Valtuusto erottaa tai sitten ei

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ero SDP:n valtuustoryhmästä, Salon työväenyhdistyksestä ja puolueesta oli meille salolaisille  viime viikon uutinen.

Salon Seudun Sanomien päätoimittajakin pohti Jorma Elovaaran ratkaisua. Päätoimittaja totesi mm. näin: "Näin radikaalin toimenpiteen taustalla täytyy olla syvä luottamuspula."  ja jatkoi, että  ihan helppoa ei ole kokoomuksellakaan. Otsake Riidat repivät Salon suuria valtuustoryhmiä, pysäytti varmaan enemmän kuin monen salolaisen aamukahvi-lehdenluku -tuokion 6.6.2015.

Tänään eteemme nousi uusinta uutta, pohdintaa tai miksikä tuota nyt nimittäisi. Entinen kunnallispoliitikko räväyttää hänkin, kirjoittaa kolumnin ja heittää otsakkeeksi: Pelipaikkana valtuusto"Pyyhkeitä, kylmää kyytiä" saavat sekä Jorma Elovaara että valtuustoryhmien puheenjohtajat. 

Eipä tässä mitään. On meillä tässä maassa sana ja on vapaus, on sananvapaus. Saahan tilannetta edelleenkin kuohuttaa, kunhan ei nyt vallan yli pulppuaisi. Tätä tulkintaa minä tänään, tässä ja nyt ihmettelen: 

"Olisi suotavaa, että ennen uuden valtuustokauden alkua sovittaisiin, että ryhmistä eroavien tulee jättää muut kuin valtuutetun tehtävät. Jos näin ei tapahdu, valtuusto erottaa tehtävistä kuntalain antamilla valtuuksilla. Tämä olisi uuden poliittisen kulttuurin mukaista."

"Nii. Et onk tommost ajatust enemmänki liikkeel? Siis muhal maas?"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu