Ministeri Rehulan suksilla sote maaliin

Sote -uudistuksen valmisteluseminaari, valmisteluhenkilöiden tapaaminen, oli eilen se, joka koukutti minut netin ääreen. Koukutti ehkä jonkun muunkin.

Mitäpä jäi mieleen kuuntelusta? Tai no, ehkä on parempi, kun kysyn mitä nousi mieleen menneestä?

Puheenvuorojen arkistoa on helppo penkoa ja pöllyttää. Itsekin olen muutaman sote -ihmettelyn kirjoittanut, yksi helmikuulta 2015.

Moni muistaa, kuinka silloinen pääministeri Stubb oli ja eli täysillä ajatuksessa, että sote -uudistus etenee ja maaliin päästään. Usko siihen oli miehellä luja kun mikä.  

Usko ei riittänyt, eikä toivokaan, sillä maaliin saakka ei edetty, mutta niinkuin näemme nyt, syyskuussa 2015, niin oikeassa Stubb oli.

Ei ole sotea haudattu eikä kuopattu. Uusi hallitus, uusi pääministeri, uusin hallitusohjelma on pitänyt huolen siitä, että sote -uudistus elää ja voi hyvin. 

Stubbin tilalla hehkuttaa nyt perhe- ja peruspalveluministeri Rehula, joka ainakin eilen vakuutti hänkin, että maaliin, maaliin. Maaliin tässä mennään. 

Rehula aikoo tehdä sen sukset jalassa. Eilen mies totesi, että "tämä hiihto on tarkoitus viedä maaliin"! Jotain varmaakin ministeri lupasi: jatkossa sote on irti kuntapohjasta. Lupasiko jotain rahoituksesta? Ei luvannut, vaan totesi, että se ratkaisu on aidosti auki.

Että tämmöstä! 

Suksilla kyllä pääsee, mutta voi olla, että ne menee jossain vaiheessa ristiin tai lumi loppuu tai tulee joitain muita esteen poikasia. Niitähän tässä soten kuvioissa on riittänyt. Niitä riitti kuntaliitoksiinkin.

 

"Olek mää taas kriittine, ku mää tämmössi rutise?"


 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu