Kenen harteille huominen?

Me, jotka metsästämme politiikalle uskottavuutta, eiköhän mennä peilin eteen ja kysäistä itseltämme:

Ketä tulikaan viime vaaleissa äänestettyä?

Ketä minä seuraavalla kerralla äänestän?

Onko huominen tämän päivän koulua käyvien nuorten harteilla? Näiden nuorten, jotka eivät nyt saa koulukyytirahaa

vai

onko se vaaliraharyteikköä rämpivien, suihkarilla lentelevien, uudelleen ehdokkaaksi asettautuvien ja uudelleen valituiksi tulevien kansanedustajien harteilla?

Yksittäisissä kunnissa tilanne on melkein sama. Luottamustehtäviin pyrkivät yhdet ja samat. Vaalimainoksissa luvataan hyvät ja laadukkaat palvelut vauvasta vaariin, mutta kun luottamustehtävän hoito ja arki alkaa, niin sakki on kuin nukkuneen rukous tai ei osallistu kokouksiin lainkaan.

 

Kysyn siis, uskonko vielä johonkin ja jos uskon niin mihin?

Kenen harteille annan, kenelle kerron huoleni huomisesta?

Kenelle?

..

Tämä oli alunperin blogini alussa:

Esimerkkini on kaapattu Salon Seudun Sanomista ( 18.9.2009) Uutinen oli tämä: Karjalohja lakkaa tukemasta koulumatkoja. Kohdistuu keskiasteen tai Sammatin Steinerkoulua käyviin, heidän koulumatkoihinsa. Ei tueta, koska säästetään. Säästettävä summa on 13 000 euroa.

Kun kääntää lehteä pari sivua eteenpäin, niin mitäpä löytyy. Löytyy puoltutkielman verran vaalirahaselvitystä. Karttuisaa kättä on löytynyt, kun on saatu kansallemme kansan edustajat. On saatu kansanedustajat, joitten pitäisi ihan tämmöisestä tavallisesta kuntien live -elämästäkin jotain tietää.

.. nyt tämä on lopussa!

Miksi?

Siksi, että suomalaisella lukijalla näyttää olevan vaikeuksia luetun ymmärtämisessä. Kommentoijat 2,10 ja 12 ovat tästä esimerkkinä. 

 

jk. Sorry karjalohjalaiset, kun jouduitte silmätikukseni. Tämä teidän koulusäästönne oli uutisena niin karsea, että se nyt vaan pisti silmiini. Tuskin teidän kuntanne ainoaksi jää. Säästökohteita etsitään muuallakin. Milloin otetaan lapsilta, milloin nuorilta, milloin vanhuksilta..       

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu