Tavoitteena eheä kokonaisuus

 

Salon Seudun Sanomissa on tänään entisen maaherran Rauno Saaren ajatuksia siitä missä mennään, mm. "Sipilän hallituksella on siten kaikessa hiljaisuudessa menossa  toisenlainen operaatio kuin se, jonka sosiaali- ja terveydenhuollon uudelleenorganisointi aikanaan käynnisti."

Uutiset pukkaavat tietoa viimeöisestä sote -sovusta senkun kerkeevät. Pääministeri antaa seliselejä ja kurkkii peiliinEttei vaan kävisi niin, että pääministeri joutuu vielä katsomaan myös peruutuspeiliin!

Sosiaalipalvelut, perusterveydenhoito ja erikoissairaanhoito. Miten se voikin olla niin takkuista järjestää ja saada maamme kansalaiset samanarvoiseen asemaan? Tämmönen tavallinen kansalainen ei ymmärrä ei! 

Tässä kohtaa on jo selkokielikin koetuksella Valtioneuvoston julkaiseman kuvan mukaan itsehallintoalue järjestää sote-palvelut itse tai lailla säädetyt kolme itsehallintoaluetta järjestävät ne sopimalla toisen itsehallintoalueen kanssa.

ja voisin jo melkein (siis melkein) laulaa näin: https://www.youtube.com/watch?v=hGtgIaKr4vE.

Tätä tavoiteltiin:

Hallitusohjelman mukaan uudistus etenee vaiheittain. Ensin uudistetaan sote-palvelurakenne siten, että kaikista palveluista muodostuu eheä kokonaisuus, jota johdetaan alueittain. Hallitusohjelman mukaan itsehallintoalueita on yhteensä enintään 19.  Itsehallintoalueet tuottavat alueensa palvelut itse tai voivat käyttää palveluiden tuottamiseen yksityisiä tai kolmannen sektorin palveluntuottajia. Työssä otetaan huomioon uudistuksen tavoitteet ja eduskunnan perustuslakivaliokunnan kannanotot.

 

Eheä kokonaisuus!

No sitä odotellaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu