Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle
Aina silloin tällöin kehtaan lähettää terveisiä ministereille, lähinnä nyt näille, jotka sosiaali- ja terveystoimesta vastaavat.
Hanna Mäntylälle, Sipilän hallituksen sosiaali- ja terveysministerille, olen jo kerran viestiä vilkutellutkin. Sitä en tiedä onko hän viestini (puheenvuoroni) nähnyt, mutta on tai ei, nyt pukkaan uutta.
Asiani on tämän näköinen: Voisiko rouva ministeri miettiä sellaista, että lapset ja vanhukset yhdistetään, ts. lasten päiväkotipalvelu ja vanhusten hoivatoiminta?
Toiminta voisi olla Seattlen kaupungin mallin mukaista, jos se olemassa olevan vanhainkodin tai palvelutalon tiloihin mahtuu tai jos/kun perustetaan, rakennetaan upouusia paikkoja (joko lapsille tai vanhuksille), niin jo suunnitteluvaiheessa mietittäisiin miten nämä kaksi ryhmää voitaisiin yhdistää vähintään yhteisellä olohuoneella/kokoontumistilalla.
Ja miksi näin?
Vanhemman väen päivät piristyisivät. Toiseksi: pienet lapset saisivat tuntuman siitä millaista on, kun ihminen vanhenee.
On lapsia, joilla ei ole yhteyttä isoäiti-/ isoisä -ikäisiin. Nämä ovat joko kuolleet tai sitten asuvat niin kaukana, että yhteydenpito on olematonta. Joillekin voi yhteys olla katkennut jo pelkästään vanhempien erotilanteessa.
Vanhusväen tilanne voi olla samantapainen. Lapsenlapset asuvat kaukana tai vanhempien erotilanteet ovat katkaisseet mahdollisuuden seurata miten pieni väki kasvaa ja kehittyy.
Niin. Että tällaisia terkkuja keskelle kesää sosiaali- ja terveysministerille. Ei varmaan haittaa, vaikka tämän muukin ministerijoukko näkisi ja lukisi.
Seattle -uutisessa oleva video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!
http://vivas.fi/he-paattivat-yhdistaa-paivakodin-j…
Ilmoita asiaton viesti
On sitä Mäntylälle mennyt postia muualtakin, vielä ei ole vastattu.
http://yle.fi/uutiset/koyhan_tuloista_pois_20_pros…
Ilmoita asiaton viesti
Jostain lehdestä luin eläkkeellä olevan naisen haastattelun rahojen riittävyydestä. Oli todella hyvä sana, jota tämä nainen käytti. Nainen totesi, että ei hän millään eläkkeellä ole. Hän on vähäkkeellä, sillä ei eläke mihinkään riitä.
Ilmoita asiaton viesti
Joku on nimittänyt lukiota ”laiskioksi”, kun siellä voi valita ulos työläitä ja vaikeita asioita… 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Vai semmonen paikka..
Ilmoita asiaton viesti
Jaa a Marjatta, ministerille sitten kirjoittelit. Mitä minä suomalaisesta byrokratiasta tai virallisista toimintatavoista tiedän, niin jos jotain haluaa tapahtuvan, ei pidä ottaa yhteyttä virkamieheen, poliitikkoon saati ministeriin – se on se pitkä tie, jota paimentavat etujärjestöt ja muut byrokratian luomat pienet piirit ja loppulaskun maksaa aina veronmaksaja.
Mutta tapaus Seattlen tyyppistä elämää on ihan tälläkin mantereella, olen jopa itse ollut sitä sivusta seuraamassa ja todistamassa – siis miten lapsi ja vanhus voivat olla ihan pettämättömän ihana pari. Lapsella on nimittäin sellainen kyky, mitä meillä asenteilla varustelluilla aikuisilla ei enää ole, että lapsi murtaa jään tai rakentaa sillan sinnekin missä sitä ei edes vältämättä tarvita.
Ihan aikuisten oikeesti, noi paskantärkeet vois riisua sen batman-viitan ja laskeutua ihan sille maaperälle missä normaalisti näin kesäaikaan paljain jaloin kuljetaan. Tämä on se länsimaisen kulttuurin ongelma, jonka oliivien suolaa nyt jo sivellään eurooppalaisiin haavoihin. Kirveleehän se, mutta lopussa kiitos seisoo – Amen 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Entisessä elämässäni (töissä olo) oli itsestään selvyys, että muutaman sadan metrin päässä olevan lasten päiväkodin lapset kävivät vanhuksia tapaamassa ja ohjelmaa esittämässä.
Ei heidän olisi tarvinnut mitään edes esittää, sillä jo pelkkä heidän sisääntulonsa kirkasti vanhusten silmät ja sai hymyn huulille.
Ilmoita asiaton viesti
Tällaistakin yritetty:
http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/leht…
Ilmoita asiaton viesti
Ay-liikkeellä ole mitään perustuslaillista valtaa, perustuslain muutoksiin ym. Sen sijaan ay-liikkeellä on tosiasiallista valtaa budjettiin ja lainsäädäntöön niin kauan, kun meillä on kolmikanta. Kolmikannassa ay-liike pääsee sopimaan sellaisista asioista, jotka eivät varsinaisesti niille kuulu.Näin ollen voidaan sanoa, ettei ay-liike ole täysin irrallinen elementti myöskään valtiovallan käytössä. Se mikä tähän on johtanut, on ay-järjestöille luotu, varsin myötämielinen lainsäädäntö, joka takaa heille laajan jäsenmäärän ja laajat mahdollisuudet lakkoihin.
Puolueista varsinkin SDP:llä on vahvat kytkennät ammattiliittoihin, jotka ovat osapuolena neuvoteltaessa työmarkkinaratkaisuista. Se, että onko varsinkin SDP hallituksessa vai oppositiossa, vaikuttaa moniin tupo-ratkaisuihin myös liittojen toimesta, nyt tätä on vaikeutettu yhteiskunta sopimisneuvottelun aikana.
Siinä ei katsota työläisten, eikä kansantalouden etua( vaikka työttömyys kasvaa) , vaan demareiden ja ay-liittojen etua ensinmäiseksi. Tätä eduskunnan vasen laita kutsuu sopimisen kulttuuriksi, hyvää halutaan jakaa, mutta huono työnnetään vähävaraisten kansalaisten maksettavaksi. Siksi ay-liike tarvitsee työttömiä ja työttömyysuhkaa jäseniä saadakseen omat etunsa turvattua.
Siksi ne ajavat vain palkansaajien etua, ei työttömien, eikä vähävaraisten eläkeläisten/vanhusten etuja.
Ilmoita asiaton viesti