Hallitusneuvotteluje loppusuoral

Nyy o hyvä! Nyy tule, jossei muut, nii tule murresanoil hyväksynttä.

Hallitusneuvotteluje vetäjä Juha Sipilä käyttä murresanoi ja kotimaiste kielte taitaja plaraava otta märkänä ettestakasi sanakirjojas, ku yrittävä selittä tavallisel kansal mitä se mies oikke mahta sanomisillas tarkotta.

Välil kyl joku yrittä selvittä sitäki, mitä meiti presitent, siis tää meiti salolaine Niinistö Sauli, sanomise tarkottava. Hää ny senttä puhu iha yleiskielt, mut kertto asjat semmottis, et välil jouttu pinnistämä onk rivie väliski viel jotta sanoma, joka tarttis tiettä tai ainaki ymmärttä.

Näil mennä. Ja kyl maar siit joku päivä hallituski valmistu. Se heiti ohjelma.

On heitil aika paljo asjatuntijoitki apunas: http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1407704/Asiantuntijat-1500-2205… ja ossava kai he iteki jotta.

Sipilä otteist mää ole tykänny. Ainaki viäl.

Eile Sipilä kertos, et iha pieni asjoi o enä pöyräl.

Me kansalaise olla kiltei ja orotetta mitä tulema pittä. Orotetta, et onk pöyt kovinki täys. Tulek esim. haittaveroi ja jos nii kui paljo.

Tupakil ei mun kohral ol nii suurt väli, ku mää en polt, mut jos autost ruveta puhuma ja siihe liittyvi jutui kiristämä, nii siit mää en tykkä. Sit se kyl soppi, jos ne raha anneta vanhustehoitto. Ei niit annet, kyl mää sen tierä, mut ehroti ny vaa..

Huome taireta olla vähä viissamppi. Jos olla? Tämmöst kuulu tänäpä: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82192-kova-vaite-tvssa-yllatyskaanne-hal…

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu