisesti talousennusteesta. Tilanteesta ei voida kuitenkaan tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska työllisyystilanteessa ja väkiluvun kasvussa ei ole tapahtunut toivottua kehitystä. Valmisteilla oleva sopeuttamisohjelma lähtee siitä, että tuottojen ja kulujen osalta talousarviossa pysytään. Tällä hetkellä näyttää siltä, että määrärahat eivät kaikilta osin tule riittämään. Lisätalousarvion tarvetta harkitaan. Tavoitteen on löytää lisämäärärahoja vastaavat säästöt budjetin sisältä."

http://salo.tjhosting.com/kokous/20153428-6.HTM

 

Minä en ensi maanantaina esitettävään SOPEOon usko! Mutta minähän nyt olenkin vähän tämmönen känkkäränkkä!! 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu