Hei, me priorisoidaan
Priorisointi.
Tuota sanaa on kierrelty ja kaarreltu jo edellisen hallituksen aikana, että mitä se on ja mitä se ihan oikeasti mahtaa tarkoittaa.
Eilen saatiin uusin seliseli: julkisia hoitoja pitää rajata.
Mitenkähän se menee yks yhteen tämän lauseen kanssa: Monen sukupolven Suomessa jokaisesta pidetään huolta ja autetaan ajoissa!
Mistäkö tuo on?
No täältä:
Suomi vuonna 2025 on uudistuva, välittävä ja turvallinen maa, jossa jokainen meistä voi kokea olevansa tärkeä. Yhteiskunnassamme vallitsee luottamus.
Suomessa on eettisesti kestävä tasapaino yksilön velvoitteiden ja yhteiskunnan vastuiden välillä. Meillä on vahva yhteenkuuluvuuden tunne. Monen sukupolven Suomessa jokaisesta pidetään huolta ja autetaan ajoissa.
Ihmisellä on vapaus ja vastuu rakentaa omaa, perheensä ja läheistensä elämää. Luotamme toisiimme. Kunnioitamme toisiamme. Sovimme asioista. Pärjäämme vähemmällä sääntelyllä.
Julkisessa taloudessa tulot ja menot ovat tasapainossa. Emme elä velaksi. Suomessa palkitaan ahkeruudesta, työstä ja toimeliaisuudesta. Kasvava talous perustuu hyvään johtamiseen, vahvaan yrittäjyyteen ja omistajuuteen sekä koko Suomen voimavarojen hyödyntämiseen.
Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa. Suomen kilpailukyky rakentuu korkealle osaamiselle, kestävälle kehitykselle sekä ennakkoluulottomalle uudistamiselle kokeiluja ja digitalisaatiota hyödyntäen. Suomessa kannustetaan uusiutumiseen, luovuuteen ja uteliaisuuteen. Epäonnistuakin saa, virheistä opitaan.
Julkinen valta tekee yhdessä suomalaisten kanssa vaikeitakin ratkaisuja tulevan hyvinvoinnin turvaamiseksi. Avoin ja positiivinen asenne toisiimme sekä ympäröivään maailmaan tekee Suomesta ainutlaatuisen, hyvän maan.
Tähän lauseeseen: ”Epäonnistuakin saa, virheistä opitaan” emme seliseliä tarvitse.
Tuliko yllärinä?
Tuskin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä, että edes jossain vaiheessa on sana, priorisointi, tullut edes esille.
Miten priorisointia toteutetaan, on tässä tapauksessa todella hankala hahmottaa,
varsinkaan, jos sillä tarkoitetaan julkisen hoidon rajaamista. Eihän se näin pitäisi mennä.
Eiköhän tässäkin kun priorisointiin mennä, pitäisi käsitellä asioita siten, että meille palveluiden käyttäjille olisi näistä priorisointi toimista mahdollisimman vähän sen palvelun saatavuudelle, terveydenhoidolle haittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jonkinlaiseksi peittelysanaksi minä priorisoinninkin tulkitsen.
Yhtä kamala se on kuin esim. sana rakennemuutos.
Tai kuka muistaa, kun tässä maassa saneerattiin?
Olevinas hienojen sanojen taakse kätketään palvelujen muutokset. Heikentämistähän ne tähän asti olleet on.
Ilmoita asiaton viesti