Miksei vaalipiirien lukumäärä kelpaa?

Takarajoja takarajojen perään!  Sipilä: Vielä yksi yritys

Tätähän tässä tavoitellaan:

Sote- ja itsehallintouudistus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja ja hallita kustannuksia. Sitä varten sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistetään kaikilla tasoilla. Tavoitteena on ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta tärkeä palveluketjujen saumaton kokonaisuus ja toimivammat peruspalvelut. Lisäksi vahvistetaan järjestäjien kantokykyä. Tällä on merkittävä vaikutus julkisen talouden kestävyysvajeeseen.

Hallituksen linjaukset

Sosiaali- ja terveysministeriö jatkaa sote-uudistuksen valmistelua Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelman mukaisesti.  Sen mukaan julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon uusi palvelurakenne perustuu kuntaa suurempiin itsehallintoalueisiin. Se tarkoittaa, että kaikkien julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä vastaisivat itsehallintoalueet, joiden päätöksenteko kuuluu vaaleilla valituille valtuustoille. Uudistuksen toteuttamiseksi valmistellaan lakiesitys.

Hallitusohjelman mukaan uudistus etenee vaiheittain. Ensin uudistetaan sote-palvelurakenne siten, että kaikista palveluista muodostuu eheä kokonaisuus, jota johdetaan alueittain. Hallitusohjelman mukaan itsehallintoalueita on yhteensä enintään 19.  Itsehallintoalueet tuottavat alueensa palvelut itse tai voivat käyttää palveluiden tuottamiseen yksityisiä tai kolmannen sektorin palveluntuottajia. Työssä otetaan huomioon uudistuksen tavoitteet ja eduskunnan perustuslakivaliokunnan kannanotot.

jne. Lue: http://stm.fi/sote-uudistus

 

Siis kuntaa suuremmat itsehallintoalueet.

Jos asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että muodostettavien itsehallintoalueiden sopiva määrä olisi 9–12, niin mikä siinä on, että se ei kelpaa?

Meillä on jo valmiit rajat ja raamit. Se on vaalipiirien lukumäärä. Miksei se kelpaa?

Jos pääministeri hakee säästöjä, niin ei sitä nyt siitä ainakaan tule, että ykskaks ruvetaan piirtämään uusia rajoja. Taas Suomi -karttaa uusiksi! Eihän siitä muuta synny kuin uudet taistelut, uudet tappelut ja rahaa palaa niin, että  tavallista kansalaista hirvittää!

On tämä nyt aivan uskomatonta vekslaamista ja sähläämistä. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu