Potkut tekstiviestillä
Pimjä juttu!
Jo pukkaa uutista: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082520237918_uu.shtml
Niinistö laittoi kansliapäällikön vaihtoon – potkut tekstiviestillä
Minulle on ihan se ja sama kuka on puolustusministeriön kansliapäällikkö, mutta jos tehtävää hoitaneelle annetaan työn päättymisestä ilmoitus = potkut, tekstiviestillä, niin se on minun mielestä törkeää!
Ovatko käyttäytymissääntökirjaset tässä maassa jotenkin muuttuneet ja jos, niin milloin? Tai onko ministeri Niinistö ottanut mallia Matti Vanhasesta?
..
– täälpäi pimjä on muualpäi Suomee pimeä
No eikös me nyt olla jo vähitellen tässä muutaman vuoden aikana opittu,että julkisen persun edellytetään olevan lähinnä moukka.Ne joilla on tapoja ja sydämen sivistystä,eivät kulje eturintamassa..jäävät statisteiksi,kun äijät rötväilee,kuka enemmän,kuka vähemmän,mutta rötväilee kumminkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kun yöllä luin tuota erottamisuutista, niin ensin luulin, että väärin luin. Kyl on nyt ministeriltä todella tyhmä teko. Huhhuh!
Ilmoita asiaton viesti
Niinistön kantti ei kestänyt kertoa asiasta kasvokkain. Nyt nähdään Perussuomalaisten nimityskulttuuri, eli se on sama kuin muillakin. Ei tarvitse olla pätevin kunhan on sopivin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuleeko tästä päivästä selitysten päivä?
Niinistö joutuu selittelemään. Ja Timo Soini.
Ilmoita asiaton viesti
Oppi on tullut puoluehallituksen erottamispäätöksistä joissa pöytäkirjanotteet ovat puheenjohtajalta ja pöytäkirjantarkastajilta allekirjoittamatta.
Tekstiviestillä ei taida olla juridista merkitystä, siinä onkin Lindsrömille tutkimisen paikka.
Ilmoita asiaton viesti
Noinko on? Että ilman allekirjoituksia??
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki erottamispäätökset ovat ilman allekirjoituksia ja tuskinpa erottamisia on erikseen tilastoitukaan, Uoti on opastanut.
Ilmoita asiaton viesti
No jo on kamalaa!
Ilmoita asiaton viesti
Puolueet ovat Oikeuskansleri Jonkan mukaan yhdistyksiä ja niiden päätösten valvominen ehdokasasettelussakaan ei kuulu Oikeuskanslerille.
Tosin herää kysymys, miksi sitten vaalilakikaan on säädetty ?
Eikös Harkimokin päässyt puhelinsoitolla kokoomuksen kansaedustajaehdokkaaksi?
Ilmoita asiaton viesti
Santahaminassa oli persuilla melko kovat äänestysprosentit mikä on todella hälyttävää tuntien äärioikeiston Venäjäkytkökset. Sitten vielä tämä Soinin kehu Venäjän kuuluisalle rajavalvonnalle.
Ilmoita asiaton viesti
Eiks Paavo Väyrynen ollut vähän samoilla linjoilla?
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan on.
Ilmoita asiaton viesti
Semmonen haaste että kohtaa kasvokkain virkamiehen jonka on päättänyt syrjäyttää ja mahdollisesti saa palautetta ei kuulu maailman ohkasempaan kirjaan ’Persujen etiketti ja siviilirohkeus”.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tästä pääministerikään olankohautuksella selviä.
Pitäisköhän hallitusohjelmaan lisätä momentti, jotta jos ministeriöistä pitää virkamiehiä, -naisia erottaa, niin sellaiset potkut annetaan kasvokkain, suullisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistön tekstiviestittely ei ole pääministerin vika, mutta kyllä hänkin nyt pikkusen saisis jyrähtää. Siis, että ainakin erottamisasiat hoidetaan jatkossa asiallisesti, fiksusti. Kasvokkain!
Ilmoita asiaton viesti
Toisen sortin tekstiviestittelystä on ministeri päässyt vaihtoaitioonkin. Ei tämä ehkä ole eron väärti, mutta tyylitaju on tohtorismies Niinistöllä olematon – hyppii neljällä raajalla ja hännän avulla puussa kun pitäisi jo sentään kävellä kahdella jalalla maata pitkin.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833939289…
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Nii. Tekstiviestittelyn kans kannatta olla varovaine!
Ilmoita asiaton viesti
Sikäli kuin ministeri Niinistön kuvaus tapahtumista pitää paikkansa, olen tässä tapauksessa syyllistynyt virhearviointiin. Pahoitteluni.
http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/08/kansliap…
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minäkin ministeri Niinistön käytöstapoja moitin, kun tämän puheenvuoroni kirjoitin.
Perustin kirjoitukseni Iltalehden tietoihin, jotka tiedot on nyt ministeri Niinistö itse oikaissut tai selventänyt.
Hyvä niin.
Ei tämän tapainen tapahtuma ollut tässä maassa ensimmäinen kerta, ei myöskään viimeinen. Kyllä näitä tulee jatkossakin. Ja yläpään päättäjät tietävät ihan hyvin, että vallan kahva on aina välillä kylmä, kalsee ja jäinen ja se on vaan siedettävä saadun tehtävän kylkiäisenä.
Ilmoita asiaton viesti
Muttamutta: tämä tekstiviestillä erottaminen, potkujen antaminen!
Jos tällaisesta tulee hyväksyttävä tapa, ”nii sit on kyl mailman kirja iha sekasi!”
Ei ministeritasolla voida näin toimia.
Ei mun mielestä.
Ei tässä millään treffilinjoilla sentään liikuta.
Ja törkeetä se on/olis sielläkin”!
Ilmoita asiaton viesti
Kun on kysymys puolusministeriöstä on myös kysymys sen arvovallan loukkaamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä!
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta, eihän kyseessä ole varsinainen erottaminen vaan siitä ettei määräajan päättymisestä (määräaikainen vierka 5 v.) johtuen jatkettu virkaan nimitetyn henkilön virkasuhdetta. Siitä voidaan olla eri mieltä että onko tekstiviestillä annettu ilmoitus riittävä. Joka tapauksessa määräaikainen virkamies on itse tietoinen virkasuhteen katkolla olemisesta.
Edit; IL ”Räty on toiminut puolustusministeriön kansliapäällikkönä vuodesta 2011. Hän tavoitteli jatkokautta keväällä loppuneessa haussa. Paikkaa haki myös neljä muuta henkilöä.” Virkahan oli avoinna ja hakemuksia oli jätetty neljä, joten kyllä tekstiviestinä tehty ilmoitus siitä ettei henkilö ole esitettynä jatkokaudelle on mielestäni riittävä. Aivan sama millä tavoin tuo tieto tulee hakijalle tiedoksi.
Ministeri Niinistön virkaan esittämä (määräaikainen) ylijohtaja Jukka Juusti näyttää olevan ministeriön nettisivuston mukaan vastuussa seuraavilla puolustushallinnon alueilla, joilla on suuri merkitys tulevan muutaman vuoden aikana;
Resurssipoliittisen osaston yksiköt ovat:
materiaaliyksikkö
henkilöstöyksikkö
tietohallintoyksikkö
yhdyskunta- ja ympäristöyksikkö
Ehkäpä Niinistö pitää Juustia tältä näkökannalta katsottuna pätevämpänä henkilönä?
http://www.defmin.fi/ministerio/puolustusministeri…
Virkaan nimettynä oleva kansliapäällikkö Arto Räty, kenraaliluutnantti, näyttää olevan (cv) hyvinkin ansioitunut. Olisiko tässä kyse kuitenkin osittain siitä että puoluepolittinen nimitys ei tullut kyseeseen. Kokoomuslaiset ministerit puolustelivat virkaa hoitaneen uudelleen valintaa.
http://www.defmin.fi/ministerio/kansliapaallikko
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ole taustoja tutkinut, siis näitä mitä Sinä esille nostat, minua vaan hämmästytti ja hämmästyttää tämä tekstiviestittely.
Se ei ollut, eikä se ole tyylikästä, eikä se sovi (mun mielestä) ministeritason ihmiselle. Ei tällaisessa asiassa!
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta, virkahan oli avoinna ja hakijoita neljä. Virkaa määräaikaisena hoitava tiesi tasan tarkkaan että on mahdollista ettei saa jatkokautta, jollei sitten luottanut poliittiseen nimitykseen? Itse katson että tekstiviesti tällaisessa hakuajan päättyneessä tilanteessa on nykyaikana riittävä tiedonanto. Voihan olla että kun valinta on loppuussuoritettu, siis nimitys tehty, niin hakijoille lähetetään vieleä kirjallinen ilmoitus. Nimitystä ei ole vielä tehty vaan prosessi on keskeneräinen.
Ilmoita asiaton viesti
No pakkohan se on lopullinen päätös kirjallisena saada tai antaa.
Tekstiviesti on viesti, jonka saat yhdellä painalluksella pois!
Mitäs sit, jos joku sanoisi vastaavassa tilanteessa, että ”emmää mittään viestii ol saanu”?
Pidän tekstiviestittelyä muutoinkin vähän heiveröisenä tapana pitää yhteyttä ihmisiin. On tätä päivää, mutta mutta: en fanita! Face to face on paljon pare!
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta, tämän tekstiviestitiedon oli pyytänyt itse virkaan jatkoaikaa hakenut saada tiedon viestinä, sillä hän oli nyt ulkomailla. Näin näitä uutisia väännetään kun ei oteta lähemmin selvää perusteista/tapahtumien kulusta.
http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/08/kansliap…
Ilmoita asiaton viesti
Meidän on annettu uutisoinnissa ymmärtää, että syynä nykyisen kansliapäällikön fuduille ovat näkemyserot. Tiedä häntä, mutta kaiken kaikkiaan hyvin outo tapa ilmoittaa virkasuhteen päättymisestä. Vaikutelma kontrollifriikistä puolustusministeristä hahmottuu.
Ilmoita asiaton viesti
Juu.
Näkemyseroja tulee jo näköjään tähänkin. Että onks se sopivaa vai ei sopivaa, kun tekstiviestittelee.
Tässä Niinistön tapauksessa en viestittelyä fiksuna juttuna pitänyt, enkä pidä!
Ilmoita asiaton viesti
Olipa taas klikkauksenkalasteluotsikko. Eihän tuo potkuja saanut vaan määräaikaista työsopimusta ei jatkettu. Eiköhän se tekstiviestikin ollut vain tiedoksi saamisen nopeuttamiseksi ja ne oikeat paperit kyllä tulevat aikanaan.
Siihen en ota kantaa olisiko ollut oikea mies jatkamaan, mutta Perussuomalaisethan kannattivat oppositiossakin hyvävelijärjestelyjä paikkojen täyttämisessä.. eiku? Onneksi persut eivät ole kuin ’vanhat puolueet’ poliittisine nimityksineen yms.
Ilmoita asiaton viesti
Sen tiedoksiannon olis voinut hoitaa soittamalla.
Tekstiviestistä jää aina jälki. Sellaisista on sitten helppo saada (niinkuin tässäkin tapauksessa) päivän lööpit aikaiseks.
Päivän lööppiin eli Iltalehden uutiseen minäkin yöllä tarrasin.
Ilmoita asiaton viesti
Tarina ei kerro, yritettiinkö ensin soittaa muttei saatu kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa linkin kirjoituksessa vastaus.
http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/08/kansliap…
Ilmoita asiaton viesti
No voihan, sitä oli suorastaan pyydetty sitä tekstiviestiä. Tätä klikkaushuumaa, jota mediamme lietsoo. Käytännössä ilman mitään aihetta(paitsi ehkä poliittinen virkanimitys, joita vastaan persut ovat mesonneet oppositioaikanaan) saatiin tämmöinen ’kohu’ aikaiseksi.
Riemukasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuotanoin, pakko kysyä kun en tiedä: onko tämä Rädyn seuraaja Perussuomalainen, vai mikä tekee nimityksestä poliittisen virkanimityksen?
Ilmoita asiaton viesti
Lehtiartikkelista poimin ”Puolustusministeri Jussi Niinistö on nostamassa hänen tilalleen oman suosikkinsa”. Puoluekirja sinänsä ei ole olennainen, vaan poliittisten virkanimitysten henki, hyväveliverkosto jota vastaan persut itse mekastivat oppositiossa ollessaan, joten koin että se olisi ollut parempi otsikon aihe kuin tuo tekstiviesti.
Ilmoita asiaton viesti
Niin no, tapaukseen sinänsä on vaikea ottaa kantaa, koska itsellä ei riitä kompetenssi arvioimaan hakijoiden pätevyyttä. Todennäköisesti asia on kuitenkin niin, että jokainen hakijoista olisi ollut jonkun suosikki, ja siten jossain mielessä poliittinen, jos asiaa haluaa niin tarkastella.
Itse olen ehkä enemmän sitä mieltä, että nimitys on ”poliittinen” siinä vaiheessa kun esimerkiksi pätevyysvaatimuksia helpotetaan jotta oma suosikki/ oma puoluetoveri saadaan juntattua sisään, ei silloin kun vaatimukset täyttävien joukosta tehdään valintaa.
Ilmoita asiaton viesti
No justiinsa. Riemukasta!
Mutta hei: jos, siis jos tätä(kään) juttua ei olis lööpitetty sillai kuin Iltalehti lööpitti ja jos, siis jos minä en olis lööppiin (yöllä puolnukuksis) tarttunut ja ruvennut täällä asiasta mussuttamaan, niin tuskin olis tullut näin hyvää letkaa kommenteiksi aiheesta: hei mää tekstiviestitän!
Ilmoita asiaton viesti
Ja havahtui se ministeri itsekin:
http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/08/kansliap…
Tuskin nyt suoraan mun moitteistani. Pyöriihän täällä nyt toinenkin puheenvuoro: http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200947-p…
Ilmoita asiaton viesti
Muistaen miten hyvin Ministeri Niinistö onnistui saamaan Ahvenanmaan mukaan puolustusyhteistö tarjoukseensa , pidän Rädyn epäsuosiota merkillisenä.
Niinistö on myös väittänyt kannattavansa ja lisäävänsä yhteistyötä Ruotsin kanssa?
Joten mikä mahtaa olla epäsuosion syy?
Wikipedia:
Arto Tuomas Räty: ”Lisäksi hän on suorittanut opintoja Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.”
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla vaan tarve näyttää että on valtaa. Hienot rivistöt tinasotilaita.
Ilmoita asiaton viesti
Kun olin kuusi kertaa nauttinut vuoden määräaikaisnimityksestä (ns. viranhoito) – siis vuosi kerrallaan- tiesin, että joudun joka vuosi hakemaan kiinnitystä uudelleen.
Toisaalta kuusi peräkkäistä nimitystä [ns. valtiolla] tulkittiin laittomaksi ”ketjutukseksi”. Eli niin ei olisi saanut tapahtua kuin 2 kertaa, minkä jälkeen syntyi tulkinta ”pysyväisluontoisuudesta” eli sanasta ”toistaiseksi” – ja sitä myötä syntyi myös sanktioitu korvausvelvollisuus nimityksiä ketjuttaneelle taholle, joka katkaisi pitkittyneen ketjun.
Kollegani työ pantiin hakuun, kun hän oli lomalla. Vain tuttujen soitto pelasti hänet hakemaan työtään, ennen kuin hakuaika umpeutui. Ei sekään hauskaa ollut. Hauskuudestahan tässä ei olekaan kyse.
Viiden vuoden määräaikakin voitaisiin siis hakuprosessin jälkeen uusia samalle henkilölle, mutta sellainen periodi on jo lähtökohtaisesti katsottu ”katkolla olevaksi” 5 vuoden jälkeen.
Miksi tätä pitäisi julkisuudessa enemmälti selitellä, kun asia on näinkin selkeä?
Juristi tarkentakoon kommenttiani.
Ilmoita asiaton viesti
Nooh, jos ei muuta, niin ehkä tästäkin pöllytyksestä (puheenvuoroni ja kommentit) jotain pientä hyvää syntyy. Vastaisen varalle..
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä tuo pyydetty tekstiviesti sai tiedotusvälineissä taustakohinaa. Jos se olisi ainoa ilmoitusmuoto, niin aika köppäästä sellainen olisi.
Jospa uutisissa joskus tulee esille, että homma tuli kirjallisenakin ”in due course”. Tosin epäilen mediaa… 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Varmennetaan nyt vielä ja nostetaan esille ministerin itsensä antama infon pätkä:
BLOGIMERKINTÄ
KANSLIAPÄÄLLIKÖN VALINNASTA
26.8.2015 JUSSI NIINISTÖ
Puolustusministeriön kansliapäällikön valintaan liittyvien julkisuudessa olleiden tietojen oikaisemiseksi:
Puolustusministeriön kansliapäällikön virka on viiden vuoden määräaikainen virka, kuten muut valtion ylimmät virat. Määräaika täyttyy vuoden 2015 lopussa. Kansliapäällikön viran täyttämiseksi järjestettiin avoin haku. Kyseessä on normaali määräaikaisen viran täyttö.
Ratkaisin oman kantani maanantaina 17.8.2015. Puolustusministeriön nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty oli pyytänyt, että päätös ilmoitetaan hänelle välittömästi tekstiviestillä. Tuolloin Räty oli virkamatkalla Libanonissa. Hänen omasta pyynnöstään noudatin toivetta ja ilmoitin päätökseni Rädylle välittömästi tekstiviestillä. Tekstiviestin sisältö voidaan julkistaa, jos on tarpeellista, kun virantäyttöprosessi on päättynyt.
Asian ollessa keskeneräinen, en voi tässä vaiheessa kommentoida nimitysprosessia enempää.
http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/08/kansliap…
Ilmoita asiaton viesti
Näillä mennään.
Ja niinkuin puheenvuoroni alussa totean minulle on ihan se ja sama kuka on puolustusministeriön kansliapäällikkö.
Tulee valituksi kuka tahansa, niin lööpit ne melskaavat jatkossakin. Että tuliko hyvä vai huono, onks oikea tai väärä puolue jne.
Lehtien tarttee saada myyntiinsä mainosta ja pysyy siinä sivussa tämä puheenvuoro -osastokin virkeänä!
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli asia on todella edennyt näin, niin jääkö tästä asiasta oikein mitään pitkään lisäkaluamiseen saakka riittävää.
”Ratkaisin oman kantani maanantaina 17.8.2015. Puolustusministeriön nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty oli pyytänyt, että päätös ilmoitetaan hänelle välittömästi tekstiviestillä. Tuolloin Räty oli virkamatkalla Libanonissa.
Hänen omasta pyynnöstään noudatin toivetta ja ilmoitin päätökseni Rädylle välittömästi tekstiviestillä. Tekstiviestin sisältö voidaan julkistaa, jos on tarpeellista, kun virantäyttöprosessi on päättynyt.”
Lehdistä luetun perusteella Räty olisi ollut Kokoomukselle mieluisampi, siis enempi kokoomuksen mies. Hänen ohjeidensa mukaisesti Jyrki Katainen sulki useita varuskuntia, mm. Itä-Suomen ainoan Kontiolahden varuskunnan.
Tuskin yksittäiset Kontiolahden kaataminen ja Dragsvikin säilyttäminen kynnyskysymys oli.
Mutta nykyistä puolustusministeri Niinistöä liian monien varuskuntien sulkeminen selvästi närästi. Tässä mielessä kahden puolueen väliset erilaiset tykkäämiset ja eri suuntainen politiikka ilman muuta tulee kuvioon mukaan.
Politiikkaakin siis on ollut ainakin tuon verran nimityksessä on. Mutta kovasti sääntöjen ja valintakisaan osallistuneiden toiveiden mukaisesti tuossa muuten on tekstarien kanssa menetelty.
Ilmoita asiaton viesti
Vartoos vaan, kun lopullinen nimitys on tehty, niin sit alkaa uus mussutus.
Taisin siitä johonkin aikaisempaan kommenttiini jotain vihjaistakin.
Se on hyvä, että ministeri Niinistö itse informoi, miksvarten hän tekstiviestitteli:
http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/08/kansliap…
Ilmoita asiaton viesti
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201062-puol…
Ilmoita asiaton viesti